Ce se întâmplă cu persoanele infectate cu noul coronavirus, dar care refuză internarea în spital

Publicat: 11 Jul. 2020, 16:28 Arhiva

Din ce în ce mai multe persoane care sunt infectate cu noul coronavirus refuză să mai stea internate în spital și pleacă pe propria răspundere acasă.

Medicul Virgil Musta, coorodonatorul echipei anti-Covid de la Spitalul de Boli Infecțiose ”Victor Babeș” din Timișoara, trage un semnal de alarmă pentru toți românii! Doctorul susține că persoanele infectate cu noul coronavirus și cele care sunt asimptomatice se expun unui risc, odată ce părăsesc spitalul pe propria răspundere. Potrivit deciziei Curții Constituționale, acum pacienții care sunt purtători ai virusului nu mai sunt obligați să fie internați în spital. Până când se votează noua lege în Parlament, aceștia nu mai sunt obligați să fie internați în centrele medicale. De asemenea, persoanele mai prezintă și oboseală accentuată, dureri de cap, dar și alte simptome. Este posibil să rămână cu sechele.

Virgil Musta: ”Am constatat că sunt persoane care la debut au o formă asimptomatică, apoi încep să prezinte simptome”

„Am constatat că sunt pacienți care au o simptomatologie minoră, dar când le facem investigații de laborator și imagistice, constatăm că leziunile sunt accentuate, cu afectarea până la 50% din suprafața plămânului. Am constatat că sunt persoane care la debut au o formă asimptomatică, apoi încep să prezinte simptome, iar dacă nu sunt tratați în această perioadă, rămân cu o serie de sechele”, a spus Virgil Musta.

Virgil Musta: ”Nu ştiu dacă contează dacă suntem în valul 1 sau în valul al doilea”

„Cifra este mare. Nu ştiu dacă contează dacă suntem în valul 1 sau în valul al doilea, dar suntem la nivelul cifrelor care erau în perioada cea mai fierbinte a pandemiei iniţiale. Ceea ce înseamnă că numărul de cazuri a crescut alarmant, chiar dacă dispoziţia lor nu este uniformă pe ţară. Sunt zone unde sistemul de sănătate are deja probleme.

De exemplu, la Braşov a fost nevoie să se transfere pacienţi în alt judeţ pentru că nu mai făceau faţă. Sunt mai multe judeţe în care secţiile de Terapie Intensivă sunt pline şi dacă lumea nu va înţelege să fie responsabilă şi nu va înţelege că există pandemie şi că riscul de a ne contamina în colectivitate – dacă nu se respectă regulile – este mare, vom ajunge ca numărul de cazuri să depăşească ceea ce a fost până acum şi sistemul de sănătate să nu mai facă faţă”, a spus medicul.

Publicat: 11 Jul. 2020, 16:28 Arhiva
Pe aceeași temă