Ce salariu încasează lunar Cristinel Dăncilă de la compania OMV Petrom. Soțul Vioricăi Dăncilă n-are absolut nicio grijă!

Publicat: 24 feb. 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta General
Ce salariu încasează lunar Cristinel Dăncilă de la compania OMV Petrom. Soțul Vioricăi Dăncilă n-are absolut nicio grijă!

Cristinel Dăncilă are un salariu colosal. Soțul Vioricăi Dăncilă este manager la OMV Petrom, sucursala Argeș, din 2009, iar până acum a strâns o avere din banii câștigați lunar. Nici soția sa, care a fost premierul României, nu avea salariul la fel de mare.

Cristinel Dăncilă, salariu de 5.000 de euro

Viorica și Cristinel Dăncilă s-au căsătorit înainte de Revoluție, în comuna Giurgița, din Dolj. Astfel, cei doi au o căsnicie care durează de mai bine de trei decenii. În 2007, Cristinel Dăncilă a fost numit în funcția de consilier al județului Teleorman, dar în anul următor, care a fost de altfel și an electoral, acesta a lăsat-o pe soția sa să se înscrie pe listele pentru Consiliul Județean. După un singur an, viața celor doi avea să se schimbe mult în bine, în condițiile în care Viorica Dăncilă a fost acceptată în Parlamentul European, din partea PSD. Tot în același an, 2009, Cristinel Dăncilă a primit funcția de manager la OMV Petrom, în Argeș. Acesta se ocupă de tot ce implică extracția produselor petroliere în Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman. Fiind investit în această funcție, soțul fostului premier al României a fost și remunerat pe măsură. În primul an, acesta a câștigat 195.000 de RON, adică 40.000 de euro.

Conform Declarației de Avere a Vioricăi Dăncilă, din luna septembrie a anului trecut, soțul său a avut venituri de 325.949 lei în 2018, adică 69.350 euro. La un calcul simplu, înseamnă că salariul lunar al lui Cristinel Dăncilă a fost de 5.780 euro.

Viorica Dăncilă, câștiguri mai mici decât ale soțului

Și Viorica Dăncilă a contribuit serios la veniturile anuale ale familiei. În 2018 a câștigat peste 60.000 de euro. Aceasta a fost plătită și de Guvern, dar și de Parlamentul European. Timp de 9 ani a fost europarlamentar și mai mult, în 2018 a devenit și prima femeie care a ocupat funcția de premier în țara noastră. În mai 2019, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat, Viorica Dăncilă a preluat funcția de președinte interimar al PSD, iar o lună mai târziu a devenit președintele Partidului Social Democrat.

Salariul lunar al fostului premier al României ajungea la 5.270 de euro, ceea ce înseamnă că în fiecare lună, soții Dăncilă câștigau împreună 11.000 de euro. Aceste calcule au fost făcute doar pentru anul 2018, dar ținând cont de faptul că începând cu 2009, Cristinel și Viorica Dăncilă au ocupat funcții importante, rezultă că veniturile acestora au crescut considerabil în toată această perioadă. Cristinel Dăncilă a câștigat din 2009 și până în 2016 de la OMV Petrom peste 23 de miliarde de lei vechi.

În Declarația de avere, pe lângă cele 8 conturi deschise, în care sunt 518.218 lei, Viorica Dăncilă a precizat că are și un teren intravilan de 544 de metri pătrați, alte două terenuri moștenite, dar și un apartament de 100 de metri pătrați. Toate acestea sunt deținute împreună cu soțul său, Cristinel Dăncilă. În plus, au și o casă de vacanță și încă una în care locuiesc. La toate acestea se adaugă încă o casă pe care Viorica Dăncilă a moștenit-o.

Publicat: 24 feb. 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă