Ce s-a aflat despre vaccinul Pfizer. Ce eficiență are la adolescenți

Publicat: 31 mart. 2021, 16:01 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Ce s-a aflat despre vaccinul Pfizer. Ce spun cercetătorii despre eficiența vaccinului la copii.

Potrivit cercetătorilor, vaccinul Pfizer are o eficiență maximă, de 100%, pentru minorii cu vârste între 12 ani și 15 ani. Anunțul a fost făcut chiar de către Albert Bourla, care este CEO-ul companiei Pfizer. Studiul clinic în faza a treia a arătat că eficiența este la un nivel maximum la adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani. Vaccinul a fost dezvoltat în parteneriat cu BioNTech și se dorește a fi administrat înainte de începerea noului an școlar.

La studiu au luat parte 2260 de persoane din Statele Unite ale Americii. Copiii reprezintă aproape 20% din populația SUA, arată datele guvernamentale, arată Adevărul.ro.

Ce conține vaccinul de la Pfizer/BioNTech

– 5 doze într-un flacon de 2 ml
– o doză (0,3 ml) conține 30 micrograme de tip ARN mesager
– colesterol
– clorură de potasiu
– dihidrogenofosfat de potasiu
– clorură de sodiu
– fosfat disodic dihidrat
– sucroză
– apă pentru preparate injectabile
– ((4-hidroxibutil)azanediil) bis (hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315)
– 2- (polietilenglicol)-2000 -N,N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159)
– 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC)

Cât timp ne oferă imunitate o singură doză de vaccin Pfizer

Noul studiu, condus de universităţile Sheffield şi Oxford, cu sprijin din partea Consorţiului de Imunologie la Coronavirus din Marea Britanie, şi lansat vineri în variantă preliminară, a constatat că 99% dintre persoane generează răspunsuri imune puternice după o doză de vaccin Pfizer-BioNTech.

Cercetarea susţine date din lumea reală asupra vaccinării din Marea Britanie cuprinse într-un studiu numit SIREN, care a constatat că o singură doză administrată din unul dintre aceste vaccinuri reduce riscul de formă gravă de boală.

„SIREN demonstrează o eficacitate foarte mare a vaccinului împotriva spitalizării după o singură doză, majoritatea acestor oameni nefiind infectaţi anterior. Aşadar, ceea ce încercăm să facem este să analizăm mecanismul în acest caz”, a declarat Susanna Dunachie de la Departamentul de Medicină Nuffield al Universităţii Oxford.

„Observăm răspunsuri ale celulelor T şi anticorpilor după o singură doză la persoanele care nu au fost infectate anterior. Aşadar, găsim acest lucru destul de liniştitor”, a adăugat specialista.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 31 mart. 2021, 16:01 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă