Ce pot primi tinerii din Grecia atunci când se vaccinează

Publicat: 28 iun. 2021, 15:43 Autor: Elena Arhiva
Ce pot primi tinerii din Grecia atunci când se vaccinează

Tinerii din Grecia vor primi o recompensă în bani daca aleg să se vaccineze, încă de la prima doză. Potrivit premierului Kyriakos Mitsotakis, decizia are ca scop creșterea ratei de imunizare în rândul populației tinere, înainte de debutul oficial al sezonului de vară, relatează Reuters.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat luni că tinerii care fac prima doză de vaccin împotriva COVID-19 vor fi eligibili pentru o recompensă în numerar, un alt stimulent oferit grecilor ca parte a efortului guvernului său de a crește ratele de vaccinare.

„Odată cu prima doză de vaccin, tinerii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern, în care a prezentat acest stimulent. „Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate”, a explicat el.

În ultima perioadă cazurile de coronavirus au scăzut semnificativ în Grecia, astfel că de la finele săptămânii trecute purtarea măștii în aer liber nu a mai fost obligatorie. De asemenea, grecii care sunt vaccinați cu ambele doze pot merge în săli de sport, de exemplu, fără a fi nevoie de teste Covid.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale

Cu toate acestea, în condiţiile unei rate de vaccinare completă de circa 33% din cei 11 milioane de locuitori şi ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

Potrivit guvernului, în jur de 940.000 de tineri greci între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, sau aşa-numitul „paşaport de libertate”.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale. În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 28 iun. 2021, 15:43 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă