Ce NU trebuie sa faceti daca sunteti muscati de sarpe! Veninul nu trebuie atins. Sfaturile asta ar putea sa iti salveze viata!

Publicat: 06 mai 2018, 17:11 Autor: madalina m. Life

Salvamontistii i-au avertizat pe toti cei care aleg sa mearga pe munte ce trebuie sa faca daca sunt muscati de sarpe.

Intalnirile cu serpii sunt foarte frecvente in special pe munte. Tocmai din acest motiv, salvamontistii de la noi au lansat un avertisment de ce trebuie facut daca sunteti muscati de sarpe.

Cei care ajung sa fie muscati de sarpe sunt in special persoanele care se apropie prea mult de aceste reptile si fac miscari imprudente. Pentru a evita evenimentele de acest fel, Salvamont România, i-a sfatuit pe oameni sa nu paseasca si sa nu se aseze pe pamant pana nu verifica un sarpe.

Ce nu trebuie sa faceti daca sunteti muscati de sarpe!

Daca au observat un sarpe, oamenii sunt sfatuiti sa se indeparteze. Salvamontistii au publicat si un ghid al masurilor de prim-ajutor care se aplica in caz ca sunteti muscati de sarpe. Printre sfaturi se numara aplicarea unui pansament compresiv deasupra muscaturii, administarea unei aspirine si hidratarea doar cu apa.

Ce nu trebuie sa faceti daca sunteti muscati de sarpe! Salvamont spune ca singurele specii de serpi veninosi din Romania sunt viperele, raspandite neuniform pe tot teritoriul tarii, mai putin in centrul si sudul Munteniei si Olteniei. Aceste reptile ajung si in Carpati si la altitudini de peste 2000 de metri.

Semnele care apar in caz ca sunteti muscati de sarpe sunt durerea acuta, umflarea zonei afectate, doua intepaturi mici la distanta de circa un centimetru una de cealalta si semiconstienta. Pot aparea si alte simtome cum ar fi senzatia de greata, voma, tulburari de vedere, dificultati de respiratie si transpiratie excesiva sau dureri abdominale, potrivit digi24.ro.

Printre lucrurile interzise se numara si sugerea veninului cu gura, arderea zonei in care observati ca ati fost muscati de sarpe, aplicarea de gheata sau consumul de alimente si alcool. In situatia in care victima trebuie transportata, nu trebuie supusa la niciun efort.

Publicat: 06 mai 2018, 17:11 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×