Ce înseamnă, de fapt, zodiile. Semnificația fiecărui semn de la horoscop

Publicat: 17 Mar. 2020, 11:00 General
Ce înseamnă, de fapt, zodiile. Semnificația fiecărui semn de la horoscop

Zodiacul european cuprinde 12 părți, care au primit numele de zodii. Știm cu toții că fiecare dintre ele are o imagine și poartă un nume. Mai puțin știut este ce înseamnă, de fapt, fiecare semn al horoscopului.

Cum au fost alese simbolurile din zodiac

Cele 12 zodii și simbolurile aferente nu au fost alese întâmplător. Fiecare dintre ele are o semnificație bine gândită de astrologi. Zodia fiecărei persoane are legătură cu o anumită constelație, prin care Soarele trece în momentul nașterii. Aceste constelații au diferite forme și de aceea zodiile poartă numele pe care le cunoaștem.

Stelele din respectiva constelație pot fi legate între ele prin linii imaginare, bineînțeles, și astfel apar imagini mai mult sau mai puțin asemănătoare cu animale sau obiecte. O dată la câteva mii de ani, stelele din fiecare constelație își vor schimba poziția și astfel și formele vor fi diferite față de cele cu care se lucrează astăzi în astrologie și în astronomie.

În România, zodiile au aproximativ aceleași nume ca cele din zodiacul european, doar că strămoșii noștri le-au conferit și alte denumiri. Acestea sunt legate de anotimpul din care face parte fiecare zodie. Berbecul este Prier, Taurul este Florar, Gemenii se mai numesc și Cireșar, Racul este cunoscut ca și Cuptor, iar Leul este luna lui Gustar. Fecioara este Răpciune, Balanța sau Cumpăna este Brumărel, Scorpionul sau Scorpia, cum era cunoscută zodia în trecut, este Brumar. Săgetătorul sau Arcașul este în luna lui Undrea, Capricornul sau Țapul este în Gerar, Vărsătorul în Făurar, iar Peștii în Mărțișor.

Semnificația fiecărui simbol al zodiilor

Pești 

Semnul acestei zodii indică doi pești care se deplasează în altă direcție, total opusă. Linia din mijloc reprezintă capacitatea acestor nativi de a rămâne concentrați pe un lucru, deși ar vrea să facă altceva.

Berbec 

Săptămâna aceasta vom intra în Zodia Berbecului, care este privită de altfel ca fiind începutul anului, din punct de vedere astrologic. Simbolul zodiei seamănă cu două coarne de berbec.

Taur 

Cercul care dă impresia că are două coarne te duce cu gândul la un cap de taur. Această zodie are tendința de a duce la bun sfârșit orice activitate pe care o începe, datorită acestui cerc.

Gemeni 

Astrologii au considerat că stelele din această constelație formează imaginea unor copii care se țin de mână. Astfel, zodia Gemeni are drept simbol aceste două linii care au la capete două semicercuri. Liniile paralele reprezintă, din punct de vedere astrologic, faptul că nativii acestei zodii au tendința de a fi la extreme.

Rac  

Constelația specifică zodiei Rac, care are nu mai puțin de 102 stele, este foarte puțin vizibilă de către astrologi. Aceștia o pot analiza doar atunci când noaptea este senină. Aceste două bucăți din simbolul zodiei nu se ating, iar nativii Raci sunt considerați a fi echilibrați și sensibili.

Leu 

Stelele dau impresia că privim o felină, iar faptul că nativii din Leu sunt persoane care se gândesc foarte mult la ele i-a făcut pe astrologi să-i compare pe aceștia cu regele junglei.

Fecioară 

Imaginația astrologilor a dus la acest semn pentru zodia Fecioară, pentru că au considerat că stelele formează o fată cu un spic de grâu în mână.

Balanță 

Așa cum arată și simbolul, Balanța are tendința de a crea un echilibru între toate aspectele vieții.

Scorpion 

Simbolul acestei zodii seamănă cu litera ”M”, dar are și o coadă, care a fost atribuită scorpionului. Încă din antichitate, oamenii considerau că această literă reprezintă forța de a ajunge la un nivel ridicat, din punct de vedere spiritual.

 

Săgetător

Săgeata care este orientată în sus reprezintă dorința de a descoperi tot ce ascunde universul. Nativii acestei zodii caută mereu adevărul și idealul în orice fac.

Capricorn

Astrologii au considerat că stelele din această constelație formează imaginea unor coarne. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au numit acest simbol Cornul Caprei.

Vărsător

Astrologii au considerat că această constelație seamănă cu o persoană care are mâinile întinse către pământ. DE aceea, simbolul zodiei Vărsător este acela al semnului ”aproximativ”, folosit în matematic. Nativii sunt văzuți drept umaniștii zodiacului.

Publicat: 17 Mar. 2020, 11:00 General
Pe aceeași temă