Ce gustări să iei pe plajă ca să nu te îngrași?

Publicat: 29 aug. 2020, 09:00 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Ce gustări să iei pe plajă ca să nu te îngrași?

Gustările luate pe plajă sunt adevărate arme biologice împotriva siluetei. Alegem să „ciugulim” din fiecare câte puțin și nici nu simțim când se depun kilogramele în plus, puțin câte puțin. Există însă soluții care te ajută să treci cu brio peste provocările gustărilor finger food de pe plajă, iar despre ele explică pe larg nutriționistul Wasim Nazer.

„Din prima spun un lucru. Atât pe plajă cât și în restul zilelor din an este OBLIGATORIU să renunți la cartofi prăjiți, gogoși, junk food sau dulciuri ambalate. Acest lucru ar trebui să fie literă de lege. Apoi putem să discutăm despre alegerile sănătoase pe care putem să le facem din punctul de vedere al gustărilor.”, explică specialistul.

Ce gustări să iei pe plajă ca să nu te îngrași?

1. Fructe proaspete

Citrice, fructe de pădure, piersici, mango. Sărace în calorii, însă bogate în vitamine, fibre şi minerale. În plus, acest tip de gustare dacă este consumat individual nu duce la balonare și automat la acel tip de burtică proeminentă, extrem de inestetică.

2. Fructe uscate şi nuci

Caise, cireşe, vişine sau prune deshidratate. Migdale, fistic, nuci, alune de pădure, arahide, nuci caju sau nuci de macadamia. Alege un sortiment și consumă-l pe plajă. Nu uita să te hidratezi, fructele uscate și nucile, în combinație cu lichidele, o să țină senzația de foame departe mult timp.
Pe de altă parte, ai grijă să nu faci abuz. Sunt destul de bogate în calorii. O gustare de dimensiunea a 2-3 pumni sunt mai mult decât suficienți.

3. Legume proaspete

Morcovi, castraveți, ardei gras… Toate acestea împreună, într-o salată delicioasă, sau separat ca și stix, pot fi alegerea ideală de gustare pe plajă. Întocmai ca fructele, şi legumele proaspete te protejează de razele UV şi, în plus, au un conţinut ridicat de apă, contribuind la hidratarea temeinică şi atât de necesară a organismului în timpul unei zile toride de vară.

4. Gustări păstrate la rece în geanta frigorifică

Alături de băuturile pe care le pui la rece în geanta frigorifică, adaugă și un iaurt, două sau câteva bucățele de brânză săracă în calorii. Alte două posibile alegeri fericite care ţin senzaţia de foame şi caloriile în exces la distanţă cât timp te relaxezi la plajă.

5. Popcorn

Da, citești bine. Popcornul nu îngrașă dacă este aleasă varianta simplă fără adaos de cașcaval sau unt și băgat apoi la cuptorul cu microunde. Așadar, minunat ca și gustare pe plajă în locul tentațiilor bombe calorice – îngheţată, gogoşi sau frappe-uri – popcornul te ajută să elimini senzația de foame și să îți păstrezi intactă silueta.

Publicat: 29 aug. 2020, 09:00 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Pe aceeași temă