Ce este super-imunitatea! Specialiștii din Italia au descoperit 16 persoane care prezintă acest lucru
Ce este super-imunitatea! Specialiștii din Italia au descoperit 16 persoane care prezintă acest lucru în organisme. Cum se manifestă și care este motivul.
Specialiștii din Italia au descoperit faptul că 16 persoane au super-imunitate în fața virusului. Descoperirea a fost făcută în Vo Euganeo, un mic orăşel din apropiere de Padova, unde a murit primul om din cauza coronavirusului în data de 21 februarie 2020. Numărul de infectări a explodat în nordul Italiei, iar zona respectivă a fost închisă de soldați timp de două săptămâni. Acolo au fost testați 2812 oameni și, potrivit medicilor, s-a descoperit că anticorpii care se formau în organismele persoanelor erau foarte puternici, și la 9 luni de la debutul pandemiei.
Enrico Lavezzo, care este microbiolog la Universitatea din Padova, a spus: „Am constatat, de asemenea, că în unele cazuri, nivelul de anticorpi a crescut, în loc să scadă. Peste jumătate din cei 129 au avut o scădere a numărului de anticorpi după nouă luni, însă aveau destul de mulţi încât să îi protejeze în continuare de virus”.
Dintre persoanele testate, 16 dintre acestea aveau în noiembrie ”super-imunitate”, adică un nivel dublu de anticorpi: „Credem că s-au reinfectat după luna mai. Virusul a intrat în corpul lor, a infectat câteva celule, dar a fost rapid eliminat de anticorpii pe care îi aveau deja. Dar s-a întâmplat altceva: virusul a stimulat producerea şi mai multor anticorpi. Niciunul dintre cei testaţi nu a prezentat simptome. Ceea ce am văzut aici este că intrarea în contact cu o persoană care are Covid poate să dubleze numărul de anticorpi şi prelungeşte imunitatea”, arată alephnews.ro.
Ce s-a aflat despre originea coronavirusului
Specialiștii au făcut precizări importante în legătură cu originea coronavirusului. Pandemia de coronavirus durează de mai mult de un an, iar situația nu pare să se îmbunătățească în multe dintre statele lumii. Ce spune Avril Haines, șefa seriviciilor de informații, despre cele două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment.
Avril Haines, directorul serviciilor de informaţia din SUA, susține că există două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment referitor la originea virusului care a reușit să îngenuncheze sistemul medical mondial. Totuși, nici până în acest moment, nu se știe unde, când și cum a apărut noul coronavirus: „Comunitatea de informaţii nu ştie exact unde, când sau cum a fost transmis iniţial virusul Covid-19”, arată alephnews.ro.
Prima ipoteză este legată de faptul că virusul ar fi fost creat într-un laborator, iar cea de-a doua ipoteză face referire la contactul persoanelor cu animale infectate. Oficialii americani au acuzat China că nu ar fi fost foarte transparentă privind originea virusului care a creat haos mondial.
Sursă foto: pixabay