Ce este ‘sindromul Ierusalim’ si cum se manifesta. Credinciosii il resimt cand viziteaza orasul sfant

27 04. 2019, 19:49

In perioada Sarbatorilor Pascale, sindromul Ierusalim se resimte cel mai tare, spun specialistii. Asta deoarece orasul are o mare insemnatate religioasa, iar de aceea este considerat unul dintre cele mai sacre locuri de pe intreaga planeta.

Este orasul in care se regasesc foarte multe locuri sacre, iar multi considera ca Ierusalim ar fi centrul spiritual al intregii lumi. Are o foarte mare importanta nu doar pentru crestini, ci si pentru evrei, dar si musulmani. Ierusalimul este si unul dintre cele mai vechi orase de pe Terra.

Ce este sindromul Ierusalim

In ceea ce priveste sindromul care poarta numele acestui oras sfant, dr. Pesach Lichtenberg, un psihiatru de la spitalul Herzog, localizat in Ierusalim, a fost de parere ca este un fenomen tot mai prezent. Cum va fi vremea in noaptea de Inviere

Expertul sustine ca oamenii care viziteaza acest oras devin foarte coplesiti de trairile spirituale de pe parcursul vizitei si acest lucru ii schimba foarte mult. Ei incep sa creada in anumite fantezii in care se vad intr-un rol de Mesia. Mai mult, cei care sufera de sindromul Ierusalim ajung sa creada ca menirea lor este de a face o lume mai buna.

Cum se comporta cei cu sindromul Ierusalim

„Acest lucru li se poate intampla uneori si persoanelor care nu au avut vreun fel de tulburare mintala inainte”, a fost de parere Pesach Lichtenberg, potrivit descopera.ro. Totusi, cel care a depistat problema a fost dr. Yair Bar El, fostul directorul de la spitalul de psihiatrie „Kfar Shaul”, din Ierusalim. Sindromul incepe sa se manifeste prin stari de izolare si anxietate, urmate de o reala obsesie pentru ritualurile de purificare.

Cei afectati, in special turistii, incep sa poarte chiar lenjeria patului de la hotelul in care stau, pe perioada vizitei in orasul sfant. Oamenii incep sa se comporte in acest mod si pentru ca aleg sa viziteze Ierusalimul de Paste, sau in apropierea Sarbatorilor Pascale. Emotiile devin mult prea puternice si o astfel de experienta ajunge sa ii schimbe pe multi.

La fel, sunt altii care incep sa poarte vesminte antice, precum Iisus si apostolii sai, si incep chiar sa faca anumite profetii. Ajung sa iasa pe strazi si sa tipe cuvintele de duh sau sa cante din psalmii din Biblie. Se intampla sa existe si cazuri foarte grave, in care este solicitata interventia politiei. Patimile lui Hristos. Trailer VIDEO si povestea filmului