Ce boală a împiedicat-o până acum pe Vlăduța Lupău să devină mamă: ”Se manifestă urât dacă nu este tratată”

Publicat: 09 mai 2022, 15:09 Autor: Maria Apostol Vedete

Cântăreața Vlăduța Lupău și soțul ei, Adi Rus, au o căsnicie invidiată de multe cupluri din showbiz, însă, totuși, ceva le lipsea. Și-au dorit foarte mult un copil, iar acum minunea s-a întâmplat! Artista a mărturisit ce boală a împiedicat-o până acum să rămână însărcinată.

Vlăduța Lupău a anunțat într-o zi de sărbătoare, de Buna Vestire, că este însărcinată. Nu a fost ales întâmplător momentul, pentru că minunea s-a întâmplat după ce timp de mai mulți ani s-a luptat cu o boală care a împiedicat-o să aibă un copil.

Este vorba despre endometrioză, o afecțiune cu frecvență mare la femeile tinere, fiind una dintre principalele cauze ale infertilității.

Este una dintre cele mai întâlnite boli în rândul femeilor în ziua de azi și le sfătuiesc să meargă să se trateze, iar când zic asta, din păcate, e operație, alte variante și povești nu prea sunt… Depinde cât sunt de norocoase. Eu am stat ceva și am mers la câțiva doctori până, într-adevăr, mi-am dat seama că n-am altă variantă. Din păcate, nu mulți doctori știu foarte multe despre această boală, pentru că încă nu se știe de unde a apărut și care sunt cauzele ei”, a explicat artista pentru viva.ro.

După ce i-a venit de hac acestei afecțiuni, Vlăduța Lupău nu s-a grăbit să anunțe că este însărcinată, de teama unor complicații. Acesta a fost motivul pentru care vestea a fost dată când artista era deja în luna a cicnea de sarcină.

Vlăduța Lupău: ”Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare clipă”

Minunea mea 👶🏻 🤰🏽👼🏻 …azi de BUNA VESTIRE …primele cuvinte pe care vreau să ți le spun și să le știi și tu sunt: Îi mulțumesc Lui Dumnezeu în fiecare clipă, din toată inima mea, că te-a pus pe tine, cel mai mare dar a Lui, în pântecele meu!

Și abia după ce ți-am zis asta, îți spun că… te iubesc!

Abia aștept să pot să-ți povestesc toată povestea ta și cât de multe “figuri” ai făcut până azi… d-apăi de azi încolo 😅 (nu-i nimic, în lumea asta, unde te așteptăm, se zice că părinții iartă și uită orice copiilor lor) … și totodată să-ți mai povestesc și cât de mare este puterea Lui și ce minune mare ești tu!

Am așteptat această zi în care să zic în gura mare că voi fi “mămică” … (woow!!!) Da! Eu ❤️ voi fi mămica ta!
Ce zici?! … stai să vezi ce mămică 🥰 … și staaaai să vezi ce tătic! (O să ne “batem” de la care pe care iubește mai tare!)…”, a scris Vlăduța pe pagina ei de Instagram.

Cum se tratează endometrioza

Endometrioza este o patologie cronică, cu un potențial evolutiv ritmat de menstruație care se manifestă pe perioada de la pubertate până la menopauză. Care se poate prezenta sub multe forme. Fără o strânsă corelație între severitatea leziunilor și severitatea simptomelor. Aceste caracteristici ale bolii sunt argumente pentru o abordare terapeutică individualizată a pacientelor. Bazată pe simptome, localizarea leziunilor, dorința de a avea o sarcină, dar și riscurile și efectele adverse ale tratamentelor.

Gestionarea endometriozei dureroase poate fi realizată prin utilizarea tratamentelor medicamentoase singure sau în combinație cu o intervenție chirurgicală.
Gestionarea infertilității datorate endometriozeipoate fi realizată prin tehnici de reproducere asistată medical și / sau intervenții chirurgicale.
Tratamentul bolii poate fi realizat fie prin intervenție chirurgicală, fie prin terapie medicală, dar cel mai adesea prin asocierea celor două.

Deoarece originea și mecanismele de dezvoltare a endometriozei sunt insuficient elucidate, nu există un tratament medical îndreptat în mod specific împotriva celulelor de endometrioză.
Principiul tratamentului medical actual este blocarea menstruației, prin medicamente care imită fie starea de sarcină, fie de menopauză (cele două perioade fiziologice de absență a menstruației în viața unei femei adulte).

Această strategie face posibilă, în marea majoritate a cazurilor, oprirea progresiei leziunilor de endometrioză și reducerea simptomelor dureroase, fără a le face însă să dispară.
Cu toate acestea, datorită blocării ovulației, tratamentul medical este, de asemenea, contraceptiv, iar administrarea trebuie întreruptă la femeile care doresc să rămână însărcinate. Mai multe detalii puteți citi pe endometriose.com.

Publicat: 09 mai 2022, 15:09 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă