Oamenii de știință au efectuat un studiu asupra tratamentului AstraZeneca pe bază de anticorpi. Ce rezultate au descoperit aceștia?
Studiul clinic făcut de către cei de la compania farmaceutică AstraZeneca a arătat faptul că tratamentul cu anticorpi nu este unul eficient. AZD7442 – o combinație de doi anticorpi monoclonali diferiți – nu a dovedit o reducere semnificativă a riscului de COVID-19 simptomatic după ce o persoană se expune la infectare.
De asemenea, la studiu au participat persoane peste vârsta de 18 ani, nevaccinate, și care s-au expus în fața persoanelor infectate cu Covid-19 în ultimele opt zile. AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, notează Digi24.
”Deşi acest studiu nu şi-a atins principalul obiectiv de a contracara infectările simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii cu rezultate negative la testul PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al AstraZeneca, într-un comunicat.
La o analiză mai atentă în privința compoziției calitative și cantitative, vaccinul de la AstraZeneca conține următoarele elemente, la o doză de 0,5 ml: Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2, care este produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant. Vaccinul conține organisme modificate genetic (OMG), iar fiecare doză de 0,5 ml conține aproximativ 2 mg de etanol.
Lista excipienților: L-histidină, clorhidrat de L-histidină monohidrat, clorură de magneziu hexahidrat, polisorbat 80 (E 433), sucroză, edetat disodic (dihidrat), apă pentru preparate injectabile, potrivit ANM.RO.
sursă foto: Pixabay