Ce ai în casă și te îmbolnăvește de CANCER. Trebuie să arunci chiar acum!

Publicat: 19 nov. 2019, 09:26 Autor: Elena News 3
Ce ai în casă și te îmbolnăvește de CANCER. Trebuie să arunci chiar acum!

Cancer, ucigașul din umbră al zilelor noastre, ne pândește la fiecare pas. Dacă până acum credeai că ne îmbolnăvim de cancer din cauza alimentelor nesănătoase, iată că studii recente ne îngrijorează și mai tare!

Nu doar alimentele nesănătoase sau un stil de viață sedentar ne poate ucide de cancer ci și… anumite obiecte preferate din casă. Iată care sunt obiectele cancerigene din casă ta! Citește și află ce trebuie să faci!

Canapeaua preferată – Te poate UCIDE!

Canapelele preferate ar putea să te ucidă, și nu doar pentru că te ademenesc departe de activitate: Multe canapele, saltele și alte piese de mobilier sunt tratate cu TDCIPP – o substanță ignifuga cunoscută că provoacă cancer (adică un cancerigen). TDCIPP a fost folosit atât de des înainte de 2013, încât un studiu al Universității Duke a găsit-o în sângele tuturor celor pe care i-au testat. Este, de asemenea, unul dintre substanțele chimice cele mai frecvent întâlnite în praful de uz casnic, potrivit acestui studiu.

Ce poți face?

I-a în considerare înlocuirea mobilierului pe care l-ați cumpărat înainte de 2013, potrivit Consiliului pentru Apărarea Resurselor Naturale – și verifică etichetele de mobilier pentru orice achiziție.

Covorul și draperiile

Cadmiul este un produs secundar cancerigen al fumului de țigară. Dacă fumați în casă, cadmiul și alte produse secundare ale fumului de țigară pot fi ascunse, în special pe suprafețe moi, cum ar fi perdele și covoare – chiar după ce mirosul fumului a dispărut.

Ce poți face?

Indicat este să renunți la fumat! Altfel, te supui unor riscuri mortale!

Grădina

Dioxinul este un cancerigen care se formează că un produs secundar chimic și care ajunge în sol și apă. Se găsește în praful de pe rafturi, murdăria de pe podele și reziduurile de pe legume. Riscul de a face cancer este cum mult mai mare dacă ești expus la dioxin decât la alte substanțe nocive.

Produse de curățat

Formaldehidă este un cancerigen cunoscut la domiciliu în produse alimentare, cosmetice, o varietate de produse de curățare (cum ar fi lichide de spălat vase, produse de înmuiere a țesăturilor și substanțele de curățat covoare), vopsea, izolație de spumă și pe țesături. În plus, puteți fi expus prin inhalarea fumului de la aragazuri și seminee deschise, scrie realitatea.net.

Ce poți face?

Alege cu atenție produsele de curățare – cel mai bine ar fi să foloseșți metode naturale, fără produse chimice, pentru a-ti curată casă. De asemenea, asigura-te că îți ventilezi zonele în care gătești.

Publicat: 19 nov. 2019, 09:26 Autor: Elena News 3
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă