Caz unic în lume! O femeie a murit din cauza Covid-19, după ce a fost scuipată de o persoană infectată

Publicat: 13 mai 2020, 09:13 Autor: Hermina Hagianu News
Caz unic în lume! O femeie a murit din cauza Covid-19, după ce a fost scuipată de o persoană infectată

O angajată a căilor ferate britanice a fost răpusă de noul coronavirus, după ce o persoană infectată cu Covid-19 a scuipat-o. Femeia era mama unei fetiţe de 11 ani.

Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, angajată la Gara Victoria din Londra, a prezentat simptomele specifice Covid-19 după ce, la finalul lunii martie, a fost agresată, alături de un coleg, de o persoană infectată cu noul coronavirus, relatează APF.

„Ei se aflau în sală, lângă ghişeu, când au fost agresaţi de către un utilizator care i-a scuipat. Un om a tuşit către ei şi le-a spus că avea virusul”, a anunțat sindicatul TSSA într-un comunicat.

După câteva zile, sefii acesteia i-au recomndat să-și întrerupă activitatea, dat fiind faptul că prezenta simptomele noului coronavirus.

Starea de sănătate a femeii de 47 de ani a continuat să se înrăutăţească iar, pe 2 aprilie, a fost  internată la un spital şi conectată la un aparat de respiraţie artificială.

A murit după ce a fost scuipată

Trei zile mai târziu, Belly Mujinga a murit, iar în urma sa au rămas soţul şi o fiică în vârstă de 11 ani. Cei doi nu au mai văzut-o de când aceasta a plecat cu ambulanța la spital.

Compania Southern Railway, la care era angajată Belly Mujinga a anunțat că a fost demarată o anchetă. Totodată, Poliţia britanică a Transporturilor a cerut autorităţii de reglementare a transportului feroviar să analizeze evenimentele.

„Există întrebări serioase despre moartea sa, un lucru care nu poate fi evitat”, precizează TSSA.

Publicat: 13 mai 2020, 09:13 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă