Caz șocant! O tânără de 23 de ani a fost diagnosticată cu o boală mortală, din cauza faptului că mergea prea mult la sală

Publicat: 30 Aug. 2020, 15:39 Arhiva

O tânără de 23 de ani, pasionată de sport, a fost diagnosticată cu o boală fatală provocată de mersul excesiv la sală. Kiana Alvares a mers la medic în momentul în care nu a mai putut să respire și a suferit dureri cumplite în urma unui antrenament. În acel moment a început coșmarul…

Kiana a fost diagnosticată cu rabdomioliză, o boală rară care poate provoca decesul. Potrivit Mirror, această tulburare distruge mușchii și rinichii.

În momentul în care a observat că nu mai putea respira și că avea dureri cumplite în urma unui antrenament, Kiana crezuse inițial că pur și simplu era obosită. Însă, când a văzut că nu putea să se țină pe picioare, atunci a început să se alarmeze.

Tânăra văzuse un caz asemănător pe Instagram, așa că a cerut să fie testată pentru „rabdo”, așa cum se spune pe scurt la maladia periculoasă.

Această boală se găsește în special în oamenii care fac parte din armată și atleți, categorii de oameni care continuă să se antreneze dincolo de limitele lor fizice.

Rabdomioliza: cauze, simptome si tratament

Rabdomioliza este un sindrom caracterizat de distrugerea tesuturilor musculare scheletice fie din cauza unei leziuni directe, fie din cauza unei leziuni indirecte.

Rabdomioliza este rezultatul mortii fibrelor musculare si eliberarii in sange a continutului acestora. Din cauza rabdomiolizei pot aparea complicatii serioase precum insuficienta renala.

Semne și simptome rabdomioliza

Semnele si simptomele rabdomiolizei pot fi greu de identificat.

Cele mai comune simptome sunt:

 1. Dureri musculare la nivelul umerilor, picioarelor si zonei lombare
 2. Slabiciune musculara
 3. Dificultati la miscarea bratelor si picioarelor
 4. Urina de culoare rosie sau maro
 5. Dureri abdominale
 6. Greata si varsaturi
 7. Febra
 8. Ritm cardiac accelerat
 9. Confuzie, deshidratare, febra, pierderea constiintei
 10. Invinetirea rapida
 11. Stare de rau general
Publicat: 30 Aug. 2020, 15:39 Arhiva
Pe aceeași temă