Câți centimetri are stratul de zăpadă din principalele stațiuni ale României

Publicat: 17 Jan. 2020, 18:55 Life
Câți centimetri are stratul de zăpadă din principalele stațiuni ale României

Chiar dacă zăpada se lasă așteptată în multe zone ale țării, în principalele stațiuni montane stratul de zăpadă este suficient de mare pentru a se schia în condiții bune.

Cele mai importante stațiuni montane din România sunt luate cu asalt în weekend. Asta pentru că, în cele mai multe dintre ele stratul de zăpadă este satisfăcător, iar principalele pârtii sunt deschise pentru schiat. Iată ce pârtii sunt deschise și cât măsoară stratul de zăpadă:

Stratul de zăpada în Sinaia

Având în vedere faptul că la Sinaia pârtiile sunt situate la altitudine ridicată, funcționarea instalațiilor este condiționată de viteză vântului. În permanență luați în considerare și respectați indicațiile administratorului domeniului schiabil, Salvamontului și Jandarmeriei Montane. Stratul de zăpadă pe pârtiile din Sinaia este, în medie, de 25 de centimetri. În total, în Sinaia sunt 16 pârtii, însă momentan, dintre acestea sunt deschise doar 6 și anume: Valea Dorului 1, Valea Dorului Variantă, Valea Soarelui, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 și Lăptici 2.

Stratul de zăpadă în Bușteni

Începând din 2020 sezon în partea superioară a pârtiilor a fost montată o bandă transportoare care deservește atât segmentul Kalinderu Plecare cât și pârtia de săniuș. Pârtia de săniuș și Kalinderu Plecare sunt în stare foarte bună. În fiecare seară funcționează nocturnă . În Bușteni sunt în total 3 și toate sunt deschise: Kalinderu 1, Fun Park, Kalinderu 2. Stratul de zăpadă este, în medie, de 28 de cm.

Stratul de zăpadă în Azuga

În total, în Azuga sunt 7 pârtii, dintre acestea fiind doar cinci deschise și anume:Cazacu începători, Cazacu, Cazacu Bretea, Cazacu Variantă, Sorica. Stratul de zăpadă mediu este de 27 de centimetri,

Pârtia Sorica este foarte bună exceptând zonă de intrare care este încă deficitara în zăpada și unde se mai găsesc pietre.

Stratul de zăpadă în Predeal

Începâdn din 30 dec 2019, în Predeal, nocturna funcționează zilnic până la oră 21.00. Această este funcțională pe pârtia Clăbucet Sosire și este deservită de bandă transportoare și de instalația de teleschi.

În Predeal sunt deschise două pârtii, Clăbucet Sosire și Clăbucet Variantă, stratul mediu de zăpadă fiind 21, 5 centimetri.

Stratul de zăpadă în Poiana Brașov

În Poiană sunt în total 9 pârtii și sunt toate deschise pentru schiat în condiții optime și anume: pârtia Bradul, Kapanzel, Lupului, Sulinar, Ruia, Drumul Roșu, Stadion, Subteleferic și Sub Teleferic Icpat. Stratul mediu de zăpadă este de 44 de centimetri.

Stratul de zăpadă în Păltiniș

Stațiunea Păltiniș situată în județul Sibiu are în total 8 pârtii, dintre care 7 sunt deschise: pârtia Paloș, Panorama Sibiului, Poiana Poplăcii, La Gâscani, Arena, Oncești 1 și Oncești 2. Stratul mediu de zăpadă este 45 de centimetri.

Citește și: Top destinații pentru vacanța de iarnă

Stratul de zăpadă în Straja

Stațiunea Straja, una dintre cele mai apreciate de schiori, are în total 12 pârtii. Dintre acestea 9 sunt deschise și anume: pârtia Straja, Lupului, Lupului 2, Sfântul Gheorghe, Platoul Soarelui, Telegondolă, Platoul Constantinescu, Slalom Uriaș, Începători Școală. Stratul mediu de zăpadă este de 22, 5 centimetri.

Stratul de zăpadă la Rânca

Stațiunea Rânca, situată în județul Gorj, beneficiază de șase pîrtii, dintre acestea doar 3 fiind deschise: M1, Păpușa Rânca 1, Junior. Stratul de zăpadă mediu este de 25 de centimetri.

 

Publicat: 17 Jan. 2020, 18:55 Life
Pe aceeași temă