Cât durează, de fapt, imunitatea după vaccinul împotriva COVID-19! Alexandru Rafila a spus tot adevărul

Publicat: 04 ian. 2021, 09:21 Autor: Maria Apostol Arhiva
Cât durează, de fapt, imunitatea după vaccinul împotriva COVID-19! Alexandru Rafila a spus tot adevărul

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a oferit date  noi și uimitoare despre vaccinul împotriva COVID-19. Într-o intervenţie la un post de televiziune, medicul a apreciat faptul că persoanele care se vaccinează ar avea imunitate împotriva COVID-19 cel puţin un an de zile!

Pe de altă parte, Rafila a explicat și faptul că totul este o probabilitate, ţinând cont de faptul că nu există studii concrete care să spune exact un interval de timp în care cei vaccinaţi vor fi protejaţi.

”Medicul a explicat faptul că, după vaccinare, s-a observat că nivelul de anticorpi formaţi în organismul uman este unul care se menţine constant şi este înalt. Din aceste considerente se poate lansa ipoteza că imunitatea împotriva ar putea dura 1 an de zile. Rafila a vorbit şi despre un alt vaccin care lansase aceeaşi discuţie şi care, după vaccinare, s-a dovedit a crea o imunitate de 10 ani de zile:

„Nu știm încă pentru cât timp vom fi imuni dar studiile au arătat că nivelul de anticorpi după vaccinare este menținut înalt și constant. Probabil că cel mai puțin, vom fi imuni în jur de un an de zile. Dar e posibil că acest interval, pe măsură ce acumulăm experiență, să fie mai mare”, a spus Rafila. „La vaccinul HPV a fost aceeași discuție și imunitatea durează 10 ani. Să dea Dumnezeu să fie la fel și la coronavirus”, a adăugat acesta, citat de bzi.ro.

Conform autorităţilor, până la ora transmiterii acestei ştiri, în România s-au vaccinat împotriva COVID-19 13.596 de persoane. Din totalul celor vaccinări, reacţii adverse au avut un număr de 37 de persoane. Vorbim de reacţii adverse comune şi minore. 7 dintre persoane au avut reacţii locale în locul în care s-au injectat iar ceilalţi 30 au avut reacţii precum febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie.

Publicat: 04 ian. 2021, 09:21 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă