Cât de mult contează brandul în alegerea unui telefon mobil

Publicat: 23 aug. 2021, 12:18 Autor: Elena General
Cât de mult contează brandul în alegerea unui telefon mobil

Telefoanele mobile joacă un rol important în viața noastră. Un dispozitiv mic, care încape într-o palmă, este capabil de o mulțime de funcții, de la conectarea la internet și schimbul de mesaje cu ceilalți, până la navigare GPS și cumpărături online. Dacă în urmă cu 20 de ani puteai face toate aceste lucruri doar cu ajutorul unui computer sau folosind mai multe device-uri, în prezent toate se rezumă la un singur gadget: smartphone-ul. Atunci când îți alegi un telefon mobil, cu siguranță vei căuta unul care să aibă cât mai multe funcții și să fie construit din materiale de calitate. Însă, la fel de important este și numele producătorului. Despre cât de mult contează brandul în alegerea unui telefon mobil, te invităm să citești în rândurile următoare.

Brandurile cu renume lansează mai multe modele de telefoane mobile

Unul dintre aspectele importante de care marii producători țin cont este oferta cât mai variată de telefoane mobile. Astfel, vei putea găsi în oferta lor smartphone-uri din toate categoriile: premium, high-end, mid-range şi celebrele „flagship killers”. De exemplu, producătorul coreean Samsung lansează câteva modele de smartphone-uri în fiecare an, asigurându-și astfel 18.8% din cota de piață și un binemeritat loc 1 la vânzările de telefoane mobile de anul trecut.

Brandurile investesc în crearea și implementarea de noi tehnologii

Un lucru la fel de important este faptul că brandurile investesc în cercetarea, dezvoltarea și implementarea noilor tehnologii. În 1996 era prezentat Nokia 9000 Communicator, primul telefon capabil să se conecteze la internet. Acesta avea o viteză de până la 19.2 kbit/s. Astăzi, modelul X20 al celebrului producător finlandez folosește conexiunea 5G, care permite viteză de descărcare de 20 Gbps. Pe scurt, telefoanele mobile de astăzi pot avea o viteză a conexiunii la internet de 130.000 de ori mai mare decât în urmă cu 25 de ani.

Brandurile mari sunt atente la nevoile clienților

„O putere mare presupune o responsabilitate pe măsură!”, îi spunea unchiul Ben lui Peter Parker în celebrul film „Spiderman”. Așa este și în cazul producătorilor de telefoane mobile. Atunci când ești în topul preferințelor utilizatorilor de smartphone-uri, o responsabilitate pe care o ai este grija față de nevoile clienților. Astfel, brandurile mari nu vor face rabat de la calitatea materialelor din care sunt construite telefoanele. În plus, vor fi foarte atente la update-urile de securitate și plaja de aplicații. Nu în ultimul rând, vor oferi servicii de întreținere a dispozitivelor și asistență în cazul unor defecțiuni, astfel încât satisfacția clientului să fie pe măsură.

Chiar dacă vei găsi telefoane mobile asemănătoare din punct de vedere al configurației, aspectele expuse mai sus ar trebui să cântărească în alegerea unui telefon mobil. Și nu uita să-ți alegi un smartphone care să răspundă cu adevărat nevoile tale! Cumpărături plăcute!

Sursa foto: unsplash.com

Publicat: 23 aug. 2021, 12:18 Autor: Elena General
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă