Cât de bogat este Traian Băsescu și câte case își poate cumpăra cu banii din bancă

Publicat: 01 Apr. 2022, 10:49 General

Decizia oficială că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității s-a dat pe 23 martie, iar ulterior s-a aflat că fostul șef de stat trebuie să părăsească de urgență casa de protocol. Un lucru este cert, acesta are suficienți bani încât să-și permită orice altă locuință! 

Lui Traian Băsescu i s-a făcut rău după ce a aflat decizia magistraților, care au stabilit că a fost colaborator al Securității. Timp de câteva zile nimeni nu a știut detalii sigure despre starea lui medicală. Însă lucrurile s-au mișcat rapid în defavoarea sa.

Decizia a venit la pachet și cu obligația de a părăsi cât mai repede locuința de protocol din Strada Gogol (București). Odată cu asta a pierdut și dreptul la o indemnizație în valoare de 16.848 de lei pe lună. Cât și cel de pază și protecție.

După externarea de la clinica din Bruxelles (oraș în care își desfășoară activitatea de europarlamentar), Traian Băsescu se recuperează cu bagajele la uşă tot în vila de protocol pe care trebuie să o părăsească în următoarele zile.

Traian Băsescu are investiții de milioane

Fostul preşedinte a declarat că îşi va căuta un apartament în care să se mute. Însă are nevoie de bani pentru a-şi cumpăra o casă nouă.

El intenționează să obțină lichidăţi pentru noua casa prin valorificarea unor titluri de stat pe care le deține, potrivit declaraţiilor de avere depuse în ultima perioadă, relatează antena3.ro.

Traian Băsescu are un cont curent cu aproape 80.000 de lei! Dar și conturi în euro cu peste 40.000 de euro, 10.000 de dolari și 4.500 lei. Atât el, cât și soția sa, au fiecare câte un cont de economii aferent titlurilor Tezaur. Dar și unul cu economii de 200.000 lei și celălalt cu economii de 216.000 lei.

În plus, Traian Băsescu are investiții de peste 790.000 de euro, majoritar în titluri de stat. Dar și câteva acțiuni Romgaz.

Publicat: 01 Apr. 2022, 10:49 General
Pe aceeași temă