Castigator Eurovision 2018! Reprezentanta Israelului a pus mana pe marele trofeu. Netta Barzilai a transmis un mesaj emotionant

Publicat: 13 mai 2018, 13:35 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete

Castigator Eurovision 2018! Reprezentanta Israelului a pus mana pe marele trofeu.  Netta Barzilai a castigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc, sambata seara, la Lisabona.

Israel a strans 529 de puncte, impartind podiumul cu Cipru si Austria. Artista, in varsta de 25 de ani, a cucerit publicul si specialistii cu piesa ‘Toy’. Este pentru a patra oara cand Israel, una dintre singurele doua tari non-europene din concurs, alaturi de Australia, castiga ravnitul trofeu.

Castigator Eurovision 2018! Reprezentanta Israelului a pus mana pe marele trofeu. Netta a cantat melodia cu un mesaj puternic despre conditia femeii in societatea de astazi, insa, ceea ce a atras atentia tuturor au fost sunetele de gaina pe care Netta le-a imitat in timpul prestatiei, pe scena.

Imediat dupa anuntarea castigatorului, Netta a strigat fericita pe scena si a explicat care este semnificatia respectivelor sunete.

”Sunt foarte fericită! Vă mulţumesc că aţi ales diferit, vă mulţumesc că acceptaţi diferenţele dintre noi, sărbătorim diversitatea. Îmi iubesc ţara! Ne vedem la Ierusalim! Sunt mândră şi onorată să fac asta şi sunt mândră şi onorată să aduc acest eveniment magic în Israel”, a declarat Netta Barzilai.

”Este atât de amuzant că oamenii sunt interesați de acest detaliu. Sunetele imitate au un dublu sens. Zgomotele fac trimitere la persoanele lașe care nu acționează așa cum simt, se folosesc de alți oameni și îi tratează ca pe niște jucării sau marionete. De asemenea, „baka” înseamnă și “prost” în japoneză. Cântecul are un mesaj important: renașterea puterii feminine și a justiției sociale”, a declarat artista.

Castigator Eurovision 2018! Reprezentanta Israelului a pus mana pe marele trofeu
Castigator Eurovision 2018! Reprezentanta Israelului a pus mana pe marele trofeu

Castigator Eurovision 2018! Reprezentanta Israelului a pus mana pe marele trofeu

„Nu a trebuit niciodată să transmit un mesaj anume. A trebuit doar să fiu eu însămi. Mă respect indiferent de ce măsuri am, de cum îmi stă părul, de cum e vocea mea. Nu mă înscriu în standarde, trebuie pur şi simplu să fiu eu, să mă ascult pe mine, cum vreau să creez muzică”, a mai adaugat Netta.

De asemenea, ea a marturisit ca a purtat, in timpul show-ului, un inel care i-a dat incredere si care a apartinut bunicii sale care a murit si care i-a fost oferit de bunicul sau, inainte de plecarea la
Eurovision 2018. ”Ar fi trebuit sa il primesc la nunta”, a mai adaugat ea.

Netta Barzilai a fost inca de la inceput marea favorita a editiei. Cu accente de pop electronic si ritmuri africane, piesa ‘Toy’ are versuri care fac referire, pe alocuri, la campania impotriva hartuirii sexuale #MeToo.

Poziţia secundă a revenit reprezentantei din Cipru, cântăreaţa originară din Grecia şi cu origini albaneze Eleni Foureiera (31 de ani), cu piesa „Fuego“, care a strâns 436 de puncte.

Podiumul a fost completat de reprezentantul Austriei, Cesar Sampson, a cărui piesă „Nobody But You“ a acumulat 342 de puncte.

Topul 10 al finalei Eurovision 2018 a fost completat de Germania, Italia, Cehia, Suedia, Estonia, Danemarca şi Moldova. Reprezentanţii Moldovei, trupa DoReDoS, s-au clasat pe locul zece datorită piesei „My Lucky Day“, către care au mers 209 puncte.

Din pacate, Romania nu a ajuns in marea finala Eurovision 2018. Grupul The Humans a prezentat, joi seară, la Lisabona, piesa „Goodbye”, în a doua semifinală a concursului. România a părăsit concursul „prematur”, dar şi ţări cu participări consistente în istoria competiţiei – Rusia, Grecia şi Polonia.

Publicat: 13 mai 2018, 13:35 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă