Carmen Harra prevede o nouă revoluție în România! ”Va fi mai violentă decât cea din ’89”

Publicat: 25 aug. 2020, 22:38 Autor: Maria Apostol Vedete

Carmen Harra, psiholog și terapeut recunoscut în America, a rămas blocată în Statele Unite, acolo unde locuiește de peste 30 de ani. Motivul este că i-a expirat pașaportul românesc și nu a găsit încă soluția rapidă de a-l reînnoi. Ce spune despre situația din România, țara ei de origini și ce se va întâmpla până la sfârșitul anului, aflați imediat, din interviul exclusiv pentru Ciao.ro! Totodată, Carmen Harra a ținut să lămurească care este, de fapt, statutul ei!

Reporter: Cum este situația în America? Se mișcă treaba acolo? 

Situația în America este scăpată de sub control, părerea mea este că  nu știu cum să rezolve situația cu acest virus, au colapsat foarte multe din businessurile mici, sunt afectate businessurile de entertainment, sportul, restaurantele, magazinele din toate punctele de vedere, sunt milioane și milioane de americani fără servici, situația este fără precedent iar impactul economic va fi fără precedent.

Se compară situația asta cu căderea  economică din 1929 dar de fapt este mult mai gravă. Guvernul, din păcate, nu vrea să recunoască gravitatea situație și mereu pretind că  lucrurile se vor redresa dar la o analiză mai atentă nu cred că există o redresare. Părere mea este că va fi inevitabilă o restructurare a sistemului economic și politic, indirect.

 Aveți de lucru? S-a scris că pentru o oră de consultanță luați 400 de $!

Businessul meu care este de consiliere pare să o ducă de fapt  și să reacționeze mai bine că oricând, pentru că oamenii simt nevoia disperată de a comunica, nevoia disperată de a se regăsi pe ei, de a reechilibra starea emoțională, oamenii au  nevoie de ajutor la ora asta, așa că businessul meu nu are de suferit în nicin fel.

Eu îmi continui activitatea și în felul meu încerc să fac bine cât pot celor din jurul meu, dar constat că este o stare de deprimare generală, o stare de depresie colectivă pe care o simt că a cuprins, de fapt tot globul. Să sperăm că reușim să ieșim din această situație. În plus, vreau să clarific ceva! Eu am o licență de psiholog, am scris opt cărți, am apărut la toate emisiunile de TV din America. Sunt terapeut, om licențiat în psihologie, am scris cărți despre relațiile umane. Pentru români, onorariul de 400 $  pentru consultanță este revoltător pentru că potențialul romanului nu este cel ca al americanului. În America, un om ca mine poate să ia  foarte mult pe oră pentru că eu am o licență de psiholog, asta nu spune românul! Mă pune într-o postură proastă și spune că eu iau 400 de dolari să ghicesc viitorul,  ceea ce este total incorect. Eu sunt terapeut, om licențiat în psihologie, nu merit să fiu  făcută așa de români. Pentru români eu am prețuri diferite. Le iau și 20 de dolari, 50 dolari, o nimica toată față de costurile mele, doar ca să îi ajut, le dau mereu toate discounturile din lume.

Sunt foarte revoltată de toate porcăriile care se scriu la adresa mea ca să-i instige pe toți contra mea. Că eu iau 400 dolari pe ora și cum îndrăznesc? Păi eu trăiesc în America de peste 30 de ani și având o licență și un nume în America, pot să îmi permit ușor… Orice doctor psiholog ia banii ăștia și nici nu e mult în America. În România pare o suma uriașă și nu iau eu atât pentru români. Eu nu sunt cititor în cărți sau în stele sau în astrologie, eu sunt înainte de toate  un psiholog foarte bun care îi ajută pe oameni să  își redeschidă mințile la cine sunt, pe ce drum o iau, ce probleme au în relațiile umane și așa mai departe. Tarifele mele sunt interpretate total eronat de presa din România. Eu scriu pentru toate revistele americane, Huffington Post, Silvana New York Post, Thrive a lui Arianna Huffington, nici nu mai știu numărul articolelor scrise de mine, sute și sute, în  toate articolele apar ca Doctor Carmen Harra și numai românii mă fac ghicitoare și în toate felurile și  mă deranjează înfiorător chestia asta pentru că eu am un doctorat din România în lingvistică și în filosofie, plus că eu m-am dus la școală și aici, în America, mi-am luat și aici un doctorat, sunt și artist.

Ați reușit să mergeți acolo într-o vacanță sau nu s-a putut din cauza restricțiilor? 

Nu avem voie să ieșim nicăieri! Americanii nu pot călători la ora actuală, nu sunt acceptați în majoritatea țărilor, în Europa nu avem cum să intrăm. Singurul lucru pe care aș putea să-l fac este să merg pe o insulă, ca să mă consider în vacanță, dar eu trăind în Florida, aici înseamnă mare, soare vacanță tot timpul. Nu are rost să iei un risc de călătorie la ora actuală, părerea mea. Cel puțin,  american fiind, nu cred că aș face o vacanță în conjunctură actuală.

Când credeți că se va termina această criză de coronavirus în România?

Criza ia proporții, gravitatea crizei se  desfășoară în timp, iese la lumină cu  trecerea timpului. Cred că la ora actuală nu ne dăm seama de gravitatea crizei. În România însă, situația este mult mai bună și mult mai  ușor de acceptat, de tolerat. Nu se poate face o comparație între România și America. Și chiar dacă România la ora actuală pare să aibă cazuri mai multe, ea, de fapt,  în momentul în care Italia, Germania, Spania, Anglia, erau într-o situația foarte dificilă, România o ducea foarte  bine. Cred că per total dacă se face o statistică, România  rămâne una din țările care a trecut ușor peste această etapă și nu va resimți o lovitură atât de puternică deși zdruncinătura economică va afecta și România inevitabil. Iar oamenii sunt traumatizați emoțional și mental peste tot, inclusiv în România. Lumea este speriată chiar dacă încearcă să plece în Grecia, trauma asta nu se duce atât de ușor.

 Cum credeți că va fi România până la sfârșitul anului, din toate punctele de vedere?

Românii trebuie să își dea seama că situația asta trebuie controlată, la nivel politic trebuie făcut ceva pentru că altfel oamenii se vor revolta și pericolul foarte mare este revolta, care poate să fie foarte violentă, amintind de anii 1989, când oamenii s-au revoltat din cauza unui sistem politic, dar oamenii se vor revolta din nou pentru că ei se simt în nesiguranță, simt  că nu mai au siguranța zilei de mâine, că sunt speriați de ce se întâmplă și nu este nimeni să îi liniștească, să le dea  încredere că lucrurile vor pași într-o direcție mai bună. În România,  situația se poate ameliora puțin, până la sfârșitul anului, din punctul de vedere al virusului, situația economică nu se poate  ameliora așa cu una cu două, dar starea generală se poate îmbunătăți puțin spre sfârșitul anului. Oamenii încearcă să își  regăsească calmul, să se regăsească pe ei, să înțeleagă ce se întâmplă și să găsească soluții la situația respectivă.

 Ați rămas blocată în America din cauza pandemiei? Ați avut proiecte în România care au avut de suferit din această cauză?

 Eu am rămas blocată în America, din cauza pandemiei. Am avut proiecte în România și am și acum niște proiecte foarte mari dar efectiv nu am cum să ajung și să intru în România. Eu nu mai am pașaport românesc, am încercat la toate ambasadele, din America, din Washington, Miami, de peste tot să îmi reobtin pașaportul românesc,  dar văd că nu lucrează nimeni, nu găsesc pe nimeni nicăieri, nu răspunde nimeni la niciun telefon, m-am dus peste tot, nu există nimeni, nicăieri că să reușești să îți obți un pașaport românesc, chiar dacă ești născut în România, nu este chiara să de ușor în conjunctură asta. Pregătesc o carte nouă care trebuie să îmi apară în câteva luni, care este deja la tipar, am în plan câteva melodii,  înregistrarea e puțin mai complicată dar să sperăm că reușesc să le fac, îmi continui activitatea de a lucra direct cu oamenii, încercând s aii ajut direct să treacă peste această  etapă foarte dificilă din punct de vedere sufletesc, emoțional, spiritual, economic s.a.m.d Mai ales când America  trece prin această perioadă de alegeri care cred că va fi cea mai tumultoasă în istoria Americii. Va fi o bătălie incredibilă în America pentru aceste alegeri și se vor întâmpla multe lucruri foarte neclare și ciudate.

Aveți vești de la fiica dumnevoastră Alexandra? Vă face bunică în viitorul apropiat?

Alexandra este bine, să sperăm  că foarte curând, cum își dorește atât de mult o să reușească să aibă și ea o familie mai numeroasă. Lucrurile din punctul de vedere al familiei, totul este bine. Mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși așa că viitorul nu este chiar atât de sumbru pentru noi cum credem,  pentru că atât timp cât avem încredere, o viziune și  sufletul curat, când acțiunile noastre sunt bune, nu avem de ce să ne temem. Boala asta este  o boală karmică, pe care am atras-o prin secole de acțiuni greșite. Bolile nu vin întâmplător, au venit să ne ajute să ne trezim, să evoluăm, să ne schimbăm mentalitatea, iar lumea nu va mai fi niciodată cum a fost! Lumea se îndreaptă spre o altă eră, spre o altă existență, spre un alt mod de a trăi, zic eu, reîntoarcerea la natură, la a ne conecta cu noi înșine pentru că ne pierdusem complet pe drumul vieții și a ne reinventa existența pe pământ într-un mod mai sănătos,  mai real, într-o lume mai justă, mai dreaptă, mai curată, mai  unită pentru că ne-am separat unii de alții și ne-am distanțat de tot ce însemna adevărată viață pe pământ. Iată că trebuie să ne reconectăm, să ne dăm seama că schimbarile la nivelul nostru mental și emoțional încă nu au venit dar e la îndemâna noastră  să ne transformăm și să asistăm la propria noastră metamorfoză.

Publicat: 25 aug. 2020, 22:38 Autor: Maria Apostol Vedete
Tags:
Pe aceeași temă