Carmen Harra, noi previziuni sumbre pentru 2021: ”Va fi un an dificil, cu multe schimbări economice!”

Publicat: 26 dec. 2020, 19:31 Autor: Dora Bazavan Vedete

Sărbătorile de iarnă o prind pe celebra vedetă la Miami, într-o superbă locuință de unde se poate admira în voie oceanul. Cum a petrecut Crăciunul și ce așteptări are de la noul an, scapă sau nu românii de criza cauzată de coronavirus în 2021? Detalii exclusive pentru Ciao.ro, aflați direct de la psihologul și terapeutul recunoscut în America, artista din România – Carmen Harra!

Cum este Crăciunul pentru dumneavoastră anul acesta?

Anul acesta Crăciunul va fi diferit de alți ani, deși atmosfera de Crăciun e întotdeauna benefică și minunată. Am făcut un brad extraordinar la apartamentul de la ocean și bradul parcă este în mijlocul oceanului. L-am făcut albastru, ca să se potrivească cu culoarea oceanului.

Ce nu vă lipsește niciodată de pe masa de Crăciun? Care este mâncarea dumneavoastră preferată de Crăciun? Ce mâncați, ce nu mâncați, ce așteptați cu nerăbdare, ce restricții alimentare aveți?

Mâncarea mea favorită de Crăciun sunt întotdeauna bunătățile românești așa că nu o să lipsească nimic din mâncarea tradițională de Crăciun din meniul meu. De Crăciun, îmi plac mereu saramalele, deși eu sunt vegetariană, sarmalele mele sunt întotdeauna vegetariene dar au un gust la fel de bun. Sigur că nu vom avea atâția invitați ca în alte dați, cu ocazia acestor sărbători, vom fi mai mult în familie, dar acest lucru nu afectează cu nimic frumusețea Crăciunului.  Crăciunul în Florida este deosebit pentru că vremea este extraordinar de caldă și te simți ca vara, poți să îți petreci Crăciunul la ocean, făcând plajă.

Totul este cald și minunat, soare, o atmosferă generală plăcută, nu aveam prea multe restricții în Florida, nu avem restricții de o vreme,  deci suntem norocoși, deși cazurile încă există în jur dar acum de când a apărut vaccinul se pare că  lumea se va mai calma, în speranța că vaccinul va mai atenua din nenorocirile care s-au abătut asupra noastră. Părerea mea este că 2021 va fi un an de eliberare și că încet încet în special din luna mai încolo  să începem să scăpăm de această pandemie și să începem să revenim la o viață normală. Normalitatea însă va dura, nu cred că ne vom întoarce niciodată la ceea ce am trăit înainte și vom încerca să creem într-un fel poate o realitate mai bună, din multe puncte de vedere și aici cred că aș putea să vorbesc ore în șir despre ce vreau să spun cu afirmația asta.

Cum a fost 2020 pentru dumneavoastră? Aveți regrete? 

2020 pentru mine a fost un an bun în pofida pandemiei, în sensul că am terminat cartea la care lucrez de câțiva ani, am reușit lucruri bune pentru mine personal și am reușit să comunic cu  foarte multă lume ceea ce mie mi se pare un lucru superb.

În general nu am regrete, încerc să fac lucrurile în asa fel încât să fiu mulțumită de acțiunile mele și de felul în care interacționez cu oamenii dar sper că 2021 și doresc din tot sufletul  este un an mai bun colectiv pentru noi toți și eu așa îl văd.

Ce rezoluții sau așteptări aveți pentru noul an, 2021? Ce vă doriți în 2021?

2021 după conceptul pitagorian este anul 5, și lăsăm în urmă anul 4 care a fost un an carmic, aducându-ne o boală carmică . Bolile carmice sunt boli care se repetă. Acum 100 de ani am avut o boală similară, deși diferită din multe puncte de vedere, gripa spaniolă dar  bolile carmice sunt repetarea unor evenimente, unor lucruri de multe ori triste și dureroase care revin în viața noastră.

Credeți că trece criza? Cum vedeți noul an din acest punct de vedere? 

2021 fiind sub energia cifrei 5, cifra 5 înseamnă dimensiunea a  cincea, cifra 5 se referă la renaștere, la reînviere, la moarte care aduce reînvierea, în sensul simbolic, revenirea la o altă viață sau revenirea la viață, în sensul bun al cuvântului, deci eu îl calific ca un an eliberator, un an de bine care ne va reechilibra într-o oarecare măsură pentru  că ne va aduce sentimentul că putem să ieșim la lumină din situația în care am fost în 2020. Și asta e tot ce contează! 2021 este un an însă dificil material, consecințele zbuciumului din 2020 le vom simți foarte puternic în 2021. Este un an dramatic pentru că și 2020 a fost un an carmic politic aducând multe aspecte politice la suprafață, lucru pe care omenirea trebuie să le schimbe și 2021 e un an de schimbări, politice, în diferite părți ale lumii, schimbări  economice care se întrevăd între 2021 și  2025 cu multă claritate. Sunt multe de spus la acest capitol. Eu doresc românilor mei pace în suflet, bucurie, liniște, să se bucure de cei dragi și de sărbătorile Crăciunului. Le doresc un 2021 minunat și bun și împăciuitor și să nu mai trăiască în frică și spaimă pentru că noi, românii, credem în Dumnezeu și credem în tot ce este bine și frumos pe lumea asta. Vă iubesc și vă doresc numai bine!

 

 

Publicat: 26 dec. 2020, 19:31 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă