Carmen Brumă, 5 sfaturi pentru a nu ne îngrășa de sărbători. De ce trebuie să ținem cont

Publicat: 12 dec. 2020, 08:55 Autor: Hermina Hagianu Vedete

Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi care pot ajuta doamnele și domnișoarele să se mențină în formă chiar dacă mânâncă din toate bunătățile de sărbători. De ce trebuie să ținem cont în următoare perioadă.

Recent, Carmen Brumă a dezvăluit câteva reguli simple prin care să ne menținem în formă chiar și în perioada sărbătorilor. Este cunoscut faptul că soția lui Mircea Badea nu este adepta dietelor, astfel Carmen a împărtășit doar 5 pași pentru a ne asigura că silueta noastră nu o să aibă prea mult de suferit, potrivit unica.ro

1. Atenție la momentul din zi în care mâncăm alimentele grase: Șorici, tobă, caltaboș, cârnați, sarmale, cozonac, etc.

Este bine să le consumăm până în ora 15:00. Astfel, organismul va avea timp să ardă caloriile acestora pentru a nu le transforma în grăsime de depozit. Ideal ar fi să facem și mișcare. Procesul de transformare a caloriilor în energie va fi mult mai eficient.

2. Masa de seară trebuie să conțină obligatoriu: o salată din legume proaspete, de preferat fără ulei. Datorită conținutului de fibre și apă, senzația de sațietate o să apară mult mai rapid, fără ca noi să percepem această salată ca pe o restricție. Ar fi indicat ca masa de seară să fie cu 2-3 ore înainte de a dormi.

3. Fructele proaspete, uscate, oleagionoase (alune, nuci, caju, migdale, etc.) se mănâncă: în loc de dulciurile tradiționale (cozonac, prăjituri), nu împreună cu acestea.

Nu mâncăm cozonac alături de fructe sau alune. Așa se ajunge la un surplus caloric și, foarte probabil, acest lucru se va vedea. Alimentele sănătoase îngrașă la fel de mult ca cele nesănătoase.

4. Atenție la sarmale: trebuie încălzite separat, într-un vas cu apă, astfel încât ele să își lase acolo grăsimea. Cuptorul cu microunde deteriorează calitate mâncării, iar de grăsimea din ea nu mai putem scăpa. O sarma poate avea 100/150 de calorii dacă este gătită din carne slabă și cu foarte puțin orez, dar poate ajunge până la 300 calorii dacă este preparată din carne grasă și cu slănină.

5. Mișcarea, cea mai importantă regulă, nu uitați de ea! Puteți mânca și lucruri care îngrașă dacă faceți zilnic minimum de mișcare. O masă copioasă venită după un antrenament intens nu se va depune la fel. Și mișcarea în aer liber este foarte benefică, spre exemplu alergarea.

 

Sursă foto: Instagram

Publicat: 12 dec. 2020, 08:55 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă