Cât de riscant este să mergi la plajă și la terasă pe timp de pandemie. Răspunsul medicilor este surprinzător!

Publicat: 08 iul. 2020, 11:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Multe persoane cred că pericolul a trecut, însă adevărul este cu totul altul. Pandemia de coronavirus încă face victime, iar în urmă cu o zi au fost înregistrate 31 de decese și aproape 400 de cazuri noi de infectare.

Potrivit stirileprotv.ro, 14 experți au ajuns la concluzia că există activități care au un risc mai mare de răspândire a noului coronavirus printre oameni. Experții americani activează în sănătatea publică, epidemiologie sau boli infecțioase.

Cea mai puțin riscantă activitate este deschiderea scrisorilor sau a coletelor. De asemenea s-a făcut un clasament, de la 1 (cel mai mic risc) la 9 (cel mai mare risc). Mersul la plajă reprezintă un risc moderat, spun experții. De asemenea, un risc mai scăzut reprezintă și mersul cu cortul sau alimentarea mașinii cu combustibil.

Totodată, un risc scăzut spre moderat reprezintă ieșirea la terasă, la bibliotecă sau muzeu. De asemenea, și cazarea pentru 2 nopți la hotel. Risc moderat reprezintă și vizita la cineva acasă sau la plajă, cumpărături la mall sau la mersul la muncă.

Activitățile care prezintă un risc ridicat

Cele care au un punctaj de peste 7 sunt activități care prezintă un risc ridicat de infectare cu noul coronavirus, arată sursa citată. Printre acestea, amintim:

Risc de grad 8: consumarea alimentelor la un bufet deschis, mersul la sală, mersul într-un parc de distracții, mersul la cinematograf.

Risc de grad 9: mersul la un concert, mersul pe stadion, participarea la adunări religioase cu peste 500 de persoane, dar și mersul într-un bar.

„Fiecare își poate calcula riscul, aici este foarte important orice activitate se poate desfășură dacă iți calculezi corect riscurile . Vezi unde există potențial de a te contamina și să introduci acolo niște reguli esențiale. De exemplu, ești într-o încăpere, ai grijă să distanțezi oamenii, să nu fie aglomerat, să obligi oamenii să poarte mască. Eu cred că fiecare situație dacă etse analizată corect scade la minim riscul de transmitere”, spune doctorul Virgil Musta.

Publicat: 08 iul. 2020, 11:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă