EXCLUSIV | Care este secretul lui Cristi Brancu + De ce nu ar participa niciodată la reality show-uri

Publicat: 13 iul. 2023, 23:37 Autor: Dora Bazavan Vedete

Are 50 de ani în buletin și peste 30 de ani de presă. Cristi Brancu știe tot ce mișcă în zona mondenă și de vedete și ne-a povestit pentru Ciao.ro cum îi merge emisiunea Exclusiv VIP de la Prima TV care este transmisă de la mare timp de 3 săptămâni. De ce nu ar participa niciodată la un reality-show, ce face fiul său în Anglia, unde se poziționează acum ca prezentator TV, care a fost momentul în care și-a depășit limitele și cum se menține fresh pe timp de vară la mare, în fața telespectatorilor săi fideli, Cristi Brancu ne-a povestit despre toate!

Cristi, cât de mândru ești de Tudor? A plecat într-o super tabără la Cambridge? A fost fără mami și tati? Cum s-a descurcat?

Mai mândru nu se poate să fiu! Tudor a câștigat acum două luni un concurs de public speaking în limba engleză, organizat de Mirunette Education, iar premiul va fi o săptămână petrecută la un colegiu prestigios în Cambridge la începutul lunii august. Este cel mai tânăr din cei selectați pentru această tabără. Va pleca la finalul lui iulie și avem emoții pentru el. Viitorul lui va fi în comunicare și creație multimedia. Ne-a anunțat că vrea să se facă regizor de film.

Cum e el acum? Că e foarte smart, știm deja! Dar acasă cum este Tudor, în afara filmărilor pentru emisiune și canalul lui de youtube! Se implică și în treburile care țin de casă? Ce îi place să facă?

Tudor este un împătimit al sportului. Zi de zi, face mișcare fizică, atletism și înoată cât e vara de lungă. Iarna suntem la schi. Îi place engleza, germană și are o nouă prietenă – dna Florina Baciu, profa de mate!

Nu l-ați luat cu voi la mare pe litoral? Tu ai 3 săptămâni de emisiune live din Jupiter! Cum merge treaba la mare cu “Exclusiv VIP”?

Tudor are deja câteva apariții în ediția estivală a emisiunii Exclusiv VIP. Suntem la Jupiter și ne bucurăm de tot ce are litoralul – mare, plajă, soare, vedete, oameni simpatici, muzică și mult umor. Am mutat vacanța în casa românilor încă din Iunie, ce poate fi mai bun?

E mai greu acum să faci emisia de la mare decât din studioul de la București? Care sunt plusurile și care minusurile?

Există decor mai frumos pe această lume ca marea și plaja? Sigur că e mai mult de muncă, pentru că nu sunt toate vedetele pe litoral, dar totul are un plus uriaș de bună dispoziție.

Ce ți-ai dori să se schimbe din toamnă la emisiunea ta? Cu ce ți-ai propus să vii în plus pentru telespectatorii tăi fideli? Ce ai observat că se caută și că se cere?

Tonul pe care îl vedeți în aceste ediții estivale va fi replicat cât se poate de des în toamnă. Avem și alte idei noi, dar toate la timpul lor! Se caută adrenalină!

Cum educăm telespectatorii să se uite numai la emisiuni de calitate, fără pițiponceală și altele?

Spectatorii nu trebuie educați cu forța. Trebuie să aibă alternative. E o lume liberă, fiecare face ce poftește în limitele legii, dar în timp oamenii văd diferențele și aleg ce e mai bun pentru sufletul lor. Și aici, binele aduce bine.

Te-ai gândit să îți faci un podcast în paralel cu emisiunea pe care o prezinți la Prima TV?

Vă aduc aminte că în 2020, în lunile de pauză de televiziune, am făcut Podcast zilnic. Erau anii grei ai pandemiei. A fost o experiență minunată, cu succes. Acum, televiziunea e primul plan. Dar podcastul va reveni în viața mea.

Ai timp să te mai uiți la TV? Dacă da, ce anume urmărești și ce îți place?

Neapărat! E meseria mea, trebuie să știu ce fac concurenții, piața în general. La știri aleg Focus, mai trag cu ochiul la Dan Negru, la meciuri suntem fanii naționalei tot pe Prima. Și câte un film bun, dacă e românesc, la Cinemaraton.

Cât de mult s-a schimbat divertismentul de când ai început tu să faci presă adevărată?

Nu suportă comparație. M-am apucat de presă adevărată acum mai bine de 30 de ani. În 1993 eram în conducerea revistei VIP, cea mai puternică revistă mondenă a vremii. A apărut o industrie a divertismentului, pe fiecare ramură – televiziune, producție muzicală, spectacol. Avem producție la cel mai înalt nivel acum. E drept, a apărut și multă producție de duzină, dar lumea vrea și popcorn, nu numai icre negre.

Ce ai vrea să vezi de acum încolo la TV? Cât e fake din producțiile pe care le vedem acum “pe sticlă” și cât este realitate?

Aș vrea să văd producții cât mai bine făcute, cu cât mai puțină exploatare meschină și inumană a suferinței și dramei. Orice gest spontan în TV este îndelung pregătit în prealabil, spunea un mare om de televiziune. Întrebarea e cu ce preț.

Ai participa vreodată la un reality show de genul “Survivor” sau “America Express”?

Nu. Și oamenii simt că nu sunt genul. Nu pot lăsa pentru nimic în lume familia și creșterea copilului nostru pentru un proiect de acest gen. E o experiență spectaculoasă, de ținut minte, dar văd că scoate ce e mai rău din oameni. Sunt un om bun. Pe timp de pace, mă pricep să mă lupt cu mizeria umană. În timp de război, nu știu dacă aș reacționa bine…

Când a fost momentul în care ți-ai depășit limitele?
Și cât de tare ai riscat?

Meseria mea, cu mii de emisiuni la activ în 16 ani, pune sănătatea în mare risc. Să creezi un produs, să zâmbești, să o iei de la capăt zilnic presupune o uzură uriașă. Nu se poate fără depășirea limitelor. Cum reușim? Iubind cu patimă tot ce facem.

Ce emisiune difuzată acum te face să pui mâna pe telecomandă și să schimbi postul TV rapid?

Nu există așa ceva. Chiar și cea mai nenorocită și ticăloasă producție mă face să am voluptatea să mă uit până la capăt. Să văd până unde se poate merge. Limita e cerul!

Cine te enervează cel mai tare din zona de showbizz și de ce?

Am ajuns în punctul în care ar fi o mare pierdere de timp și de energie să mă enervez pe cineva anume. Dar, dacă vrei, mă uit cu tristețe la toți oamenii ăștia cunoscuți plini de droguri care apar ca zei aspiraționali. Asta o să-i piardă, și pe ei, și pe cei care cred în ei.

Oana Turcu e pusă pe treabă! Filmează tot felul de sfaturi pentru doamne interesate să arate bine și eficiente! Ție ce îți recomandă din gama ei de creme? Ce ai folosit și ți-a făcut bine?

Iată ritualul pentru o misiune fresh la TV. După emisiune, îmi curăț fața cu un lapte demachiant cu propolis. O minune. Seara mai folosesc pentru față o cremă regenerantă cu patru acizi hialuronici și mucus de melc. La prânz, înainte de show, Oana (ea mă ține în acest program de întinerire) îmi aplică un ser regenerant cu aceeași compoziție.
Mă spăl pe cap cu un șampon pentru spălări frecvente cu Aloe, spin alb și guar. Și mă întreabă lumea cum mă mențin fresh la vârsta mea. Ar putea fi altfel?

După ce ia vacanță emsiunea, Cristi Brancu unde urmează să se relaxeze cu familia în vacanță? Ce ți-ai propus pentru luna august? Țineți cont și de dorințele lui Tudor?

După ce Tudor se întoarce din Anglia, o să plecăm unde vedem cu ochii. La odihnă și soare. Promit să trimit poze de acolo!

Profesional, după 30 și ceva de ani de presă și TV, unde te poziționezi și ce este încă de neatins pentru tine?
Mă poziționez acolo unde m-a dus doar munca mea. În 32 de ani, nu am lucrat niciodată într-un loc cu audiență uriașă, asigurată. Am creat audiențe cu mintea mea (și susținerea unor echipe bune) și asta mă face să mă simt mai puternic. Libertatea de a crea de la Prima este un lucru minunat. Nimic nu pare de neatins.

Publicat: 13 iul. 2023, 23:37 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă