Capacitate 2020. Când afișează edu.ro primele rezultate la examenul de Evaluare Națională

Publicat: 16 Jun. 2020, 09:00 General
Capacitate 2020. Când afișează edu.ro primele rezultate la examenul de Evaluare Națională

Evaluarea Națională 2020 a început și odată cu ea, și emoțiile pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a. Aceștia au susținut luni primul examen din cadrul Evaluării Naționale, la Limba și Literatura Română. Primele rezultate se vor afișa după ce elevii vor susține și ultimele două probe, la matematică și acolo unde este cazul, la Limba și Literatura Maternă.

Când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională

Săptămâna a început în forță pentru copiii care au terminat clasa a VIII-a. Aceștia trec acum prin primele mari emoții cauzate de examenele școlare. Evaluarea Națională a început luni, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Miercuri, elevii vor susține testul la matematică, urmând ca joi, pe 18 iunie, cei care au studiat Limba și Literatura maternă să dea ultimul examen.

După ce examenele vor fi încheiate, elevii vor aștepta cu sufletul la gură afișarea primelor rezultate, care vor apărea pe site-ul Edu.ro. Acestea vor fi anunțate pe data de 22 iunie, adică lunea viitoare, până în ora 14:00. După aceea, absolvenții care vor fi nemulțumiți de notele primite, vor putea face contestații. De luni, 22 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și până marți, 23 iunie, între orele 8:00 și 12:00, se pot depune contestațiile. Notele finale vor fi afișate pe 27 iunie. Media pe care elevii o vor obține la Evaluarea Națională este extrem de importantă în vederea admiterii la un liceu de stat.

Modificări cauzate de pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus a afectat, bineînțeles, și învățământul din România. Elevii au fost nevoiți să facă orele în sistem online, iar profesorii au dat note și au încheiat mediile anuale într-un mod total diferit față de cum era până acum. Cursurile au fost reluate pe data de 22 aprilie, după vacanța de Paște, dar doar din fața monitoarelor.

Elevii care nu au luat suficiente note pentru a se face o medie, până la intrarea în starea de urgență, au încheiat anul cu mediile făcute din notele luate în primul semestru. Astfel, în cazul în care un copil a primit măcar două note / calificative pe semestrul al II-lea, media s-a făcut din acestea. În schimb, dacă a avut o singură notă, profesorul a încheiat anul cu o medie realizată în funcție de modul în care s-a descurcat elevul la cursurile online.

Elevii care nu au avut posibilitatea de a participa la orele de la distanță au primit a doua notă în funcție de media din primul semestru. În cazul în care copilul nu a primit nicio notă în semestrul al doilea, atunci media anuală a fost media din primul semestru.

Din cauza pandemiei, și examenele de desfășoară diferit anul acesta. Băncile au fost așezate la 2 metri distanță una de cealaltă, iar elevii și profesorii sunt obligați să poarte mască în timpul probelor. Absolvenții care în ziua examenelor depășesc temperatura acceptată de lege sau cei care din cauza pandemiei nu se pot prezenta la Evaluarea Națională vor susține testele în cea de-a doua sesiune. Aceasta va începe pe data de 29 iunie.

Anul acestea, 180.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională.

Publicat: 16 Jun. 2020, 09:00 General
Pe aceeași temă