Cand incepe Targul de Craciun la Viena 2018

Publicat: 10 Dec. 2018, 16:40 Life

Unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun se afla la Viena, in capitala Austriei, unde locul pare desprins din povesti in fiecare an.

Tot orasul a fost decorat festiv, incepand cu 13 noimebrie si se va incheia pe 23 decembrie, inainte de Craciun. Asa ca aveti timp suficient pentru a va planifica un city-break.

Pentru cei care vor sa achizitioneze vreun suvenir, o sa gasiti sute de tarabe amenajate in stilul traditional, care ii vor incanta atat pe cei mici, cat si pe cei mari.

Cand incepe Targul de Craciun la Viena 2018

Un decor de poveste a acaparat tot orasul, incat pentru cateva ore o sa aveti impresia ca sunteti in tara lui Mos Craciun sau pe orice alt taramn fantastic.

Partea si mai buna, in Viena nu exista o singura piata de Craciun, astfel ca in orice colt al orasului veti ajunge, sigur veti gasi ceva care sa fie pe gustul vostru.

Vezi mai jos care sunt targurile oficiale in Viena:

Targul de Craciun din Piata Primariei (Rathausplatz)

Targul de Craciun la Viena 2018

Acesta este cel mai cunoscut targ de Craciun de la Viena, unde vin si cei mai multi turisti. In mare parte se datoreaza locatiei, primaria orasului fiind una dintre principalele atractii turistice.

Cei mici se pot bucura si de mult in acest spatiu, pentru ca in interiorul primariei exista o zona amenajata strict pentru copii, unde pot face fursecuri sau lumanari.

Targul de Craciun de la Palatul Belvedere

Targul de Craciun la Viena 2018

Pentru cei pasionati de istorie si stilul baroc, acesta este locul ideal, unde puteti imbina atractiile turistice cu istoricul locului. Acolo sunt peste 40 de standuri pline de dulciuri, suveniruri, obiecte decorative de Craciun etc.

Chiar daca nu va incanta atat de mult targul, merita facuta o vizita numai pentru a vedea cladirile fabuloase ce cu siguranta o sa va incante vizual.

Targul de Craciun de la Palatul Schönbrunn

Targul de Craciun la Viena 2018

Ca si in cazul celui de mai sus, Palatul Schönbrunneste o cladire ce nu trebuie ratata sub nicio forma. Aici gasiti peste 60 de expozanti insa cel mai mult atrag delicatesele traditionale, precum cornuletele cu vanilie Vanillekipferl.

In special cei mici se vor bucura de delicatese oferite la standuri, incat n-o sa-i mai puteti lua de acolo.

Targul de Craciun Spittelberg

Targul de Craciun la Viena 2018

Un alt loc ideal pentru pasionatii de istorie si arta, Spittelberg fiind un cartier de patrimoniu din perioada Biedermeier, cu multe stradute laterale inguste.

Cei care doresc sa achizitioneze opere de arta pentru ei, sau ca sa le ofere cadou, pot sa vina linistiti aici, fiind la fiecare colt de strada o sa gaseasca ceva extrem de frumos.

Targul de Craciun de la fostul spital municipal

Targul de Craciun la Viena 2018

Daca ajungeti in Viena nu trebuie sa ratati nici fostul spital municipal, fiind un punct de interes central. Si aici gasiti tipicele stradute inguste cu expozanti ce ofera delicatese traditionale.

Targul de Craciun de la Maria-Theresien Platz

Targul de Craciun la Viena 2018

Acesta este asamblat intre Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Arta si o sa puteti admira multe cladiri impozante, iar intre ele expozanti cu tot feluri de minunatii care va vor incanta privirea.

Publicat: 10 Dec. 2018, 16:40 Life
Pe aceeași temă