Ultima oră! Gabriela Firea, primele declarații despre cazurile de infecții cu coronavirus, în București

Publicat: 27 Jan. 2020, 13:16 News
Ultima oră! Gabriela Firea, primele declarații despre cazurile de infecții cu coronavirus, în București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a spus că până în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus în București.  

Edilul a vorbit și de numărul cazurilor de gripă sezonieră, care a crescut cu peste o sută comparativ cu anul trecut.

Până în acest moment au fost confirmate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special în rândul copiilor, doar în Capitală.

Anul trecut au fost raportate 817 cazuri până la 1 februarie, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ce este coronavirus

Coronavirusul, apărut în China, a ucis 26 de persoane și a îmbolnăvit alte 800. Misteriosul virus s-a extins și în alte state, precum Thailanda, Japonia, Coreea de Sud și SUA. Wuhan, punctul 0 al epidemiei, a fost închis joi.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care şi-au primit numele de la felul în care arată la microscop: sunt sferice, iar membranele lor sunt acoperite cu ţepi ce formează un fel de „coroană”, potrivit Agerpres.

Infecţiile cu coronavirus pot provoca maladii respiratorii – unele dintre ele pot fi severe şi chiar mortale, precum MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), iar altele mult mai blânde, precum răcelile comune.

Care sunt simptomele coronavirusului

Infecţiile cu coronavirus pot avea o gamă largă de simptome, inclusiv febră, tuse şi dificultăţi respiratorii. Cazurile severe pot provoca pneumonie, sindrom acut respirator sever, insuficienţă renală şi deces.

Coronavirusurile sunt transmise între animale şi între oameni şi pot evolua pentru a forma tulpini care nu au fost identificate în trecut la oameni.

Testele preliminare sugerează că noul tip de coronavirus din Wuhan ar fi putut să treacă la oameni provenind de la şerpi. Însă experţii medicali chinezi au sugerat şi alte animale ca sursă a virusului, precum liliecii şi şobolanii.

La fel ca alte tipuri de coronavirusuri, noul virus chinezesc este transmis de la om la om prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată atunci când strănută sau tuşeşte. Se poate transmite şi prin contact cu suprafeţe contaminate, precum mânerele uşilor şi balustradele.

Publicat: 27 Jan. 2020, 13:16 News
Pe aceeași temă