Boli transmisibile la epilare! Nu o sa iti mai vina sa mergi la salon! Ce reguli de igiena trebuie urmate

Publicat: 31 Aug. 2019, 21:00 Beauty & Style

Sunt cateva boli care se transmit prin procedurile de epilare. Printre ele se numara hepatita, cu care va puteti alege la cosmetica!

Boli transmisibile la epilare! Exista cateva modalitati prin care sa va asigurati ca nu va molipsiti, atunci cand mergeti la salon, pentru procedura de infrumusetare. Orice femeie isi doreste sa arate cat mai bine, de aceea la urmatoarea vizita asigura-te ca ai parte de un mediu igienic.

Specialistii atrag atentia ca epilarea este un proces riscant atat pentru client, cat si pentru cosmeticiana care il practica. Daca nu sunt respectate cateva reguli, clientul risca sa se imbolnaveasca pentru ca e vorba de maladii transmisibile.

Boli transmisibile la epilare

Boli transmisibile la epilare

Cum combati celulita corect. De ce cremele anticelulitice uneori nu functioneaza

Nu doar la dentist sau la manichiura se transmite hepatita. Nu este singura astfel de boala cu care va puteti alege, dupa o sesiune de epilare. Tara noastra este printre putinele in care ceara pentru epilat se refoloseste in saloanele de infrumusetare!

Nu este singura neregula de care sa tineti cont. Asadar, trebuie sa fiti foarte atente unde alegeti sa mergeti pentru aceste proceduri. Trebuie sa va mai asigurati ca persoana care va epileaza s-a spalat pe maini, dar si ca foloseste manusi de unica folosinta.

„Este foarte important sa foloseasca manusi, pentru a preveni infectiile bacteriene in principal, acestea se transmit cel mai usor, deci stafilococii, streptococii si următoarele sunt cele virale”, este de parere dermatologul Cristiana Dumitrescu.

Risc de infectie cu HPV!

Epilatul neigenic duce la mai multe riscuri de infectare cu HPV. La capitolul infectii virale, pe langa hepatita B, hepatita C si virusul herpetic, la epilat se poate transmite si HPV. Epilarea definitiva – avantaje, riscuri si contraindicatii

„Exista peste 200 de tipuri de HPV, dar HPV 2 si 4 creeaza la nivel tegumentar condiloame, veruci și atunci le putem obtine in urma epilatului neigienic”, mai sustine dermatologul.

Alaturi de spalatul pe maini si purtarea manusilor de unica folosinta, este esentiala si dezinfectarea. O alta regula de igiena ce trebuie urmata este folosirea de noi spatule la fiecare aplicare de ceara.

„Am epilat picioarele, ne dezinfectam pe manusi, epilam partea intima, ne dezinfectam pe manusi, epilam axila, ne dezinfectam si tot asa, intre fiecare procedura, pentru ca fiecare zona are afectiunile ei si ideal ar fi sa nu le mutam dintr-un loc in altul”, este de parere Monica Lupu, specialist in epilare cu ceara.

sursa: digi24.ro

Publicat: 31 Aug. 2019, 21:00 Beauty & Style
Pe aceeași temă