Bicarbonatul de sodiu, minunea din bucătăria ta. Întrebuințări cu efecte fabuloase în sănătate

Publicat: 11 mart. 2021, 10:04 Autor: Elena Life
Bicarbonatul de sodiu, minunea din bucătăria ta. Întrebuințări cu efecte fabuloase în sănătate

Bicarbonatul de sodiu poate fi considerat o minune, acesta având nenumarate intrebuintari benefice pentru sănătate. În plus, are un preț accesibil, ceea ce îl face aliatul numărul unu al femeilor. 

Topul celor mai utile întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu:

Te scapă de acnee

Scapă rapid de acnee. Încearcă să faci o pastă din bicarbonat și apă caldă. Aplică apoi pastă direct pe suprafață cu acnee și las-o să acționeze câteva minute. Vei fi surprinsă cât de repede și de eficient va funcționa.

Albește dintii

Compus din cristale cu proprietăți abrazive, bicarbonatul albește dantură, dacă este folosit regulat. Acesta are efectul de a poliză dintîi, de a face smalțul să strălucească și de a îndepărta petele gălbui. Bicarbonatul previne și apariția cariilor eliminând bacteriile. Înainte de periajul dentar, pune câteva grame de bicarbonat pe periuță de dinți și freacă ușor. În timp, vei observă că dantură ta va deveni mai curată și mai albă.

Ameliorează arsurile stomacale

Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor stomacale. De asemenea, elimina senzația de balonare. Cum îl poți folosi? Pune o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă și bea amestecul rezultat.

Îndepărtează mirosul de transpirație

Se tamponează zona axilelor cu o soluție din bicarbonat de sodiu și apă. Această formulă poate înlocui cu succes deodorantele obișnuite, fiind un mod natural de a scapă de mirosul urat de transpioratie, fără riscuri pentru sănătate.

Tratează aftele

Dușurile bucale cu bicarbonat de sodiu sunt eficiente împotriva aftelor. Fă gargară cu o soluție de bicarbonat și apă și vei preveni rănile bucale și respirația urat mirositoare.

Combate micozele

Când este necesar să urmezi un tratament cu antibiotice, este posibil să te confrunți cu o candidoza vaginală, o infecție cauzată de ciupercă numită candida albicans, care devine agresivă. În această situație, îți vine în ajutor bicarbonatul de sodiu. Mancarimile și secrețiile abundente sunt simptome pe care le eviți cu spălături. Tot ce ai de făcut este o soluție din patru lingurițe de bicarbonat de sodiu și un litru de apă călduță.

Ce nu știai despre bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu înlocuiește șamponul uscat: presară puțin bicarbonat de sodiu la rădăcina părului și masează bine scalpul, apoi scutură părul pentru a îndepărta bicarbonatul.

În plus, acesta oferă volum părului: adaugă în sticlă de șampon puțin bicarbonat. După spălare, părul va fi moale, fără impurități și plin de volum.

Bicarbonatul de sodiu elimina clorul din păr: dacă petreci mult timp în piscină, este posibil că părul tău să acumuleze clor, care va duce la decolorarea acestuia. Formează o pastă din detergent de vase și bicarbonat de sodiu și aplic-o pe par. Asigura-te că foloseșți și un balsam bun.

Bicarbonatul de sodiu cu lămâie – contraindicații

Recent, a existat și o metoda de slăbit cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Medicii asigură că, în ciuda siguranței aparente a unui astfel de amestec, nu merită să îl folosiți fară a consulta un medic. La urma urmei, dacă exagerați și depășiți doza sau frecvența administrării, puteți avea probleme de sănătate destul de mari.

Intrebuintarile bicarbonatului de sodiu

Cel mai nociv lucru pe care-l puteți face este să folosiți bicarbonatul de sodiu și lămâie sub forma unei soluții concentrate. Acest lucru este deosebit de periculos pentru cei care suferă de gastrită cu aciditate crescută a stomacului, precum și pentru cei cărora au fost  diagnosticați cu ulcer.

Pulberea nediluată de bicarbonat de sodiu este nocivă pentru organism, deoarece proprietățile alcaline din acesta sunt mult mai puternice și mai active decât în versiunea cu apă. O soluție concentrata din bicarbonat de sodiu și lămâie poate irita pielea dacă este expusă prea mult timp. Aceasta soluție este extrem de toxică pentru ochi.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 11 mart. 2021, 10:04 Autor: Elena Life
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă