Bautura care cucereste lumea. Ce este Nocino si de ce lumea vrea sa il bea cu disperare

Publicat: 09 feb. 2017, 12:24 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Bautura care cucereste lumea. Ce este Nocino si de ce lumea vrea sa il bea cu disperare

Traditional din zona Emilia Romagna, undeva la poalele Apeninilor, nocino castiga tot mai mult teren in randul bautorilor de lichior. De ce? Are la baza un fruct indragit in lumea intreaga: nucile!

In trecut, nocino era folosit ca medicament in manastiri si este mai cerut decat celebrul limoncello. Reteta este veche si destul de complicata: tone de nuci verzi sunt culese cândva in apropierea Sf. Ioan Baptistul, pe 24 iunie. Nucile sunt apoi taiate si lasate câteva luni in alcool cu zahar si mirodenii.

Nocino a devenit preferatul batorilor de lichior
Nocino a devenit preferatul batorilor de lichior

Nocino este gata de savurat abia iarna, cand este imbuteliat si servit spre vanzare abia de sarbatori, informeaza gustarte.ro. Gustul sau indraznet, dulce amarui, merge direct in oase si in suflet, spun cunoscatorii. Tot mai multi oameni il consuma in barurile din oras si chiar in casa lor.

Pentru ca poate fi folosit la aproape orice, in cocktailuri sau folosit ca topping pentru inghetata, nocino devine tot mai greu de gasit. Cererea e uriasa! Italienii il beau in general dupa cina simplu sau combinat cu rom negru, coniac sau whiskey irlandez. Un alt cocktail la mare cautare este compus din nocino, whiskey si vin.

Publicat: 09 feb. 2017, 12:24 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă