Un pui de tigru bolnav a fost salvat dintr-un circ. Arata deplorabil si blana ii cadea. Cum a reusit sa se puna pe picioare VIDEO

Publicat: 09 feb. 2017, 11:19 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Aasha, un tigru bengal in varsta de 9 luni, cantarea in jur de 14 kg, greutatea normala pentru un pui de 3 luni, informeaza thedodo.com. Povestea lui a ajuns la urechile lui Vicky Keahey, fondatorul ‘In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Center’ din Texas care a luat atitudine.

„I-am intrebat cum poate un tigru de 9 luni sa fie atat de slab”, a marturisit Vicky pentru Thedodo.com. Aasha apartinea unui circ ambulant si impartea acelasi spatiu, o cusca mare, cu un alt tigru mai in varsta care obisnuia sa il si bata. Dupa o cercetare amanuntita, Vicky Keahey a constatat ca toate animalele de la circ erau tratate deplorabil.

Aasha a fost controlata de un veterinar care a dat verdictul: puiul de tigru bengal sufera de pecingine, o boala care i-a afectat pielea si i-a facut blana sa cada. Prin petele fara par se putea vedea pielea uscata, crapata si plina de sange uscat. Pe langa aceasta boala, Aasha avea si rani deschise cauzate probabil din cauza scarpinatului si a tigrului care il agresa.

„In fiecare zi, de doua ori pe zi, ma duceam si ii dadeam lui Aasha medicamente si stateam cu ea. Stiam ca trebuie sa ma ocup de ea ca sa se faca bine”, a mai spus Vicky. Pe langa asta, Aasha a fost spalat zilnic cu apa si medicamente pentru ca pielea lui sa se refaca. Dupa 8 saptamani de tratament, blana a inceput sa ii creasca la loc.

Dupa ce a reusit sa isi revina la greutatea normala a unui tigru, dar si aspect fizic, Aasha a trebuit sa treaca prin testul suprem: sa stea printre alti tigri. Asa l-a cunoscut pe Smuggler cu care a socializat prima data prin gard. Cand Vicky a observat ca exista o atractie intre cei doi, a decis sa ii puna in aceeasi cusca, in intalniri de joaca supravegheate.

Cei doi s-au indragostit iremediabil si isi petrec zilele impreuna balacindu-se si jucandu-se. Chiar daca Aasha este mai mica decat partenerul ei sau orice alt tigru, are o personalitate puternica si stie cum sa se impuna.

Publicat: 09 feb. 2017, 11:19 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă