E unul dintre cei mai bogati oameni din Sillicon Valley, dar a platit o avere ca sa fie omorat! De ce isi doreste miliardarul o soarta atat de cumplita si ce se va intampla cu creierul sau

Publicat: 15 mart. 2018, 16:47 Autor: madalina m. News 3

Miliardarul a platit o suma colosala pentru a fi omorat.

Pe nume Sam Altman, acesta are o avere impresionanta, insa recent s-a inscris pe o lista de asteptare pentru a fi omorat. In urma acestui proces complicat, insa, barbatul va putea sa „traiasca vesnic”.

Desi suna ciudat, barbatul crede ca daca isi va prezerva creierul, toate informatiile vor putea ajunge apoi intr-un super-computer, iar astfel va deveni nemuritor. Totusi, metoda e considerata momentan una cat se poate de controversata.

E unul dintre cei mai bogati oameni din Sillicon Valley, dar vrea sa fie omorat!

Miliardarul Sam Altman e unul dintre cei mai bogati oameni din Sillicon Valley, in Statele Unite ale Americii. Totusi, el a platit 10,000 de dolari unei companie pe nume „Nectome”, in speranta ca toate informatiile pe care le detine creierul sau vor fi puse la pastrare pentru mii de ani.

Compania care sustine ca poate transforma creierul uman in informatii transmise mai apoi unui super-computer nu a facut momentan niciun test de acest fel, dar are doritori care au platit o mica avere. La fel ca Sam Altman care isi doreste sa fie omorat astfel, alti 25 de oameni s-au inscris pe aceeasi lista.

In varsta de 32 de ani, miliardarul asteapta acum sa fie chemat pentru a fi omorat. Din cate se pare, tehnica presupune ca persoana in cauza sa fie injectata cu anumite substante de imbalsamare, cata vreme inca e in viata!

E unul dintre cei mai bogati oameni din Sillicon Valley, dar vrea sa fie omorat!

Cei de la compania „Nectone” sunt absolut convinsi ca intr-o buna zi constiinta umana se va putea transforma in date percepute de un super-computer. Desi aceasta tehnologie nu exista in momentul de fata, creierele celor care s-au inscris pe lista vor fi doar puse la pastrare.

Metoda e considerata una controversata, pentru ca pacientii care doresc sa le fie pastrat creierul pentru totdeauna sunt supusi unei operatii cata vreme inca traiesc. De asemenea, daca intr-adevar constiinta umana va putea fi citita de un computer, acest lucru le va asigura nemurirea.

In clipa in care vor merge pana la capat cu aceasta metoda, pacientii vor experimenta acele chimicale pompate direct in creier. „Pacientul va fi omorat, insa va fi un soi de suicid asistat”, a povestit Robert McIntyre, unul dintre fondatorii companiei „Nectome”.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 15 mart. 2018, 16:47 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă