Avertismentul renumitului epidemiolog Anthony Fauci: „Pandemia ar putea deveni mult mai gravă”

Publicat: 11 nov. 2020, 10:24 Autor: Elena Arhiva
Avertismentul renumitului epidemiolog Anthony Fauci: Pandemia ar putea deveni mult mai gravă

Epidemiologuldirectorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a avertizat că pandemia de coronavirus ar putea deveni „mult mai gravă” dacă persoanele nu respectă recomandările autorităților.

Într-un interviu acordat CNN, epidemiologul american a spus că ţara sa „trebuie să dubleze” măsurile de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică. În caz contrar, lucrurile „ar putea deveni mult mai grave”. Declarațiile vin în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi. De asemenea, SUA a fost lovită mult mai rău decât alte ţări și din punctul de vedere al deceselor, cu aproape 240.000 de cazuri cauzate de COVID-19.

Deși veştile despre eficacitatea vaccinurilor aflate în faza finală de testare sunt foarte încurajatoare, spune Fauci, ţara nu poate „renunţa” la distanţarea fizică. Luni, SUA au depăşit 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai gravă situație fiind înregistrată în Minnesota, Illinois şi alte state din nord, scrie b1.ro.

În oraşul New York, primarul Bill de Blasio le-a cerut locuitorilor să prevină un al doilea val „periculos de aproape” şi o potenţială carantină, mai ales în sezonul rece, când oamenii vor petrece mai mult timp în spaţiile închise iar virusul poate să se răspândească mai rapid.

Anthony Fauci, ironizat de Donald Trump

„Oamenii s-au săturat să audă vorbindu-se despre COVID. Oamenii spun: ‘lăsaţi-ne în pace’. S-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci şi toţi aceşti idioţi. Este acolo de 500 de ani. Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi”, a declarat Trump luna trecută.

Mai mult, actualul președinte a menționat că îl va demite pe celebrul imunolog, dacă va câștiga un nou mandat la Casa Albă, după ce acesta a criticat strategia Guvernului Trump în gestionarea intensificării epidemiei COVID-19.

Amintim, Anthony Fauci a anunţat că Donald Trump nu-i mai ascultă sfatul şi că îl preferă de-acum pe neuroradiologul Scott Atlas, favorabil unei redeschideri largi a societăţii americane şi nu unei consolidăria măsurilor de prevenţie.

„Brusc, el nu a mai vrut să ne asculte mesajul, pentru că nu corespundea cu ceea ce vor ei să facă”, declară Fauci, precizând că nu a mai stat de vorbă cu preşedintele de mai multe săptămâni.

Sursa Foto: Arhiva Ciao

Publicat: 11 nov. 2020, 10:24 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă