Atentie la OTRAVA din magazine in produsele de Craciun! Romanii sunt in grav pericol

Publicat: 21 dec. 2018, 13:48 Autor: Simona News 3

In aceasta perioada au aparut in toate magazinele alimente care sunt adevarate bombe pentru sanatatea noastra si trebuie sa ne ferim de ele urgent.

Este vorba despre bomboanele de pom care sunt irezistibile in acesta perioada, cumparate atat pentru adulti, insa mai ales pentru copii. Cu diverse creme sau jeleuri, acestea se gasesc sub diverse forme si cu diversi aditivi.

Mai exact, bomboanele de pom contin cel putin 5 aditivi, printre care sorbat de potasiu, sortbitol, invertin dar si doi emulgatori. Unul; dintre ei, E202, este interzis in Italia, pentru ca poate provoca alergii grave.

Daca italienii refuza sa-l mai foloseasca, cu toate ca se foloseste des in patiserie si panificatie, pentru care ei sunt cunoscuti, la noi nu exista niciun stres, chiar se gaseste la pret redus pe site-urile de anunturi.

Atentie la OTRAVA din magazine in produsele de Craciun

Atentie la OTRAVA din magazine in produsele de Craciun

Cel mai grav este in cazul dulciurilor in care efectiv nu gasim eticheta, ca sa putem vedea ce ingrediente contin si ce produse sa evitam. Insa chiar si in cazul dulciurilor cu eticheta pot exista probleme, atunci cand aceasta are scris mult prea mic si nu se intelege ce scrie.

„Caragenanul, monoglutamatul de sodiu și nitriții sunt aditivi folosiți în smântâna lichida și în majoritatea mezelurilor. Pot provoca afecțiuni gastrointestinale și neurologice și pot da dependență.

Tartrazina provoacă hiperactivitate la copii și se găsește în scuri. Franţa a interzis-o, România nu”, potrivit TVR.

Publicat: 21 dec. 2018, 13:48 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă