Așa se fac șnițelele de pui! Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă

Publicat: 27 sept. 2023, 08:31 Autor: Camelia Retete & Diete

Așa se fac șnițelele de pui! Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă. Rețetă de șnițele de pui! Ce să pui în compoziție pentru o crustă airie și perfect crocantă.

Șnițelele de pui sunt preferate de întreaga familie! Cei mici sunt înnebuniți după ele și reprezintă o masă rapidă și delicioasă. Iată o rețetă fără făină și ou, o variantă mai sănătoasă și mai delicioasă.

Ingrediente pentru șnițelele de pui:

  1. Piept de pui: Alegeți bucăți de piept de pui tăiate subțire sau dacă aveți bucăți de piept de pui întregi, va trebui să o subțiați cu un bătător de șnițele.
  2. Iaurt: Pentru a înlocui oul, puteți utiliza iaurt sau lapte bătut. Acestea ajută la lipirea pesmetului de carne și oferă umiditate.
  3. Pesmet: Folosiți pesmet, preferabil din pesmet integral sau pesmet fără gluten, pentru o opțiune mai sănătoasă.
  4. Mirodenii: Adăugați aromele preferate, cum ar fi sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapă, pătrunjel uscat sau oricare alte condimente preferate.
  5. Ulei pentru prăjit: Șnițelul, fie alegeți să îl prăjiți în tigaie, în acest caz veți avea nevoie de mai mult ulei, fie îl coaceți în cuptor, în acest caz, va fi nevoie doar să stropiți bucățile de carne cu puțin ulei.

Preparare pentru șnițelele de pui:

  • Pentru a prepara această variantă de șnițel de pui, începeți prin a marina bucățile de carne în iaurt și mirodenii preferate, lăsându-le să se odihnească timp de cel puțin o oră, pentru a absorbi aromele. Apoi, într-un bol separat, amestecați pesmetul cu mirodeniile preferate, precum piper, paprika sau usturoi granulat.
  • După marinare, scoateți bucățile de pui și tăvăliți-le în pesmetul pregătit. Asigurați-vă că pesmetul se lipește bine de carne.
  • Încălziți o tigaie antiaderentă sau folosiți cuptorul pentru a coace șnițelul. Dacă folosiți tigaia, adăugați ulei. Gătiți bucățile de pui până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Dacă alegeți să le coaceți în cuptor, așezați șnițelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le stropiți cu puțin ulei. Le coaceți 10 minute pe fiecare parte.
  • Șnițelul de pui fără ou și făină este gata pentru a fi servit. Puteți adăuga lămâie, verdeață sau oricare alte sosuri sau condimente preferate pentru a completa gustul.

Foto: Capturi YouTube

Publicat: 27 sept. 2023, 08:31 Autor: Camelia Retete & Diete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă