Ardei copți la borcan ca la bunica. Rețetă fără conservanți și foarte simplă. Vă prezentăm o rețetă pentru cămara de iarnă delicioasă și foarte simplă.
Mod de preparare:
Varza murată este, fără îndoială, unul dintre preparatele preferate de români în sezonul rece. Gospodinele din toate colţurile ţării pun cantităţi uriaşe la murat, aceasta fiind folosită şi pentru pregătirea delicioaselor sarmale. Pentru a obţine o varză murată gustoasă există un ingredient secret pe care doar unele persoane îl folosesc.
Fie că alegi să o faci călită şi cu afumătură, să o foloseşti ca salatâ pentru cele mai bune fripturi sau să prepari sărmăluţe, varza murată este un deliciu. Reţetă importată de la nemţi, aceasta este iubită de toţi românii, motiv pentru care care toate gospodinele o prepară toamna. Puţine sunt, însă, cele care au habar de un ingredient care face ca varza murată să fie mai bună decât de obicei.
Mai exact, bătrânele de la ţară pun, alături de celelalte condimente, gutui. Parfumate, aromate şi dulci, acestea dau o savoare cu totul specială. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cea mai bună reţetă de varză murată. Citește rețeta aici.