Apariție surprinzătoare în Parlament a lui Marcel Ciolacu/ Cum s-a afișat premierul la o zi după scandalul dintre Simion și Simonis

Publicat: 28 nov. 2023, 13:34 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
Apariție surprinzătoare în Parlament a lui Marcel Ciolacu/ Cum s-a afișat premierul la o zi după scandalul dintre Simion și Simonis

Premierul Marcel Ciolacu și mai mulți parlamentari social-democrați s-au afișat la parlament îmbrăcați în bluze pe care este imprimat mesajul „STOP violenței împotriva femeilor”, alături de numărul de telefon unde victimele violenței domestice pot cere ajutor – 0800500333.

Ziua de luni a fost marcată la Parlament de scandalul izbucnit între George Simion, liderul AUR și președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD). Marți, dintr-o pură coincidență, premierul Marcel Ciolacu a ieșit din biroul lui Alfred Simonis și a purtat în plenul Camerei Deputaților un hanorac cu un mesaj împotriva violenței asupra femeilor. (detalii AICI)

Mesajul este parte a campaniei „STOP violenței împotriva femeilor”, menită să crească gradul de conștientizare asupra pericolului unui astfel de fenomen.

Potrivit surselor Gândul, prim-ministrul și liderul social-democraților i-a spus lui Alfred Simonis ca nu trebuia sa aibă loc acest schimb de replici, deoarece „este afectată imagina sa și a partidului”.

Marcel Ciolacu trebuia să participe la campanie, alături de colegii social-democrați în holul Parlamentului, după ședința plenului Camerei Deputaților, însă deși prezența acestuia era anunțată, la eveniment au luat cuvântul doar Natalia Intotero și Gabriela Firea.

Ciolacu: La fiecare 12 minute, o persoană este victimă a violenței domestice

Potrivit primului ministru, 66% dintre actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor, iar 80% dintre copii abuzați sexual sunt fete.

„Pentru a veni în sprijinul victimelor am decis demararea campaniei STOP violenței împotriva femeilor! Nicio persoană abuzată nu trebuie să treacă singură prin această traumă, ci poate fi îndrumată, consiliată, sprijinită, sunând la telverde 0800 500 333”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Publicat: 28 nov. 2023, 13:34 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă