Aparatul electric cu cel mai mare consum. Cum îţi poţi reduce factura la curent

Publicat: 15 nov. 2023, 10:30 Autor: Hermina Hagianu News
Aparatul electric cu cel mai mare consum. Cum îţi poţi reduce factura la curent

Preţul energiei electrice s-a mărit considerabil în ultimii ani, iar românii au început să fie mult mai atenţi atunci când îşi achiziţionează electrocasnice. Mai mult decât atât, oamenii se gândesc la diferite soluţii pentru a-şi reduce facturile. Află în rândurile de mai jos ce aparat consumă cel mai mult, dar şi cum poţi consuma mai puţină electricitate.

În 2023, în orice casă modernă există aparate electrocasnice. Viaţa oamenilor ar fi mult mai grea fără acestea, însă şi costurile pe care le plătesc sunt pe măsură.

Aparatul electric cu cel mai mare consum

Frigiderul este considerat „vinovat” pentru facturile mari la electricitate. Aparatul consumă cât 130 de becuri economice. Utilizează aproximativ 31% din totalul aparatelor electrocasnice și reprezintă 14% din consumul total de electricitate din casă.

Consumul de energie electrică al unui frigider depinde de modul în care este utilizat. Spre de exemplu, dacă îl lăsați deschis pentru o perioadă lungă, de cât timp este pornit sau de eficiența energetică a acestuia.

Consumul de energie pe an al unui frigider, în funcție de categoria de eficiență energetică

Clasa energetică A+++: 175 kWh

Clasa energetică A++: 284 kWh

Clasa energetică A+: 322 kWh

Clasa energetică A: 374 kWh

Clasa energetică B: 507 kWh

Clasa energetică C: 646 kWh

Astfel, frigiderele cele mai eficiente din punct de vedere energetic ar putea consuma în medie între 0,48 kWh și 0,78 kWh pe zi, frigiderele intermediare între 0,88 kWh și 1,02 kWh pe zi, iar cele mai puțin eficiente din punct de vedere energetic între 1,39 kWh și 1,77 kWh pe zi, toate acestea fiind cifre aproximative și medii.

Aparatul electric cu cel mai mare consum

Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Cauza mirosurilor neplăcute din frigider este igienizarea precară sau păstrarea necorespunzătoare a alimentelor din interior. Este recomandat ca alimentele gătite să fie puse în vase acoperite, cu capace sau folie.

Dacă totuși s-a instalat un miros neplăcut în frigider, trebuie să îl goliți de produsele alimentare, să-l decongelați și să îl spălați cu un burețel sau o cârpă și apă rece. Apoi se șterge cu un prosop și se curață din nou folosind o soluție preparată în casă din 100 de grame bicarbonat alimentar și 100 ml apă rece. Iar apoi, apelați la unul dintre trucurile de mai jos:

Bicarbonat de sodiu

Tot ce trebuie să faci este să pui un castron cu bicarbonat pe un raft din frigider și lasă-l să acționeze pentru câteva ore. Vei vedea că mirosul din frigider se va diminua semnificativ.

Lămâie

Scăpați de mirosul neplăcut din frigider dacă veți așeza în interior tinp de 3-4 zile o lămâie tăiată în jumătăți. Mirosul și aciditatea ei va absorbi imediat mirosul.

Oțet

Pentru un miros proaspăt, așezați 100 ml de oțet alimentar într-o ceașcă de cafea. După 2-3 zile, îndepărtați ceașca și veți constata că a dispărut mirosul neplăcut. (VEZI ARTICOLUL ÎNTEGRAL AICI)

 

Sursă foto: pixabay

Publicat: 15 nov. 2023, 10:30 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×