Trucul care te poate scăpa o mare problemă. Află de ce e bine să pui o linguriță de sare în frigider

Publicat: 10 oct. 2023, 08:30 Autor: Hermina Hagianu Life
Trucul care te poate scăpa o mare problemă. Află de ce e bine să pui o linguriță de sare în frigider

Cel mai utilizat condiment în mâncăruri este de departe sarea. Puţini sunt însă cei care ştiu faptul că are şi alte întrebuinţări. Sarea îţi poate face viaţa mai uşoară şi te poate ajuta să scapi de multe probleme atunci când vine vorba de treburile casnice. Iată ce se întâmplă facă pui o linguriţă de sare în frigider. Vei fi uimit de rezultat. 

Cu siguranţă frigiderul nu lipseşte din nicio locuinţă. Aparatul electrocasnic este esenţial pentru ca alimentele să se păstreze proaspete un timp îndelungat. Din cauza anumitor preparate, acesta poate căpăta un miros neplăcut.

Trucul care te poate scăpa de mirosurile neplăcute din frigider
Trucul care te poate scăpa de mirosurile neplăcute din frigider

Ce se întâmplă dacă pui o lingură de sare în frigider

Pe rafturile magazinelor se găsesc foarte multe produse pentru curăţarea şi îndepărtarea mirosurilor din frigider. De cele mai multe ori, acestea sunt destul de scumpe şi conţin substanţe chimice dăunătoare organismului. Din acest motiv, noi venim în ajutorul tău cu un truc banal care te poate scăpa de această problemă.

Dacă pui o linguriță de sare în frigider, vei scăpa de mirosurile neplăcute. Mai mult decât atât, sarea reduce şi umezeala. Tot ce ai de făcut este să pui o linguriţă de sare printre rafturile frigiderului şi problema dispare.

Sarea poate fi ţinută la rece luni întregi, însă specialiştii recomandă să o schimbi o dată la două sau trei săptămâni pentru un efect mai bun.

De ce nu e bine să pui aragazul lângă frigider

Aragazul și frigiderul sunt două dintre aparatele din casă pe care ar trebui să le poziționezi diferit. Există la mijloc o explicație. Unele electrocasnice necesită o poziționare specială, pentru a putea fi eficiente și pentru a nu-ți crește factura la curent.

Frigiderul face parte din categoria electrocasnicelor care are un consum ridicat de energie. Din acest motiv trebuie aşezat departe de sursele de căldură.

„Sfatul tradițional era ca frigiderele și aragazele să fie despărțite, pentru că frigiderul avea nevoie de și mai multă energie, pentru a menține temperatura mică. Trebuie menționat că multe frigidere moderne, care au și congelatoare sunt insulate mult mai bine. Și au un sistem de răcire integrat, care ar preveni asimilare căldurii de la aragaz”, a spus designerul Ashleigh Hanwell.

 

Sursă foto: social media

 

Publicat: 10 oct. 2023, 08:30 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×