Andreea Marin: „Mi-au scos 800 de grame de tumoră, doi pumni de celule crescute haotic”

Publicat: 04 sept. 2019, 18:43 Autor: D. C. Vedete

Andreea Marin a trecut prin clipe dificile, în urmă cu aproape un an, când s-a trezit în fața unei situații greu de gestionat pentru oricine: suspiciunea unui cancer.

Andreea Marin probleme de sanatate. Vedeta și-a deschis inima și a povestit, pentru prima data, despre drama care i-ar fi putut schimba radical viața.

Andreea Marin probleme de sanatate

„Am trecut printr-o bopsie. Am fost unul dintre pacienţii norocoşi. Am avut doar de extirpat ceva. Alţii nu sunt aşa norocoşi. Eu sunt un om puternic, mă ştiţi doar, dar aşa e, aşteptarea te omoară.

Andreea Marin este una dintre cele mai frumoase, dar și cele mai discrete vedete de la noi

E greu de descris în cuvinte ce simţi în acele momente, până vine rezultatul. Mi-au scos doi pumni de celule crescute haotic pe corpul meu. 800 de grame de tumoră. Aveam cocoaşa aceea în spate, care crescuse din senin„, a povestit Andreea Marin, pentru click.ro.

Andreea Marin, implicata intr-un mare eveniment

„Incep toamna in forta cu prima campanie – eveniment, o mare realizare, la care te invit sa vii cu convingerea ca vei descoperi cat de important e sa nu lipsești, ca jurnalist. E vorba despre o miscare remarcabila a medicilor voluntari, un model de buna practica ce merita a fi facut cunoscut cat mai departe, caci daca va fi urmata si de alti medici la nivel national, va insemna o solutie cheie pentru medicina romaneasca si pentru atatia pacienți in suferinta. E nevoie de sprijinul mass-media, jurnalism adevarat inseamna sa scoti la lumina povestile oamenilor cu idei si fapte extraordinare, pentru a raspandi binele si a ajuta evolutia societatii in care traim. Da, titlurile senzationale, subiectele facile si controversele de tot felul invadeaza prima pagina, dar nu ne ajuta sa evoluam. Avem datoria, prin meseria noastra, sa scoatem in prim plan si faptele care pot produce schimbari reale in bine, sa lasam ceva in urma„, a spus Andreea Marin.

Pacientii Asociatiei ce au fost prezenti la evenimentul de miercuri, 4 septembrie, ora 11:
*Fetita Amalia de 6 anisori nascuta cu malformatie (nu avea 80% din ureche), operata succesiv pentru reconstructia urechii, a devenit si protagonista spotului sensibil pe care il veti vedea
*Vasile Derevlean – pacientul ars in copilarie pe fata si corp, operat de mai multe ori pentru reconstructie, ce a devenit de curand student la medicina, avandu-l drept model pe medicul Zamfirescu, ce i-a devenit mentor.
*Radu Monica – Ambasador national #NuExistaNuSePoate, un midel de viata, Monica e in scaunul cu rotile de la 22 ani in urma unui accident, a devenit apoi mama a 3 copii, e scriitoare, speaker motivational si lucreaza in paralel, proaspat operata in urma unei escare suprainfectate profunde
*Raucea Ion (pacientul cu mana gigant – aprox 60 kg, operatia sa va fi premiera medicala nationala ) – descriere caz mai jos
*Alex Penescu – avocat, pacient din Colectiv cu multiple operatii realizate de echipa voluntara Zetta
*Oana Grasu (reconstructie san la san dupa mastectomie totala, multipli noduli si operatii de extragere inca de la varsta de 18 ani)
___
Info Pacientul Raucea – operatia lui va fi premiera medicala!
Diagnostic: Lipom /Limfangim gigant torace si membru superior stang, multiplu operat (3 ori, prima prin 1995/2002), recidivat.
Pacientul are 45 ani, a avut un lipom mic pe care l-a operat si, din cate povesteste sotia dansului, dupa operatie lucrurile s-au inrautatit si doar mana lui ajungand acum sa cantareasca aproximativ 60 kg!
Domnul a facut si o depresie pentru ca nu mai poate continua asa, nu se poate misca/deplasa singur, nu se poate tine in picioare, greutatea fiind una mult prea mare pentru el.

Medicii voluntari care au confirmat prezenta la eveniment:
Dr. Dragos Zamfirescu – Medic Primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, initiatorul miscarii medicilor voluntari
Dr. Irina Luca – Medic Primar in Anestezie si Terapie Intensiva, Doctor in Stiinte Medicale
Dr. Dan Tanase – Medic Primar in Ortopedie si Traumatologie
Dr. Amit Beedasy – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva
Dr. Iulia Muraru – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva
Dr. Cristina Zeca – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva
Dr. Raluca Berheci – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

 

View this post on Instagram

 

Doua minuni cu nume sfant de Maria, devenite prietene la @clinica.zetta, acolo unde au fost operate, dupa ce donatiile voastre de 2 euro prin SMS cu textul “Zetta” trimis la 8838, au facut posibila strangerea sumei necesara pentru acoperirea consumabilelor din interventii, in timp ce medicii voluntari din @asociatiazetta le-au operat muncind gratuit, cu daruire. Astfel continua Campania “Ajuta-ne sa ajutam”, cu sprijin sporit, de aceasta data: medicii minunati continua sa opereze pro-bono, facand operatii de reconstructie dificile pentru pacienti trecuti prin accidente grele, incendii, experiente de cancer soldat cu excizii, malformatii, etc; in acelasi timp, consumabilele au un cost ce nu poate fi evitat in orice interventie si sunt comandate pe masura ce donatiile se aduna prin donatii din partea unor oameni cu suflet mare ca voi, gasiti pe www.asociatiazetta.ro toate posibilitatile de a dona apasand pe butonul “Doneaza”, cea mai simpla fiind cea prin SMS de 2 euro cu textul „Zetta” trimis la 8838; un sprijin important a venit din partea unei companii romanesti sensibilizata de cauza noastra, @romgazsa – multumim si e foarte important si sprijinul de acest fel, mai ales in cazurile urgente ce nu suporta asteptarea donatiilor ce se aduna pas cu pas, 2 euro cu 2 euro. Prin ce au trecut cele doua fetite, pentru care va multumim cu tot sufletul? Maria Sofia este o micuta tare curajoasa, care avea un nev gigant la cap si a fost operata acum pentru prima data, aceasta fiind doar prima faza necesara ei, fiindca va mai urma inca cel putin o interventie pentru a putea exciza intregul nev. Amalia Maria, micuta pacienta de 6 anisori ce ne-a cucerit inimile, despre care v-am mai povestit intr-o postare anterioara ca a ajuns aici cu o malformatie congenitala – practic, ii lipsea aproximativ 80% din ureche – a revenit acum pentru o noua operatie, a doua etapa in procesul de reconstructie, si este cu un pas mai aproape de visul sau de… a purta cercei! Va mulțumim pentru omenie! Donați cu incredere in continuare, fiecare banut va constitui un real suport si un pas inainte spre vindecarea lor! Sanatate, ca-i mai buna decat toate! Un SMS de 2 euro poate schimba o viata!

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Dr. Zamfirescu e o somitate nu doar la nivel national, ci si pe plan international, datorita premierelor sale medicale si inovatiilor sale medicale premiate la Bruxelles , vedeti in video de mai sus fragmente din principalele programe tv de stiri nationale ce au dat in prime-time materiale despre operatiile sale fara precedent.

Pe Amalia, unul dintre pacienții copii operati gratuit in campania „Ajuta-ne sa ajutam” o vei cunoaste miercuri la eveniment.

 

View this post on Instagram

 

Un tanar care in primii ani de viata a trait o drama ce avea sa-i marcheze intreaga viata, dar care a ales sa transforme neputinta in speranța si speranta intr-o realizare minunata, benefica pentru oameni, nu doar pentru el insusi. Vasile e un model de viata care, la randul sau, are un model si a ales sa-l urmeze: @doctorzamfirescu. Pana sa-l cunoasca pe medicul care i-a facut deja cateva interventii complexe in campania „Ajuta-ne sa ajutam!”, Vasile a trecut prin atatea spitale si a suferit peste 30 de operatii la fata… Vrem sa stiti, insa, ca fiecare dintre noi poate acum ajuta: 2 euro donati prin sms la 8838 cu textul „Zetta” inseamna sansa de a acoperi costul consumabilelor din operatiile pe care medicii voluntari din @asociatiazetta le fac pro bono. De asemenea, pe www.asociatiazetta.ro puteti vedea si alte modalitati de a dona, iar companiile ni se pot alatura in campania #ajutanesaajutam , mulțumesc @romgazsa pentru sprijinul oferit, care creaza fondul atat de necesar operatiilor in regim de urgenta ! Schimba si tu vieti printr-un simplu gest! Trimite un sms si doneaza acum!

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Publicat: 04 sept. 2019, 18:43 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă