Andreea Bălan: „Dacă gândești pozitiv tot timpul și crezi foarte tare în visul tău, îl vei realiza!”

Publicat: 08 iun. 2018, 23:00 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

A trecut mai bine de un an de când ne-am întâlnit ultima data cu Andreea Bălan.

Între timp Ela a crescut frumos, artista a lansat un nou single „Așa de frumos”, în sfârșit, totul este frumos în viața Andreei Bălan.
Despre toate acestea am discutat în interviul de mai jos. Te invit să-l citești!

Ce anume din ce ai trăit până la această vârstă te-a format omul de astăzi?
Fiecare întâmplare, mai mare sau mai mică, sau fiecare șoc emoțional, mai bine spus, mai mare sau mai mic, m-a adus să fiu omul de azi. Începând cu muzica de la o vârstă foarte fragedă, automat traseul vieții mele a fost diferit față de un traseu normal, netrăind multe lucrurile firești, de-a lungul copilăriei și apoi, de-a lungul adolescenței. Am devenit un om diferit față de alți oameni și am trăit experiențe diferit față de alți oameni, care poate s-au dezvoltat corect si normal. Oameni care și-au trăit fiecare etapă a vieții într-un mod firesc. Eu am resimțit unele situații diferit, am suferit mai mult, poate am plâns mai mult, sau poate am fost mai sensibilă. Acele experiențe m-au marcat, m-au schimbat, m-au transformat și m-au adus să fiu omul care sunt astăzi.
Ca și exemplu. Situația dificilă pe care am avut-o în perioada Andree. Ulterior situația financiară dificilă pe care am avut-o și faptul că a trebuit să lupt pentru supraviețuire, apoi cred că a venit despărțirea după o relație de 8 ani. Iată aceste momente m-au schimbat și m-au cizelat, m-au călit și m-au transformat în omul care sunt astăzi.

„Pentru mine cel mai important lucru este ca nu m-am pierdut!”

În acest moment, făcând o retrospectivă a vieții tale, pentru ce-i mulțumești Universului?
Îi mulțumesc Universului că nu m-am pierdut. În primul rând, că nu m-am pierdut ca și artist și că nu m-am pierdut ca și om. Sunt foarte multe exemple de adulți, care au început o carieră de mici, Macaulay Culkin sau Britney Spears, care au luat-o razna la un moment dat… E foarte dificil să începi de mic și apoi când ajungi adult să continui. Neapucând să te formezi ca om, nu știi cine ești cu adevărat, nu ai identitate proprie, nu știi ce-ți place, nu știi ce pasiuni ai și atunci te pierzi. Cred că pentru mine cel mai important lucru este ca nu m-am pierdut și că am știut să merg mai departe, chiar dacă am trecut prin niște situații grele. Chiar dacă am suferit foarte tare mi-am spus… „Nu-i nicio problema, și mâine e o zi, peste noapte durerea trece si orice rană până la urmă se vindecă. Pur și simplu este o chestiune de timp”. Pentru asta îi mulțumesc Universului.

Cum e mămica Andreea Bălan?
Mămica Andreea Bălan este foarte, foarte iubăreață, permisivă, drăgălașă, jucăușă. Cu Ela trăiesc multe lucruri pe care nu le-am trăi. Mă alint foarte mult, mă răsfăț. De multe ori intru în ipostaza de copil și comunic cu ea așa pe bebelușească, am un comportament de copil și-mi place acest lucru pentru că regăsesc o jovialitate pe care, poate, o credeam pierdută.

„Dacă gândești pozitiv tot timpul și crezi foarte tare în visul tău, îl vei realiza”

Care sunt povețele cu care vrei ca fetița ta să rămână peste ani?
Pe fetița mea eu o să o învăț că trebuie să fie muncitoare, în primul rând. Să fie ambițioasă, perseverentă, să nu considere că trebuie să primească totul de-a gata, deși este destul de dificil pentru că ea nu are situația pe care am avut-o eu în trecut și poate că nu va trebui să muncească la fel de mult cum am muncit eu pentru lucrurile pe care le am. Clar, ea nu va trece și nici nu va avea traumele pe care, poate, eu le-am avut.

Ce înseamnă să fii un om bun?
Eu cred foarte mult în karma și cred că ceea ce oferi, în general, ți se întoarce. Cred în legea atracției foarte tare și cred ca dacă îți proiectezi cu adevărat un obiectiv, chiar dacă nu vizualizezi calea, ci doar finalitatea, la un moment dat vei găsi și drumul și vei ajunge acolo. Deci crezând în energia asta, în undele electromagnetice pe care le emană gândurile în Univers și în Karma, automat cred că trebuie să fii un om bun pentru că dacă faci rău, totul ți se va întoarce. Poate că unele lucruri pe care nu le înțelegeam la 20 de ani, mi s-au întors ca un bumerang pe la 28, 30 de ani. Am fost pusă în aceleași situații pe care poate le-am făcut sau le-am creat eu pentru alte persoane când eram mai tânără și apoi am înțeles ce simțeau persoanele alea. Totul se întoarce sub o formă sau alta și nimic nu rămâne neplătit în viață. Așa că dacă vrei să ai energii bune și să primești lucruri frumoase de la Univers, trebuie tu, în primul rând să oferi. Mai cred că oamenii de succes sau oamenii bogați, emană în Univers numai gânduri pozitive de prosperitate. În general, bogații îmbogățesc, săracii sărăcesc, tocmai pentru că cei care nu au, tot timpul pun negația în față și spun nu am, nu fac, nu, iar oamenii care vor succes spun da, o să fac, o să ajung, sigur o să. Tot timpul pe pozitiv și cred că asta face diferența între oamenii care au succes și cei care nu au succes. Dacă stai și te lamentezi și te vaiți, normal că nu o să realizezi nimic. Dacă gândești pozitiv tot timpul și crezi foarte tare în visul tău, îl vei realiza.

„Gândesc ca o business woman”

Au fost momente în viața ta în care ai realizat că nu ai fost un om bun? Cum ai funcționat tu cu tine atunci?
Păi da, când ești tânăr, la 20 de ani, și ai și o carieră de manageriat și de supraviețuit și încerci să câștigi și niște bani ca să plătești o chirie… Îmi amintesc că eram foarte colerică, la vremea respectivă, și foarte îndârjită și foarte exigentă. Exigența asta am învățat-o în copilărie de la tatăl meu. El era foarte exigent cu mine și automat am devenit și eu. Ceream foarte mult de la oamenii din jurul meu. Aveam pretenția ca ei să se ridice la nivelul așteptărilor mele și nu înțelegeam de ce unii oameni nu reușesc să execute sau să facă ce le spun eu. Mai târziu am înțeles că nu toți oamenii sunt la fel și că nu avem același drive, aceeași dorință. Eu funcționam ceva de genul: „dau cu parul și apoi întreb”, cam asta era deviza mea pe vremea aia. Anii au trecut, am devenit mai înțeleaptă, mai așezată și mai întâi întreb ce s-a întâmplat și apoi dacă e nevoie penalizez.
Da, nu am fost întotdeauna omul de astăzi, ceea ce este firesc. Fiecare dintre noi am avut niște momente de imaturitate și cred că acele momente sunt constructive, fac parte din evoluția ta ca om.

„Nu cred că poți să ajungi un om înțelept decât dacă treci prin niște lucruri mai puțin plăcute”

Când te uiți în oglindă dimineața, care este primul lucru care-ți vine în minte?
Creierul meu este bine structurat pe business și îmi vin în minte lucrurile pe care le am de făcut în ziua respectivă, schematic vorbind. Reușesc să mă organizez foarte bine, dar clar trebuie să fie ceva ce mă interesează. Gândesc ca o business woman.

Dacă ar trebui să-i dai Andreei Bălan de la 18 ani, 3 sfaturi, care ar fi acelea?
Andreei Bălan de la 18 ani i-aș spune să lupte așa cum urmează să o facă, dar să fie mai calmă și să nu mai pună la suflet. Acestea ar fi primele două sfaturi, iar în al treilea rând aș pregăti-o și i-aș spune că în perioada care va urma oamenii o vor răni. O vor răni foarte tare, dar ea trebuie să fie pregătită și să accepte durerea care va veni pentru că acea durere o va schimba și o va schimba în bine. Nu cred că poți să ajungi un om înțelept decât dacă treci prin niște lucruri mai puțin plăcute. Acele dureri pe care le simți în astfel de situații te schimbă, te modelează și te transformă într-un om mai bun.

„Acum vreau să fiu un om care trăiește pe bune!”

Care este mood-ul familiei tale atunci când sunteți doar voi trei?
Când suntem noi trei, suntem 3 copii tembeli care se răsfață, râd, fac glume. Amândoi intrăm în mood-ul de copii și ne prostim cu Ela și vorbim cu Ela pe bebelușească și… Eu cred că am dublă personalitate (râde). Am această fire copilăroasă: fie sunt Andreea Bălan mâna de fier, îndârjită, ambițioasă, zbir, calculată… lucruri care m-au ajutat să conduc propriul meu business și să rezist de atâția ani pe piața muzicală. Fie sunt Andreea Bălan de acasă mega copilăroasă. Mă transform într-un copil drăguț și jovial și cred că asta mă și menține tânără ca și aspect. Nu-mi arăt vârsta tocmai pentru că în interiorul meu este încă un copil care este tot timpul jovial. Cred că acest copil interior este acel copil din Andre care nu a crescut niciodată. La 12 ani când a început trupa Andre a avut loc o scindare în mintea mea și în sufletul meu și peste noapte, o dată cu succesul trupei, am devenit un om matur. A trebuit să mă maturizez peste noapte ca să fac față problemelor de atunci și practic s-a creat Andreea Bălan omul matur, iar copilul care era atunci a rămas, oarecum, pe loc. Aceste două tipuri de personalitate m-au însoțit toată viața, au mers cu mine în viață, le-am avut cu mine de. De multe ori ceea ce-și dorea Andreea Bălan care este foarte puternică, foarte determinată, nu era în concordanță cu ceea ce-și dorea copilul meu interior care vroia sa se relaxeze, să se mai joace, să-și trăiască copilăria și de aici au apărut tot felul de tristeți personale. Dar, o dată cu vârsta am reușit să fiu mai așezată, mai inteligentă și am reușit să conectez aceste două părți ale mele.

În afară de clasica sănătate, ce ai vrea să-ți mai dea viața în anii ce urmează?
Pe de o parte sunt o norocoasă că până la 30 și un pic de ani am reușit să-mi fac o situație, o casă, o mașină. Nu mai duc grija zilei de mâine, însă ca să ajung aici am muncit ca un robot. De la 14 ani la 30 de ani, în continuu. În continuu… nu am avut viață, nu am trăit, nu m-am plimbat, am sacrificat tot: de la prieteni, la relație și așa mai departe ca să ajung aici. E simplu să te uiți la cineva care are o situație și să spui: „a da, păi, uite, are bani”, dar nu știi exact care a fost traseul pe care l-a avut acea persoană. În anii ce urmează mi-aș dori să trăiesc mai mult, pentru că am sărit niște etape până acum din viața mea și cred că acum, după 30 de ani, a venit momentul să mă bucur de viață, să apreciez mai mult natura, plimbările, excursiile, vacanțele, oamenii din jurul meu, prietenii. Vreau să fac tot ce n-am făcut uman în trecut. Acum vreau să fiu un om care trăiește pe bune. Profesional vorbind, în următorii ani vreau să fie ca și până acum, dar nu cu aceleași sacrificii. Ok, mergem la concerte, facem concerte, concepte, facem emisiuni, facem piese, dar nu cu aceeași îndârjire. Lucrurile dacă merg, merg, nu trebuie să-mi mai sacrific viața, umanitatea mea pentru aceste lucruri. Oricum, cred că am ajuns la un nivel de brand destul de puternic, încât nu cred că mai poate fi îndepărtat de pe locul lui. Eu sunt un entertainer, un artist de show, iar drumul meu este ok în următorii 10 ani sigur.


„Iubirea este formată din 3 părți: eu, partenerul și relația”

Care sunt cele mai imporante lecții de viață pe care le-ai primit din perspectiva mamei, dar și din perpectiva soției Andreea Bălan?
În primul rând nu sfătuiesc pe nimeni să facă copii până nu-și rezolvă issue-urile personale, adică traumele sau frustrările. Trebuie să fii bine tu cu tine și să te accepți pe tine, să fii cu un om care e bine de asemenea, și abia apoi aduci pe lume un copil. Eu asta am încercat să fac înainte să vină Ela. Cred că am reușit în proporție de vreo 70%. De când s-a născut Ela am lucrat foarte mult să devin o mamă cât mai bună și cât mai aproape de ea. Încerc să nu repet greșelile părinților mei, răceala lor.Din perspectiva soției Andreea Bălan… Când am intrat în relația cu George, am știut că trebuie să investesc timp și înțelepciune. O relație nu există pur și simplu, trebuie să lucrezi la ea. Iubirea este formată din 3 părți: eu, partenerul și relația. Trebuie să ai grijă de acea relație, tot timpul trebuie să construiești la ea, pentru că te vei trezi că relația s-a destrămat și nu știi de ce. Asta este cea mai importantă lecției, cred.

Andreea, esti o tipa directă. Asta se vede, se și simte. Vreau să te întreb dacă ești un om iertător. Cum funcționezi cu oamenii care te-au dezamăgit?
Da, problema cu iertarea a fost fix ca problema cu exigența. Când în copilărie nimeni nu te învață să ierți și nimeni nu te învață să fii bland, sau să fii bine cu tine, să te iubești pe tine, automat nu vei știi nici ca adult să faci lucrurile astea, decât dacă cumva la un moment dat vei dori să le înveți sau te va lovi viața atât de tare încât va trebui să te resetezi mental și sufletește. Ani de zile nu numai că nu i-am iertat pe oamenii din jurul meu, nu am știu să mă iert pe mne. Cred că asta este cel mai important, să știi să te ierți pe tine pentru lucrurile greșite pe care le faci și să-ți dai compasiune ție, și apoi celorlați. Astea sunt niște lecții și niște lucruri pe care le înveți de la părinți. De fapt, pe toate le înveți de la părinți. Nu este de judecat pentru că poate că nici eu nu le-au primit. Așa că dacă tu nu le ai, va trebui cumva să le inveți. Uneori, în viața ta pot apărea niște oameni, pe care tu îi atragi, tocmai ca să te învețe niște lecții de viață, și mie tocmai asta mi s-a întâmplat. Am învățat iertarea mai târziu în viață, atunci când ea m-a lovit. Atunci am învățat să mă iert pe mine pentru greșelile pe care le-am făcut și ulterior să-i iert și pe oamenii din jurul meu pentru greșelile pe care le fac. Târziu am învățat că oamenii care sunt răi, în sensul coleric, au de fapt niște suferințe foarte adânci pe care nu și le pot înțelege, exprima și singura lor modalitate este să fie furioși față de alți oameni.

„Cred că m-am născut pentru scenă”

Care-ți este stilul de viață în existența agitată pe care o ai? Cum îți ajuți corpul să reziste efortului de zi de zi?
Dansez foarte mult, am foarte multe concerte și atunci inevitabil mă mențin. Și, pentru că-mi place să mă întorc la copilărie, cred că datorită faptului că sunt foarte jovială și copilăroasă, reușesc să-mi mențin fizicul mai young. Și corpul meu arată ca cel al unei puștoiace, nu arată ca al unei femei care a născut. Am noroc la acest capitol și, în rest, am grijă la ceea ce mănânc, deși mai scap câteodată și la o shaorma în miez de noapte, dar destul de rar. Nu țin o dietă, dar pur și simplu am grijă ce mănânc: mai puțină pâine, mai puține dulciuri, nu mănânc prăjeli.

Ne-am plimbat în copilăria ta, am vorbit despre Andreea Bălan mama, hai să vorbim despre Andreea Balan, artistul. Ce ai spune despre tine?
Sunt un entertainer, în primul rând, vreau ca oamenii să se distreze prin muzică și dans. Nu sunt doar o cântăreață, sunt și dansatoare și sunt un om al spectacolui. Cred că m-am născut pentru scenă. Sunt foarte ambițioasă, determinată, dar mult mai așezată și calculată și cred că viața mea fericită abia acum a început, de când am o familie.

Și dacă totul este frumos, haide, înainte de final, să vorbim despre „Așa de frumos”, cel mai nou single pe care l-ai lansat.
„Așa de frumos”, este o piesă de suflet, o piesă pozitivă. Videoclipul este foarte frumos, exprimă ideea de libertate. Este lansat pe canalul meu de youtube Andreea Bălan. Mai important decât atât este că m-am apucat de vlogging și sunt deja la episodul 18. În acest vlog arăt realitatea. Eu ani de zile am vrut să par și să arăt doar latura asta de artist perfectionist, fără cusur. O dată cu transformarea mea ca om a venit și acceptarea de sine. Sunt împăcată cu mine și nu am o problemă în a arăta felul meu de a fi și realitatea. Practic în acest blog arăt foarte multe lucruri din backstage, din casă, din familia mea. Publicul are ocazia să mă cunoască cum sunt eu cu adevărat. E foarte tare… a prins foarte bine, am avut multe reacții pozitive.

Publicat: 08 iun. 2018, 23:00 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă