Andrea Bocelli, declaraţii şocante: „Nu am comis vreo crimă”

Publicat: 29 Jul. 2020, 12:29 Vedete
Andrea Bocelli, declaraţii şocante: „Nu am comis vreo crimă”

Cântărețul italian de operă, Andrea Bocelli, a mărturisit că s-a simțit umilit și jignit de măsurile de restricție impuse în propria țară, în Italia, în contextul pandemiei de coronavirus.

În contextul pandemiei de coronavirus autoritățile italiene au impus noi reguli pentru populație în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

Andrea Bocelli a recunoscut, de asemenea, că a încălcat regulile și a crezut că gravitatea pandemiei fusese exagerată.

Reamintim că în perioada stării de urgență impusă în Italia în urmă cu trei luni, celebrul cântăreș de operă devenise un simbol al unității naționale

În Duminica Paștilor, Bocelli a cântat singur la o catedrală din Milano, într-un spectacol transmis în direct, numit Music for Hope.

Artistul a vorbit despre restricțiile impuse de pandemie la o conferință în Senatul Italiei la care au participat politicieni din opoziție.

„Nu credeam că este corect sau sănătos să stau acasă la vârsta mea”

Bocelli, care are 61 de ani, a spus că nu a respectat regulile de blocare „pentru că nu credeam că este corect sau sănătos să stau acasă la vârsta mea”.

El a adăugat: „Nu am putut ieși din casă chiar dacă nu am comis nicio crimă. Am o anumită vârstă și am nevoie de soare și vitamina D”.

Surprinzător, Bocelli a afirmat, de asemenea, că și alți cetățeni ar trebui să „refuze să respecte regulile”.

„Deci, pentru ce era tot acest simț al gravității? Să refuzăm să respectăm această regulă. Să citim cărți, să ne mișcăm, să ne cunoaștem, să vorbim, să dialogăm”, a mai spus Bocelli

Bocelli, care are trei copii, a criticat, de asemenea, decizia guvernului italian de a redeschide școlile.

„Am o fiică în vârstă de opt ani și este de neconceput că acești copii vor trebui să meargă la școală împărțiți de o bucată de plexiglas și ascunși în spatele unei măști. Este de neconceput ca școlile să fie închise atât de repede și cu aceeași viteză să fie redeschise cluburile de noapte, unde tinerii nu merg să învețe, ci să-și disperseze creierul”, a spus el.

În urmă cu câteva zile, guvernul italian a luat decizia ca toți cetățenii să poarte mască pe transportul public și în magazine, iar distanța socială a unui metru este necesară în spațiile publice, potrivit cancan.ro

„Nu am putut să părăsesc casa, cu toate că nu am comis vreo crimă”, a dezvăluit artistul. Comentariile lui i-ar putea surprinde pe mulți, ținând cont de faptul că, în timpul stării de urgență, Bocelli a devenit un simbol al unității naționale. Pe mulți i-ar putea pune pe gânduri ceea ce a spus artistul, mai ales că el și familia lui au fost infectați cu coronavirus în luna martie. Mărturisirea a fost făcută chiar de către celebrul tenor italian, pe pagina sa de Facebook.

Bocelli a declarat că a făcut o formă mai ușoară a bolii COVID-19, iar, după ce s-a vindecat, a donat plasmă.  Andrea Bocelli a povestit că a fost testat pozitiv în luna martie și că a preferat, atunci, să păstreze secretă boala, scrie antena3.ro.

”Pandemia care a zguduit lumea m-a afectat, deși mai ușor, pe mine și pe alți membri ai familiei mele. Din respect față de cei pentru care infectarea cu virusul a avut consecințe mai grave am decis că ar fi mai bine să nu împărtășesc veștile. Nu am vrut să îmi alarmez inutil fanii și am preferat să protejez și confidențialitatea familiei mele”, a scris Andrea Bocelli pe pagina sa de socializare.

În Duminica Paștelui, Andrea Bocelli a cântat singur în fața unei catedrale din Milano, iar spectacolul său muzical a fost transmis live pe internet pentru cetățenii care îl ascultau de acasă. Concertul s-a numit Muzică pentru Speranță.

Andrea Bocelli: „Să refuzăm să respectăm această regulă”

Artistul de 61 de ani a făcut o serie de declarații referitoare la restricțiile impuse în pandemie la o conferință ținută în Senatul Italiei, la care au participat politicieni din opoziție. Bocelli a spus că a fost de acord cu acele reguli extreme fiindcă „nu cred că a fost corect și benefic sănătății mele să stau în casă la vârsta mea”„Am nevoie de soare și de vitamina D”, a mai spus artistul. Bocelli a sugerat că cetățenii ar trebui să refuze să respecte acele reguli.

„Deci, pentru ce era tot acest simț al gravității? Să refuzăm să respectăm această regulă. Hai să citim cărți, să ne mișcăm, să ne cunoaștem între noi, să vorbim, să dialogăm”, a mai spus Bocelli.

Andrea Bocelli a ajutat bolnavii de coronavirus

„Am depăşit cu bine boala, chiar dacă a trebuit din păcate să anulez numeroase concerte şi asta a fost o experienţă proastă. A fost ca şi cum aş fi trăit un coşmar pentru că aveam senzaţia că nu controlez lucrurile. Speram să mă trezesc dintr-un moment în altul”, a spus tenorul, cu ceva timp în urmă.

Pentru că tenorul și familia lui au câștigat lupta cu COVID-19,  au donat plasmă pentru vindecarea pacienților care încă luptă cu noul coronavirus. Andrea Bocelli a fost suprins la un centru de colectare a sângelui din cadrul Spitalului Cisanello din Pisa unde a mers pentru a dona plasmă. Tenorul a fost însoțit de soția sa, Veronica, și de doi dintre copiii lor, care au donat și ei plasmă.

Publicat: 29 Jul. 2020, 12:29 Vedete
Pe aceeași temă