Ancheta în cazul lui Mario Iorgulescu, aproape de final. În ce stare se află fiul şefului LPF

Publicat: 05 Mar. 2020, 10:39 Vedete

Tribunalul Bucureşti judecă joi cererea procurorilor de arestare preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Fiul LPF ar fi refuzat sa dea curs citaţiilor anchetatorilor, după accidentul mortal din toamna trecută.

Dacă mandatul va fi emis, autorităţile române ar putea să le ceară celor italiene să-l încătuşeze şi să-l trimită cu forţa acasă pe fiul şefului LPF. Apărarea susţine însă că arestarea preventivă nu se justifică, pentru că starea de sănătate a lui Mario Iorgulescu nu s-a îmbunătăţit, potrivit ştirileprotv.ro

Tatăl său a declarat marţi că tânărul ar fi suferit afecţiuni ale lobilor frontali, iar din acest motiv, Mario nu poate sta faţă în faţă cu anchetatorii.

Încadrarea juridică a fost schimbată în ianuarie anul acesta din ucidere din culpă în omor. Iniţial, pe 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Ce s-a întâmplat în noaptea accidentului

În septembrie, Mario Iorgulescu a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Elias de către un echipaj SMURD, ca victimă a unui grav accident rutier. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Șoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța, a pierdut atunci controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu avea o concentrație 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase cocaină, au stabilit medicii de la Institutul Național de Medicină Legală. Fiul președintelui LPF a rămas și fără permisul de conducere în urma accidentului.

Publicat: 05 Mar. 2020, 10:39 Vedete
Pe aceeași temă