Anca Neacșu, ex – ASIA, dă din casă! Care sunt motivele de ceartă cu soțul ei: “Mă exasperează!”

Publicat: 14 Dec. 2019, 22:21 Vedete

Anca Neacșu, fosta solistă a trupei ASIA, a acordat un interviu în exclusivitate pentru CIAO.RO în care a vorbit atât despre căsnicia cu soțul turc, Serkan, cât și despre fostele ei colege de scenă.

Anca Neacșu și soțul ei, Serkan, s-au mutat în România de aproape 3 ani, după alți câțiva petrecuți în Turcia. Cântăreața ne-a dezvăluit, într-un interviu exclusiv, motivul pentru care a renunțat la Turcia pentru România, și a dezvăluit secrete din căsnicie, a vorbit despre proiectele sale, despre planurile de sărbători, dar și despre cea mai mare dorință a ei: să devină mămică.

Anca Neacșu ex – ASIA și soțul ei au renuntat la Turcia

Reporter: Anca, ce mai faci? Te-ai întors acasă de vreo 2 ani, după alți câtiva ani petrecuți în Turcia. Cum s-a acomodat soțul tău? De ce ai renunțat la Turcia? Știu că învațasei limba destul de bine.

Anca Neacșu: Fac foarte bine! Am activitate intensă, din plin! Nu m-am oprit din cântat niciodată, chiar și atunci când trăiam în Turcia veneam la 2 săptămâni acasă la concerte, se adunau mai multe evenimente, nu veneam doar pentru unul. De doi ani și jumătate ne-am intors acasă, trăim în România, soțului meu îi place mai mult în România. Culmea e că toată lumea crede ca eu am vrut mai mult acasă… Ei bine, eu am vrut întotdeauna, dar de data asta… el a vrut sa ne mutam. S-a acomodat foarte bine, a început să vorbească românește, lucrează aici, a facut și cursuri de limbă română la început când am venit. A avut el o oportunitate bună aici de a lucra și cu atât mai bine și pentru mine… Da, am învățat și eu limba turcă. În primul an am fost și eu la cursuri și am învățat baza. Eu am stat 6 ani în Turcia, dar până la urmă înveți din zbor, de la oameni. În jurul tău… dacă toată lumea vorbește limba turcă… încet-încet a trebuit sa o învăț și eu. Mi-am luat și cetățenia turcă. Și e poveste lungă. În fiecare an, dacă stai în altă țară, trebuie să-ți reînnoiești permisul de ședere. Dacă te muți acolo prin căsătorie sau prin contract de muncă îți faci permis de ședere. Așadar, în fiecare an trebuia să-mi reînnoiesc permisul de ședere, să fac poze, să merg în județul de care aparțin. Dacă stăteam în Bodrum trebuia să merg în Mugla… Am stat în 7 locații în Turcia. Plătești taxe, stai la cozi, formalități… și în fiecare an făceam chestia asta. La un moment dat, după 5 ani, în cazul meu de căsătorie, ai dreptul să aplici. Eu aplicasem, fusesem să semnez acte… și uitasem ca am aplicat. După ce ne-am mutat în România… primesc mail și telefon că trebuie să mă prezint la interviu… Vai! Și uită-te la noi, cum eram deja mutați în România… trebuia să mă întorc în Turcia. Nu mai aveam nevoie de chestia asta și n-am mai vrut să mă duc, dar m-a bătut toată lumea la cap că nu se știe pe viitor. Și m-am dus la interviu foarte relaxată că nu mă interesa dacă iau sau nu. Am luat interviul, am luat cetațenia turcă și acum am 2 cetățenii. Am și buletin turcesc care stă în sertar la mine acasă și nu-l folosesc. Dar nu se știe vreodată.. Poate pe viitor o să-l folosec.

Reporter: Pe plan muzical ce pregătești, ce promovezi? La ce proiecte mai lucrezi?

Anca Neacșu ex – ASIA, despre afacerile soțului

Anca Neacșu: Întotdeauna am făcut piese noi. În fiecare an am scos 1 sau 2 melodii. Acum promovez o piesa “Milioane”. Am făcut și videoclip în colaborare cu același dj al meu, Dj Magnum, el mi-a compus majoritatea pieselor în ultimii 7 ani. La piesa asta el e compozitor… și Lavinia Ștefan de data asta. Când auzi “Milioane”… Lumea are impresia că e manea. Dar e de fapt “milioane de fluturi în stomac”. O piesă frumoasă, clipul l-am facut rapid, în cateva ore. În rest ce mai fac? Concerte, târguri, am fost vara asta full…. am avut concerte cu primării, nunți, botezuri, tot felul de evenimente. La asta lucrez în continuare. Am făcut 21 de ani de carieră.

Reporter: Cum merg afacerile soțului? În Turcia dețineți un hotel, așa cum s-a scris în presă în anii trecuți? În România, el cu ce se ocupă mai exact?

Anca Neacșu: Nu avem niciun hotel, niciun complex hotelier. Am vrea noi să avem complex și altele! (râde – n.r.). El este general manager la un hotel la fel cum era și-n Turcia la hoteluri all inclusiv de multe stele. Cu asta se ocupă. Serkan este foarte bine, este foarte căutat… turcii fac turism, și, în domeniul hotelier, sunt numărul 1. Deci soțul este foarte bine, îi merge bine, lucrează.

Reporter: Cât te implicit tu în activitatea soțului și cât se implică el în proiectele tale muzicale?

Anca Neacșu: „În concertele mele cânt piesele ASIA”

Anca Neacșu: Eu nu mă implic că nu mă pricep, dar să știi că de la distanță am început și eu să mă pricep. Cât am stat pe acolo, prin Turcia,… stând pe lângă el… am început să învăț vrând nevrând. Dacă intru într-un hotel, îmi dau seama ce merge ce nu merge la suprafață, dar în domeniul actelor nu mă pricep. Nu sunt implicată în treburile lui. El dacă se implică în proiectele mele muzicale? Se implică câteodată. În ce sens?… că mă duce, mă aduce. Că de implicat… n-are la ce să se implice… că fiecare e cu treaba lui. Mă mai ajută să mă ia, să mă ducă când are și el timp, pentru că și el, în weekend, are evenimente. Am de obicei un șofer sau dacă el e liber… mă duce el.

Reporter: Ți-e dor de trupa ASIA? În urmă cu cațiva ani era una dintre cele mai de succes trupe. În concertele tale cânți piese din ASIA?

Anca Neacșu: Vai de mine! În concertele mele cânt piesele ASIA! Adrian Ordean, compozitorul pieselor, îmi dă voie și știe că fac lucrul ăsta. Cânt și vreau să-ți spun că lumea cântă vers cu vers. E acum o modă.. cu tot felul de festivaluri – Nostalgia și altele – în care se cântă piese vechi, hituri, și, în fiecare weekend, lumea mă tag-uiește și pe mine, și pe colegele mele. Piesele noastre se ascultă în cluburi, pe la festivaluri. Și, apropo, noi am fost numărul 1 pe listele tuturor ca și invitație… numai că noi nu putem să ne reunim. Toată lumea ne intreabă. Una e plecată acolo, una acolo, alta acolo, nu mai putem să ne reunim. Și dacă mi-e dor… pentru că se întâmplă să mi se facă dor de perioada respectivă… am momente când share-uiesc încontinuu melodii. Mi-e dor câteodată de fete. Piesele… eu le cânt în fiecare weekend.

 Anca Neacșu: „Țin legătura cu fostele colege din ASIA. Când ne vedem, mare zăpăceala ce iese”

Reporter: Cu fostele colege mai ții legătura? Ai ramas prietenă cu vreuna? Ce mai știi de ele? Alina Crișan are concerte cu Direcția 5, Sorana e și ea implicată în diverse proiecte… Irina s-a maritat și a plecat din România… Anemona a devenit mămică și trăiește la Constanța… Ce mai știi despre ele?

Anca Neacșu: Țin legătura cu fostele colege, vorbim pe mesaje pe instagram, pe telefon. M-am întâlnit de curând, acum câteva luni, cu Irina, am ieșit la cafele… că a venit ea din Ungaria. Alina cântă cu Direcția 5… Chiar recent mi-a dat un mesaj… un filmuleț cu mine… Eu eram în platou la emisiune, ea era la sală alerga pe bandă și se uita la tv unde eram eu. Da, ținem legatura. Cu Sorana la fel, recent ne-am scris mesaje. Anemona… la fel… îmi dau mesaje și cu ea. Cu toate. În total noi am fost 8. Toate suntem prietene între noi… pe bune! La “Te cunosc de undeva” ne imitau unii și, chipurile, că se băteau, că se certau… dar astea sunt parodii! Noi chiar ținem legătura și ne întelegem bine. Până la urmă am petrecut o bucată din viață împreună. E normal. Iar dacă e să ne întâlnim vreodată la cafele pe la mall-uri… mare zăpăceala ce iese! Suntem nevorbite și vorbim în același timp. Zăpăcite am rămas. Chiar mi-e dor de fete.

Reporter: Cum este căsnicia ta? Cine e mai vulcanic, cine e mai calm? Când aveți discuții contradictorii cine reușește să facă pace și cum?

Anca Neacșu ex-ASIA: „Cine spune că în căsnicie e numai lapte și miere… minte!”

Anca Neacșu: În fiecare căsnicie există și bune, și rele. Cine spune la tv și-n interviuri că nu e așa… Minte. Cine spune că e numai lapte și miere… clar minte. Normal că pe facebook  și pe instagram toată lumea iși pune poze zâmbind… dar asta nu înseamnă că este totul roz. Bineințeles că ne mai și certăm… când sunt eu vulcanică, când este el. Nu pot să spun că unul e mai vulcanic ca altul. Eu sunt mai zăpăcită, mai demult eram eu mai vulcanică, acum parcă el este. Bine, are și foarte mulți angajați și vine acasă nervos, stresat. Câteodată eu vin nervoasă că am filmări multe și vin irascibilă, nedormită, nemâncată. Nu pot spune ca unul e mai vulcanic ca altul. Când eu, când el. Pacea… el reușește să o așterne, mai mult. El vine primul… Să ne împăcăm. Dacă ne certăm noi mai aprins așa… el vine să ne împăcăm, pe mine mă ține vreo 2 zile. De fapt… mai demult mă ținea 2-3 zile, acum uit repede (râde – n.r.). Cam așa stă situația.

Reporter: Apropo, care sunt cele mai frecvente motive de ceartă pe care le aveți?

Anca Neacșu Ex – ASIA și soțul se ceartă când acesta joacă Fifa

Anca Neacșu: El joacă Fifa! Bărbații, unii dintre ei… majoritatea… joacă Fifa. Așa se relaxează ei, unii dintre ei. Și când dă celălalt câte un gol, că joacă online – e o gașcă – țipă tare, bate în mobilă cu mâna că se enervează că a dat nu știu care… gol. Și îl aud de dincolo. Și e noaptea târziu… și mă enervez. Și zice “gata, gata, dau mai încet”, “gata, nu mai țip”. Ăsta este motivul principal. Aproape 90% din discuțiile noastre sunt din cauza asta, că mă enervează maxim. Și joacă Fifa și-mi dă mesaje  – că eu sunt dincolo – “Adu-mi ceai turcesc”, “adu-mi apă, mere”… că nu poate să plece că ține chestia aia în mână și e online. Astea nu mă deranjează că-mi cere să-i aduc una, alta… dar asta cu țipatul… mă exasperează!

Reporter: Cum vorbești cu soțul tău? În limba turcă sau română?

Anca Neacșu: Bună întrebare! Câteodată uit că am oameni pe lângă mine prin mașină, prin taxi, pe la emisiuni, prin culise, și toată lumea râde de mine când mă aude cum vorbesc cu Serkan. 2 cuvinte în turcă, 2 în română, 2 în engleză. Incredibil! Noi, când o să avem copii, nu știm ce limbă vor vorbi că noi avem limba noastră (râde – n.r.). Vorbim amestecat… Toate 3 limbi… 2 cuvinte în turcă, 2 în română, 2 în engleză.

Reporter: Chiar, îți mai amintești cum ți-ai cunoscut soțul și cu ce te-a atras?

Anca Neacșu, despre mâncarea preferată românească a lui Serkan

Anca Neacșu: Ne-am cunoscut acum 1500 de ani, glumesc! Eu am prezentat un târg de turism la Romexpo și cei de la agenția respectivă cu care colaboram mi-au dat o grămadă de vacanțe și mă duceam cu mama și cu sora mea. Eram echipa de 3. Și l-am cunoscut într-una din vacanțele în care mergeam. La o sindrofie… erau mese mari și el era aproximativ în fața mea și se uita. Am început să vorbim, ne-am schimbat mailurile și am vorbit așa… am lălăit-o vreun an. El îmi mai scria din când în când, dar sinceră să fiu nu prea îi răspundeam. Nu băgam de seamă așa tare. Rar vorbeam. După care am început să vorbim din ce în ce mai mult…

Reporter: Care e mâncarea românească preferată a lui Serkan? El știe să gătească? Sau în casă doar tu gătești?

Anca Neacșu: În casă gătim amândoi. Mâncarea preferată românească a lui Serkan este… Toată mâncarea românească! Îi plac și sarmalele, salata de vinete… toată mâncarea românească, în general. Și el gătește și atunci când o face… îmi făce preparate de ale lui, turcești. Gătește super bine. Și eu sunt o gospodină foarte bună, și eu gătesc! Când mai vine mama pe la noi… ea gătește și ne-am scos (râde – n.r.). Noi nu prea avem timp să gătim, în ultima perioadă.

Reporter: Apăruse, la un moment dat, în presă despre faptul că vă doriți copii, că te-ai rugat mult să rămâi însărcinată și că acum te-ai apucat să faci tratamente la medic.

Anca Neacșu: „Ne dorim copii, îi așteptăm, suntem sănătoși, n-am făcut tratamente”

Anca Neacșu: Asta cu tratamente la medic… Nu știu de unde a apărut că eu n-am dat niciun interviu despre așa ceva. N-am făcut niciun tratament. Da, ne dorim copii, îi așteptăm. Suntem bine amândoi, suntem sănătoși, suntem în regulă și îi așteptăm. Eu cred că suntem cam stresați, alergăm… alergăm și nu ne face nimeni nicio statuie. Nici nu știu pentru ce alergăm. Așadar, ne dorim copii, îi așteptăm, n-am fost să ma rog special la nu știu ce Mănăstire… că s-a scris la un moment dat și asta. Eu mă rog în fiecare seară, și dimineața, îmi fac rugăciunile de când mă știu, de când sunt mică, dar nu am fost la vreo Mănăstire în nu știu ce loc să mă rog special pentru asta sau să fac tratamente. Chiar nu.

Reporter: Cum reușești să-ți menții silueta? Care este secretul? Urmezi o dietă anume? Sport faci?

Anca Neacșu: Nu fac niciun fel de sport. Îi apreciez pe oamenii ăștia care se țin de sport, care fac. Am avut și eu la viața mea vreo 2-3 tentative de a mă apuca de sport, dar nu pot să mă țin. Uite, eu, care sunt leoaică, ambițioasă și sunt brici… și n-am un lucru neterminat… și n-am o datorie… Eu și cu pensionarii din bloc plătim toate alea primii…! Dar… de sport nu pot să mă țin. Nu-mi place, nu mă atrage, nu pot! Ar trebui să fac sport pentru menținere, știu acest lucru… De când tot zic că mă duc și… e ca și cu băutul apei. Că nu prea beau apă. Închid ochii și beau cu forța. Aș vrea să mă duc să fac sport, dar nu-mi place… Zici că mă trimiți la tăiere. Și la coregrafii – când eram cu ASIA – când mă duceai la coregrafii… zici că mă duceai la tăiere. Secret de menținere? N-am niciun secret, nu am nicio dietă, nu fac sport. Cum reușesc? Nu știu cum reușesc. Chiar zilele trecute am filmat pentru un Crăciun sau un Revelion și am avut o rochița mulată în talie și toată lumea îmi zicea “Vai, ce talie ai! Ți-ai scos o coastă!”. Nu mi-am scos nicio coastă. Nu e chiar așa… Ne îmbrăcăm și noi ca să ne avantajeze, dar nu sunt slăbănoagă… problema e că nu prea am timp să mănânc. Și când vin acasă seara… Mănânc. E greșit cum fac eu. E un haos total. N-am ore fixe la care să mănânc..  ar trebui să am puțină regulă în alimentație, să am 3 mese pe zi. Eu am o singură masă.

Reporter: Poți să dezvălui, pentru cititorii ciao.ro, câte intervenții estetice ai?

Anca Neacșu, despre operații estetice: „Fundul e al meu”

Anca Neacșu: N-am operații estetice. N-am! Abia în această perioadă am descoperit și eu injecțiile cu acid hialuronic, tratamente la față, pentru riduri, hidratare. Mă întreabă lumea mereu ce operații estetice am, dar nu am. Coafezele îmi bagă mâna în păr și mă întreabă dacă e părul meu sau extensii. Da, e al meu. Buzele sunt ale mele, ochii ai mei, sânii sunt ai mei, fundul e al meu. Dacă e vreodată să-mi fac… de ce nu. Atât timp cât acestea sunt făcute să te ajute și să te facă să te simti tu mai bine, n-am nimic împotrivă.

Reporter: Se apropie sărbătorile. Ce planuri aveți? Stați acasă sau tu vei avea concerte?

Anca Neacșu: Ca în fiecare an.. eu am concerte de sărbători. În prima zi de Crăciun e posibil să stau acasă cu ai mei, în rest… am concerte.

Reporter: Ce-ți dorești să primești de la Moș?

Anca Neacșu: Nu m-am gândit.. Dar să știi că cel mai important este să fii sănătos. Daca ți-e rău, dacă nu ești bine, nu poți să mai faci nimic. Cel mai important este să fii sănătos. Eu îmi doresc de la Moș ca eu și familia mea să fim sănătoși și… toata lumea din jurul meu. La un cadou anume, nu m-am gândit. Poate că-mi doresc să-mi iau casă…  Tot mă uit, tot aleg, nu sunt decisă dacă să construiesc sau să cumpăr de-a gata. Îmi doresc o casă frumoasă pe pământ. Acum avem casă, dar vreau ceva mai mare că acum nu-mi mai încape nimic. Mai exact, vreau să-mi iau casă pentru dresing și pentru curte… să beau cafeluța pe terasa mea.

Fotografii: XmediaStudio /Arhivă personală

Publicat: 14 Dec. 2019, 22:21 Vedete
Pe aceeași temă