Anca Badiu și-a pus sufletul pe tavă într-un interviu răvășitor: „După moartea fratelui meu am avut depresie severă”

Publicat: 08 ian. 2020, 22:17 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Anca Badiu se luptă de câțiva ani cu niște probleme de sănătate, dar și cu kilogramele în plus pe care le-a acumulat din cauza unor tratamente medicamentoase. CIAO.RO vă prezintă un interviu în exclusivitate cu îndrăgita vedetă. 

Anca Badiu, una dintre solistele defunctei trupe Class, s-a retras din showbiz în urmă cu câțiva ani pentru a-și rezolva problemelele de sănătate.

Îndrăgita cântăreață s-a confruntat ani buni cu atacuri de panică și depresii, însă când a fost pe punctul de a-și reveni și punea la cale o revenire spectaculoasă în muzică, a primit o veste șoc! Fratele ei, Mircea, a fost găsit mort într-un parc, în vara lui 2015, la doar 43 de ani, în circumstanțe necunoscute. Se afla în Spania, într-o vacanță.

Anca Badiu s-a luptat de ani buni cu atacuri de panică și depresii

Vestea a dărâmat-o pentru Anca, mai ales pentru că nu știa adevărul despre circumstanțele în care a murit fratele ei, iar stările de rău și atacurile de panică i-au revenit.

După 2 ani în care s-a luptat să descopere adevărul, cu ajutorul avocaților pe care i-a angajat în Spania, vedeta a aflat că fratele ei a făcut infarct. Momentan, Anca Badiu este bine, după cum a declarat într-un interviu exclusiv pentru CIAO.RO, pregătește piese noi, ține dietă, face sport și promite să revină pe piața muzicală!

Reporter: Anca, ce faci, cum ești? Cu ce te mai ocupi? De câțiva ani buni te-ai retras din showbiz…

Anca Badiu: M-am retras în contextul în care s-au petrecut evenimente destul de dureroase în viața mea. Am fost foarte apropiată de Mircea, fratele meu, pe care l-am pierdut într-un mod subit și asta a declanșat o suită de stări, cum ar fi anxietatea și depresia severă. Apoi am urmat tratamentul cu anti-depresie câțiva ani buni, kilogramele în plus, izolarea, ceea a facut deliciul presei. Am fost surprinsă în anumite ipostaze, fotografiată, apărând astfel în multe articole, iar toate acestea nu m-au ajutat deloc, ba dimpotrivă.

Anca Badiu: “M-am retras pentru o perioadă din showbiz, dar nu definitiv”

Reporter: Muzică mai faci? La concerte mai mergi? Te-ai retras?

Anca Badiu: Muzică fac și voi face întotdeauna, pentru că asta este ceea ce îmi place cel mai mult, însă nu am simțit că este momentul să apar încă, deși am lucrat la piese noi. M-am retras pentru o perioadă, dar nu definitiv.

Reporter: Cu foștii colegi de la Class mai ții legătura?

Anca Badiu: Cu foștii mei colegi am ramas în relații chiar foarte bune, ținem legătura, chiar recent Mihaela m-a invitat la deschiderea clubului ei de fitness, iar cu Vlad a rămas să mă văd la un suc după sărbători, să depănăm amintiri.

Anca Badiu, sfat pentru cei care se confruntă cu atacuri de panică

Reporter: Apropo, cum sunt atacurile tale de panică? Cum se manifestă și cum reușești să te linistești? Ce sfat le poți da persoanelor care se confruntă cu astfel de stări?

Anca Badiu: Să nu se bazeze pe ei însiși, să caute ajutor specializat.

Reporter: Cu greutatea cum stai? La un moment dat luasei multe kilograme în greutate din cauza tratamentului medicamentos… deși multă lume credea că tu de fapt mănânci… și n-ai un regim alimentar echilibrat.

Anca Badiu: Merg la un nutriționist și sunt foarte optimistă. Înainte de moartea fratelui meu, prin 2012, când am început să am atacuri de panică și luasem câteva kilograme în plus din cauza tratamentului medicamentos, a fost o perioadă de câteva luni de zile în care am luat o pauză de la tratament și mă hotărâsem să merg la sala de fitness, unde l-am cunoscut pe celebrul Călin Novăcescu, un mare sportiv de performanță, antrenorul personal al multor vedete din showbiz, care a reușit să le slăbească optând pentru un regim alimentar sănătos și sport.

Când m-a văzut la sală a venit la mine și mi-a propus să îmi ofere ajutor necondiționat în privința slăbitului, reușind să dau jos 20 kilograme în două luni și jumătate. După aceasta… șocul provocat de moartea fratelui meu m-a readus la un dezinteres total de a mă ocupa de mine.

Anca Badiu: “Era să mor de la niște pastile de slăbit chinezești”

Reporter: Acum câte kilograme ai? Cât vrei să mai slăbești? Ce dietă urmezi? Sport mai faci?

Anca Badiu: Urmez un plan de alimentație cu un nutriționist, iar în momentul în care voi ajunge la forma pe care mi-o doresc vă voi povesti mai multe despre asta.

Reporter: Dintre toate dietele pe care le-ai urmat, că știu că au fost multe la număr, care a fost cea cu care ai slăbit mult? Poți să o dezvălui pentru cititoarele CIAO.ro? Dar o dietă în urma căreia te-ai trezit cu alte probleme de sănătate?

Anca Badiu: Am încercat tot felul de diete, unele au dat roade, pentru un scurt timp, pentru ca am pus dublu înapoi, ba mai mult, de la niște pastile de slăbit chinezești era să o mierlesc (ar fi rămas Bijou fără mamă) – râde – n.r. Din acest motiv există specialist în nutriție, deci nu țineți dietă după ureche, apelați la personane specializate în acest domeniu!

Reporter: Ce face Bijou? Ești topită după cățelușa ta? Câți ani are? Ce hăinuțe și accesorii, sau casuță i-ai mai cumpărat?

Anca Badiu, topită după cățelușa ei, Bijou

Anca Badiu: Bijou este foarte bine, ne iubim la fel de mult și suntem nedespărțite. A avut și ea mici probleme de sănătate, dar s-au rezolvat pentru că îl avem pe doctorul Botocica, salvatorul de suflete, căruia îi mulțumesc foarte mult, și Bunului Dumnezeu deoarece ni l-a scos în cale. Bijou este slăbiciunea mea, are deja unsprezece ani. Hăinuțe, accesorii și căsuțe are destule, dar ei îi place să stea liberă și nu o accesorizez prea mult, decât atunci când este nevoie.

Reporter: Și cu Bijou ai umblat pe la medic…ce a pățit? Alt animal de companie mai ai? Ți-ai mai cumpărat între timp?

Anca Badiu: Bijou este slăbiciunea mea!

Reporter: Cu viața sentimentală cum stai? Ești în vreo relație sau încă n-ai găsit persoana potrivită? În rolul de mămică te vezi?

Anca Badiu: Nu locuiesc împreună cu cineva, dar nici singură nu sunt.

Anca Badiu, operație de micșorare a sânilor

Reporter: Hai să vorbim puțin despre frumusețe. Ai fost mereu admirată pentru tenul impecabil pe care-l ai. Care este secretul? Ai vreun truc anume, vreo rețetă băbească?

Anca Badiu: De vină este gena, semăn cu mama, ea avea un ten impecabil. Întotdeauna am ținut la aspectul acesta, încă din adolescență m-au preocupat produsele de îngrijire în mod special, așa cum alte femei au slăbiciune pentru poșete, pantofi, etc. Dovadă am urmat și cursurile școlii “Make-up Forever” un an.

Reporter: Ce părere ai despre operațiile estetice? Câte astfel de intervenții ai? La un moment dat spuneai că vrei să-ți faci una de micșorare a sânilor că te deranjează…

Anca Badiu: Atâta vreme cât este ceva ce deranjează, sau persoana nu se simte confortabil, sunt întru totul de acord cu operațiile estetice. Eu, deocamdată, nu am apelat la niciun chirurg estetician, dar sânii vreau să-i micșorez la un moment dat, deoarece nu mă simt confortabil așa.

Reporter: Anca, cum a fost copilăria ta? Una ușoară, frumoasă sau una mai puțin frumoasă? Ai avut lipsuri sau ai fost ținută în puf?

Anca Badiu: “Când eram mică visam să devin polițistă”

Anca Badiu: Copilăria mea a fost una normală, ca orice copilărie de pe vremea aceea și nu am dus lipsă de nimic.

Reporter: Ce visai să devii când erai copilă?

Anca Badiu: Când eram mică visam să devin polițistă.

Reporter: Cum ai ajuns să faci muzică?

Anca Badiu: Încă de mic copil cântam muzică folk cu fratele meu, Mircea, participând la diverse concursuri, pe care le și câștigam, și spectacole.

Anca Badiu, despre motivul plecării din Class

Reporter: Cum erau perioadele în care făceai parte din trupa Class și aveai foarte multe concerte? Ți-e dor de vremurile respective? Chiar, de ce ai decis să pleci din trupă? Care a fost motivul?

Anca Badiu: Perioada în care făceam parte din Trupa CLASS a fost una prolifică. Aveam foarte multe concerte încât nu mai făceam față la un moment dat, devenind foarte obositor pentru noi. Au fost vremuri frumoase, într-adevăr. Am plecat din trupa CLASS cu dorința de a-mi face o carieră solo.

Reporter: Ce alte hobby-uri mai ai în afară de muzică și sport…?

Anca Badiu: Colecționez pixuri și stilouri, citesc în timpul liber și am călătorit foarte mult.

Reporter: Dacă ai fi să spui care este cea mai mare reușită a ta…care ar fi aceea? Dar cel mai mare regret?

Anca Badiu: Cea mai mare reușită este aceea că am reușit să-mi urmez visul de a cânta. Am câteva regrete, dar sunt subiecte sensibile pentru mine și nu aș vrea să intru în detalii.

Reporter: Cât timp petreci în București și cât la munte? Știu că îți place foarte tare să mergi pe munte, să urci, să te relaxezi… la un moment dat spuneai că ai vrea să te retragi într-un vârf de munte și să crești oi, să-ți petreci tot timpul în pădure, în aer curat…

Anca Badiu: Merg destul de des la munte, însă nu atât de des cât mi-aș dori.

Reporter: Care a fost cel mai frumos Crăciun din viața ta și care a fost cel mai trist?

Anca Badiu, despre cele mai triste sărbători

Anca Badiu: Primul Crăciun fără fratele meu a fost cel mai trist, iar cel mai fericit a fost cu toată familia alături.

Reporter: Anul acesta cum ai petrecut de sărbători, de Crăciun, de Revelion?

Anca Badiu: Deși nu m-am putut bucura de bunătățile preparate de sora mea, Claudia, deoarece sunt la dietă, Crăciunul l-am petrecut cu nepoata mea, Ingrid, cu fratele meu, Alex și cu prietenii. Oricum, m-am bucurat, ca orice om, de semnificația profund spirirituală a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos. De Revelion am fost la munte, of course, și m-am bucurat de aerul rece, de trasee și de un vin fiert cu prietenii.

Fotografii: Arhivă personală

 

Publicat: 08 ian. 2020, 22:17 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă