Amenzi usturătoare pentru cei care pleacă în vacanță, în afara țării. Statul care impune o nouă lege în pandemie

Publicat: 24 Mar. 2021, 08:33 Arhiva

Cetățenii ar putea primi amenzi usturătoare în valoare de 5000 de lire sterline, dacă pleacă din țară fără un motiv întemeiat. Cei care vor pleca în vacanțe, vor fi amendați de oamenii legii.

În curând se va adopta o lege care prevede ca oamenii care pleacă din țară, dar fără să aibă un motiv bine întemeiat, să fie amendați cu 5000 de lire sterline. Parlamentul Marii Britanii urmează să adopte o astfel de lege, arată Digi24.

Legea va fi dezbătută și votată în cursul zilei de joi. Nici înainte, britanicii nu aveau voie să părăsească țara pentru a merge în vacanță, regula fiind ”stați acasă”. Nu se știe dacă cetățenii își vor putea relua călătoriile, așa cum se preconiza din data de 17 mai, având în vedere situația celui de-al treilea val de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Cercetătorii au descoperit 13 tulpini de coronavirus

Oamenii de știință au descoperit 13 tulpini de coronavirus pe teritoriul chinez. Însă, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății susține faptul că tulpinile respective ar fi existat deja în decembrie 2019, chiar când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri. O echipă de cercetători a luat parte la un studiu în China, Wuhan, centrul unde a izbucnit pandemia mondială de coronavirus, arată alephnews.ro.

Astfel că, la acest studiu au luat parte 17 specialiști de la OMS și 17 cercetători chinezi care au recoltat proble în China și au descoperit faptul că în decembrie 2019, deja ar fi existat 13 tulpini de Covid-19. La aceste rezultate au ajuns și după ce au analizat și probe genetice parțiale. Unele probe au fost colectate din piețe și altele care nu au legătură cu zonele de mărfuri.

Există o posibilitate ca virusul să fi circulat printre oameni mult mai devreme. Misiunea OMS în Wuhan a analizat 92 de cazuri suspecte din lunile octombrie și noiembrie din anul 2019 la pacienți care aveau simptome similare cu cele la îmbolnăvirea cu noul coronavirus. S-au făcut și teste pentru anticorpi, iar la cei 67 de pacienți care au acceptat, testele au ieșit negative.

Sursă foto: pixabay

 

Publicat: 24 Mar. 2021, 08:33 Arhiva
Pe aceeași temă