Atentie soferi! Daca politistul te vede cu telefonul in mana, indiferent ce faci tu el, cand esti la volan iti ia direct permisul si primesti o amenda de 1.200 de lei!

Publicat: 26 Jul. 2019, 14:45 News
Atentie soferi! Daca politistul te vede cu telefonul in mana, indiferent ce faci tu el, cand esti la volan iti ia direct permisul si primesti o amenda de 1.200 de lei!

Codul Rutier se va modifica si va fi mult mai strict cu oricine foloseste telefonul mobil la volan, indiferent daca vorbeste, scrie sau filmeaza cu el.

Amenzi mari si permis suspendat pe loc daca ai telefonul in mana la volan! MAI se pregateste sa inaspreasca legile pentru soferii care stau pe telefon, scriu sau filmeaza in timp ce conduc. Amenda va fi una usturatoare iar permisul se ridica automat.

In dezbatere publica este o modificare a Codului Rutier prin care soferii dar si biciclistii sa nu mai aiba voie sub nicio forma sa tina in mana telefonul mobil atunci cand sunt la volan sau in deplasare. ”În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în proiectul elaborat de MAI.

”Ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia” este contravenție și se pedepsește cu amendă de până la 1200 de lei și ridicarea permisului de conducere, în cazul șoferilor.

Amenzi mari si permis suspendat pe loc daca ai telefonul in mana la volan!

Motivele pentru care se dezbate aceasta propunere si se doreste o inasprire a amenzilor sunt cunoscute publicului larg, dar Ministerul Afacerilor Interne a tinut sa reaminteasca oamenilor accidentele foarte grave petrecute in ultima perioada tocmai din cauza folosirii la volan a telefoanelor in timp ce soferii conduceau.

”La data de 12.10.2018 pe DN59, între localitățile Voiteni și Jebel din județul Timiș, conducătorul unui autoturism, în timp ce transmitea live pe Facebook, a lovit din spate un tractor agricol ce se deplasa în același sens, a fost proiectat pe sensul opus intrând în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa regulamentar. În urma accidentului a rezultat decesul șoferului din primul autoturism și a unui minor de 9 ani din autoturismul cu care a intrat în coliziune. De asemenea, alte 4 persoane grav rănite (printre care și un copil de 3 ani) au fost tran sportate la spital. La data de 30.09.2018, pe strada Calea București din municipiul Craiova, județul Dolj, conducătorul unui autoturism, în timp ce transmitea live pe Facebook, a intrat într-un stâlp de iluminat. În urma accidentului, conducătorul auto turismului și-a pierdut viața. La data de 19.07.2018, în județul Vrancea, un autoturism în care se aflau 4 tineri care transmiteau live pe Facebook, a intrat într-un cap de pod de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul a două persoane si rănirea gravă a altor două.”

Publicat: 26 Jul. 2019, 14:45 News
Pe aceeași temă