Amalia Enache urmează o dietă drastică: “Nu mă ating de mâncare cam 16 ore din 24”

Publicat: 14 oct. 2021, 19:25 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Amalia Enache, vedeta PRO TV, nu se atinge de mâncare 16 ore din 24 ca să-și poată menține silueta. Ea încearcă să aibă o alimentație sănătoasă și să stea departe de dulciuri. Recent, reporterii CIAO.RO au găsit-o pe Amalia Enache la evenimentul celebrului nutriționist italian Gianluca Mech, unde a aflat multe lucruri noi, dar a și putut gusta din deserturile realizate fără zahăr, recomandate în diete.

Amalia Enache nu se atinge de mâncare 16 ore din 24

Reporter: Ți-a adus vreodată și dezavantaje statutul de vedetă TV?

Amalia Enache: Nimic de care să mă plâng. Nici nu empatizez eu prea mult cu victimizarea persoanelor publice, recunosc. Poate ești naiv la început, dar când alegi să rămâi în lumea aceasta, a expunerii publice, e musai să accepți. Că nu îți va aduce numai admirație, recunoaștere, apreciere. Că doar n-ai luat Nobelul pentru Pace. Nici nu te-a atins vreun duh al sfințeniei încât oamenii să se închine în fața ta.

Dar, dincolo de contestatari, de cei care te judecă, te minimizează, sunt infinit mai mulți oameni cu adevărat generoși sufletește, care te înconjoară cu simpatie. E cel mai mare avantaj al acestei meserii. Faptul că cei mai mulți oameni, încă de la prima întâlnire față-n față, îți arată o simpatie apriori, doar pentru că te știu deja de la TV. Pleci cu un soi de avantaj la orice întâlnire umană.

Reporter: Ai vrea să te muți din România?

Amalia Enache: Recunosc ca aș vrea mai degrabă să se schimbe lucruri aici, decât să-mi fac bagajele să plec eu. Prefer să contribui chiar eu la schimbarea acelor realități care nu îmi sunt pe plac. E motivația mea atât ca jurnalist, cât și ca om implicat în caritate. Se schimbă anevoios, e destulă dezamăgire, aș vrea și eu o altfel de clasă politică, aș vrea curățenie în oraș, aș vrea educație solidă și spitale civilizate. Dar găsesc și multe frumuseți în traiul în țara în care m-am născut, în oamenii de aici, încât să nu mă bată gândul să mă mut.

Amalia Enache: „Mă ispitește și mai tare ceva ce nu țin în frigider”

Reporter: Cum crezi că va arăta viitorul tău profesional?

Amalia Enache: Am încredere în ce știu să fac și în puterea mea de adaptare de timpuri. N-am nici planuri precise, dar nici angoase. Doar încredere că toată experiența de până acum mă va ajuta în viitor.

Reporter: Ce te ispitește cel mai mult atunci când deschizi frigiderul?

Amalia Enache: Mă ispitește și mai tare ceva ce nu țin în frigider: tot ce iese din cuptor, pâine, plăcinte, paste al forno, etc. Așadar, cuptorul e problema, nu frigiderul. 🙂

„Cea mai bună dietă sunt porțiile mici”

Reporter: Apropo, urmezi vreo dietă anume? Dacă da, poți să ne dai mai multe detalii?

Amalia Enache: La mine știu ce funcționează. Fără dulciuri, de care pot să mă lipsesc ușor, și fără mâncare seara. Am trișat cam mult de când cu perioada aceasta post-sarcină. Apoi pandemie, așa că acum m-am hotărât să “postesc” cât mai mult, adică să nu mă ating de mâncare cam 16 ore din 24. Cea mai bună dietă sunt porțiile mici. 🙂

Reporter: Ai apelat până acum la intervenții estetice?

Amalia Enache: Nu, nu mi se potrivesc, dar am făcut tratamente dermato-cosmetice.

Reporter: Ești o femeie care cheltuiește mulți bani pe haine și cosmetice?

Amalia Enache: Sunt o femeie care se luptă din răsputeri cu aceste porniri. Cel mai adesea sunt chibzuită, dar am și scăpări.

Amalia Enache, la nutriționist

Amalia Enache, alături de alte vedete cunoscute din showbiz, precum Simona Pătruleasa, Elisabeta Lipă, Doina Melinte, Amalia Enache, Andreea Perju, Ellie White, Ilinca Obădescu, au fost prezente la evenimentul nutriționistului italian Gianluca Mech, care a prezentat oficial în România o nouă linie de produse ce fac parte din Dieta Tisanoreica, protocolul său patentat de echilibrare a greutății și a glicemiei, și de limitare a consumului de zahăr, gluten, carbohidrați și aditivi alimentari.

Gama include variante sănătoase ale unor preparate și gustări care, în mod normal, ar duce la acumularea de kilograme în plus, ar deregla echilibrul glicemic și nu ar fi indicate pentru diabetici. Dieta Tisanoreica, fito-ketogenică, deține două brevete internaționale și cel mai mare număr de publicații stiințifice din lume.

Gianluca Mech vine în ajutorul persoanelor cu program zilnic încărcat oferindu-le opțiuni sănătoase în locul meselor sau al gustărilor nesănătoase din comerț. A conceput astfel gustări și dulciuri delicioase utile celor care vor să slăbească ori să își mențină silueta, pentru diabetici sau pentru cei care țin o dietă ketogenică: biscuiți, croissante, cremă de ciocolată, brioșe, grisine, batoane de ciocolată, alune în ciocolată amăruie, praline, toate fără zahăr, conservanți, cu foarte puțini carbohidrați, în cantități atent controlate pentru a ține locul unei singure gustări.

Ce mănâncă vedetele internaționale pentru a slăbi

La nivel internațional, produsele Gianluca Mech au fost și sunt consumate de staruri de top din Italia, dar și de Monica Cruz, Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Sunt foarte mulți oameni care încearcă să stea cât mai departe de zahăr, atât pentru a-și proteja silueta, cât mai ales, sănătatea și să și țină glicemia sub control. Am derulat studii amănunțite pentru a găsi formula perfectă pentru a avea produse delicioase, care nu cresc nivelul de zahăr din sânge. Am înlocuit făina tradițională cu amidon rezistent. Acesta contribuie chiar la reducerea glicemiei postprandiale, de după masă.

Aceste produse sunt concepute pentru exigentele noastre din prezent, mai exact să mâncăm ceva care ne face plăcere la gust, dar care nu ne afectează sănătatea și silueta.

Aceste produse sunt indicate și pentru alte probleme care nu țin apărat de dietă. De exemplu, efectul pozitiv al acestui protocol al dietei în cazul sindromului ovarelor polichistice, o problemă din ce în ce mai întâlnită și care este prima cauză de sterilitate. Apoi, studiile au arătat legătura între un nivel mare al glicemiei și vulnerabilitatea la infecții, inclusiv la COVID-19.  

Deci produsele ne ajută nu doar să slăbim, ci și să trăim bine mâncând bine. Produsele pot fi consumate zilnic”, a declarat nutriționistul Gianluca Mech.

 

Publicat: 14 oct. 2021, 19:25 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×