Am aflat motivul real pentru care Cătălin Botezatu a plecat de la “Bravo, ai stil!”

Publicat: 12 aug. 2021, 20:22 Autor: Dora Bazavan Vedete

Chiar dacă nu o să mai apară la Kanal D în juriul concursului “Bravo, ai stil”, celebrul designer Cătălin Botezatu nu duce lipsă de proiecte. Din contră, este ocupat până peste cap. În plus, îi dă târcoale și ideea de a face chiar un film despre viața lui. De ce a plecat cu adevărat de la “Bravo, ai stil”, ce spune despre Tibi Clenci care a venit în locul său la pupitrul juriului, dar și despre cum era el în perioada liceului, Cătălin Botezatu a spus lucrurilor pe nume, exclusiv, pentru CIAO.RO!

Reporter: Cum te relaxezi după ce te-ai retras din juriul “Bravo, ai stil!”? Ai regretat această decizie la un moment dat?

Cătălin Botezatu: După „Bravo, ai stil” nicidecum să fie vorba de vreo relaxare pentru că faptul că m-am retras de la acest proiect minunat nu înseamnă că am mai mult timp liber deși asta intenționam. Am avut foarte multe proiecte în perioada asta și în următoarea perioadă. Așa cum spuneam, m-am retras de la „Bravo, ai stil” cel puțin deocamdată, pentru că în perioada filmărilor existau foarte multe proiecte pentru mine, începând de la săptămâni ale modei în țară, dar și peste hotare care sunt foarte importante pentru mine, foarte mulți clienți și cliente cu care nu puteam să mă întâlnesc.

Motivul real pentru care Cătălin Botezatu a plecat de la “Bravo, ai stil!”

De obicei, atunci când ești designer clientul vrea să te întâlnească și acest lucru nu puteam să îl fac pentru că filmările la „Bravo, ai stil” însemnau uneori și câte 10-12 ore pe zi și am foarte multe proiecte, foarte multe prezentări de modă. Bineînțeles, eu, față de cei care nu știu, față de colegii mei, mai am și alte afaceri pe care le dezvolt și atunci îmi este greu să mă împart! Dacă am regretat decizia de a pleca de la „Bravo, ai stil”? Nu este vorba despre un regret, este o decizie asumată, o decizie bine pusă in balanță. Niciodată nu poți spune că nu ai regrete sau că nu regreți nimic. Ba da, regret, pentru că la „Bravo, ai stil” era o atmosferă plăcută, erau niște oameni minunați și o echipă minunată, dar, bineînțeles că pentru mine, cel puțin, care am fost tot timpul o persoană activă, și care întotdeauna, de 38 de ani, a avut o activitate extraordinară, înseamnă un nou început, lucrez la alte proiecte, etc…Deci nu poate fi vorba de un regret total, ci doar de faptul că nu mai îmi văd prietenii, echipa…

Reporter: Ai pus sănătatea pe primul plan când ai decis să pleci de la Kanal D? Ai ajuns în Turcia la control? Știu că spuneai că nu te-ai ținut întocmai de programul pe care ți l-au dat medicii!

Cătălin Botezatu: Nu am pus pe primul loc sănătatea când am plecat de la „Bravo, ai stil!”, pentru că și în timpul filmărilor, în anii trecuți, am avut probleme de sănătate și am pus pe primul loc emisiunea, mi-am sacrificat viața și sănătatea pentru a lucra câte 10-12 ore la emisiune, pentru a fi un adevărat profesionist, pentru a demonstra că sunt bun, dar nu. Nu asta a fost cel mai important. În Turcia la control nu am ajuns, deși trebuia să ajung acum o lună, dar vine controlul la mine, în sensul că unul din medicii chirurgi dintre cei care m-au operat o să vină în România, la un colocviu și dă consultații particulare gratuite pentru cei care au probleme de cancer, și atunci o să mă văd cu el mai întâi în România, după care o să merg, cum e firesc, în Turcia! Într-adevă,r nu mă țin întocmai de programul pe care îl am cu medicii, dar până la urmă ajungem la un consens.

Reporter: Căror proiecte te dedici în perioada următoare?

Cătălin Botezatu: În perioada următoare am, bineînțeles, proiecte legate de fashion week-uri, atât în țară, e vorba de Timișoara, Arad, Cluj Fashion Week, apoi urmează Parisul. Sunt foarte multe proiecte legate de fashion, apoi proiecte legate de afacerile mele care țin de magazinele Viggo by Cătălin Botezatu. Vom deschide și inaugura unul dintre cele mai frumoase magazine Viggo la Londra,  putem spune că am ajuns să avem o rețea internațională de magazine adevărate, proprii.

Pe lângă asta, afaceri legate de restaurante, și așa mai departe. Nu am timp nici să mor, ca să spun așa, și nu în ultimul rând, pregătesc, pentru că după ce am realizat la Antena 1, atâtea sezoane de succes ale emisiunii „Next Top Model” și apoi, la Kanal D, „Super Model by Cătălin Botezatu”, proiecte care au avut un succes extraordinar, să nu mai vorbim apoi de „Burlacul”, „Burlăcița” și multe multe alte proiecte și mă mândresc că de-a lungul timpului am fost implicat în sute de proiecte ale tuturor televiziunilor din România, și acum mă gândesc la două proiecte la care lucrez și pe care sper să le puteți viziona cât de curând pe unul dintre cele mai importante posturi TV din România.

Reporter: Care este cel mai cool bărbat din showbiz în opinia ta?

Cătălin Botezatu: Eu! Glumesc! Nu știu. Niciodată nu m-am gândit care e cel mai bun, care e cel mai frumos, care e cel mai deștept. Eu consider că în toate domeniile și nu neapărat în showbizz, sunt bărbați cool. În niciun caz la mine cool nu înseamnă un tânăr din acesta până  în 30 de ani care să se îmbrace din cap până în picioare în branduri și să nu aibă atitudine! Sau să etaleze niște mașini scumpe pentru că are niște bani proveniți din averea familiei și așa mai departe. Cool înseamnă pentru mine un bărbat care a făcut ceva, care face ceva, care arată într-un fel, care are atitudine, care dezvoltă niște afaceri, care face ceva pentru societate, care într-adevăr este monden. Acela este un bărbat cool! E, uite aici, spunând aceste definiții legate de un bărbat cool, mi-e foarte greu să definesc unul. Nu știu, o să mă mai gândesc…

Reporter: Cum a fost perioada ta de liceu? Ai făcut toate nebuniile vârstei? 

Cătălin Botezatu: Perioada de liceu a fost o perioadă frumoasă. Nu am făcut toate nebuniile vârstei pentru că nu eram atât de libertini și nu trăiam vremurile pe care le trăiesc liceenii de astăzi. Generația mea a fost o altă generație față de generația de acum.

Reporter: Aveai toate fetele la picioare?

Cătălin Botezatu: Da, aveam toate fetele la picioare, dar pentru că, chiar și atunci, eram un băiat, un băiețandru, drăguț, frumușel, care atrăgea atenția și era tot timpul în centrul atenției, din punctul ăsta de vedere niciodată nu m-am plâns și nu am avut probleme. Mai departe, după cum se știe, am avut o copilărie destul de spartană și atunci, eu știu, nu am făcut tot ce fac copiii din ziua de astăzi și nu aș face nici acum. Și când spun asta mă refer la pericolele pe care le are generația de astăzi, vloguri și așa mai departe, nici nu erau atunci, dar, da, tot felul de prostioare și tot felul de chestii, cu o anumită limită, am făcut.

Reporter: Care este cel mare regret al lui Cătălin Botezatu?

Cătălin Botezatu: Așa cum spuneam, toți oamenii au regrete. Mulți spun „Nu, nu regret nimic!!”, nu este adevărat, nu poți să nu regreți. Eu știu, regret că uneori am dat prea multă credibilitate oamenilor, regret că am catalogat foarte repede niște oameni ca și prieteni și nu sunt așa. Chiar de curând am făcut o curățenie extraordinară în jurul meu și când spun asta, extrem de dură, în jurul prietenilor adevărați, foarte apropiați. Regretele sunt oricum niște sentimente care trec, le uiți, dar există. Repet, cel mai mare regret este deocamdată credibilitatea oamenilor, anumitor oameni.

Reporter: Dar despre Tibi Clenci care face acum parte din juriul “Bravo, ai stil”?

Cătălin Botezatu: Aici e puțin delicat pentru că eu nu pot să-mi dau cu părerea despre un om pe care nu-l cunosc. Din păcate, nu pot să spun cum, nu am avut ocazia să lucrez cu acest mare fotograf, nu știu nimic despre el, nu prea am auzit multe lucruri despre el. Din CV-ul pe care el îl are se pare că a lucrat foarte mult pe afară, de aceea nu știu nimic de el.

Sunt fericit că în  juriul de la „Bravo, ai stil” vine un profesionist, un om care sper să fie la fel de puternic, de dur, de pacifist, să taie în carne vie și să își asculte instinctul, să țină cont de atitudinea fetelor, de inventivitatea și creativitatea lor, să nu țină cont de faptul că acele 2 sezone „Bravo, ai stil Celebrities!” și acesta, li se dă voie fetelor să vină cu stiliști pentru că marea problemă a fost pentru noi, jurații, că, de foarte multe ori, jurizam stiliștii și nu fetele, sau jurizăm vocile, și iar nu era destul de corect, pentru celalte fete care nu aveau alte talente, deci să jurizeze atitudinea și creativitatea de moment, nu neapărat personajul. Pentru că fetele nu sunt niște personaje, sunt doar niște fete care își doresc să capete talent, să capete stil, sunt doar niște fete care își doresc să plece cu un bagaj legat de stil. Îi doresc mult succes, și multă răbdare și nervi tari!

Reporter: Te-ai gândit vreodată să faci un film despre viața ta?

Cătălin Botezatu: Da, m-am gândit! Și chiar acum, la ultimul podcast cu Măruță, au fost sute de mesaje primite de Măruță în care toată lumea spunea că ar fi foarte interesant să se facă un film despre viața lui Botezatu! M-aș bucura să se facă un film, l-aș superviza ca să nu se uite nimic și cred că ar fi un film de succes!

 

 

Publicat: 12 aug. 2021, 20:22 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă