Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul nociv pentru creier la care a renunțat definitiv. Mulți români îl consumă zilnic.
Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit că un aliment pe care mulți români îl consumă zilnică, mai ales în perioadele de post, este nociv pentru creier. Doctorul a renunțat complet la el încă de acum 10 ani.
Prăjiți, piure sau în salată, cartofii se regăsesc aproape zilnic pe mesele românilor, iar în perioada de post cu atât mai mult. Totuși, acest aliment poate fi periculos atunci când este consumat crud, dar și nociv pentru creier, după cum a dezvăluit medicul Vlad Ciurea.
Specialistul a explicat că a eliminat cartoful din dieta sa de aproximativ de 10 ani și că îl evită pe cât posibil, deoarece acest tip carbohidrat afectează activitatea cerebrală. Chiar și așa, românii adoră cartofii, în special când vorbim despre cei prăjiți.
„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN. Citește mai multe aici.